Expressen > Nyheter

Tuesday, 04 August, 11:09

Expressen - I förrgår: 20:28

Kampen i kåkstaden – när smittan sprids i familjernaKAPSTADEN. Sydafrika är nu ett av världens värst drabbade länder av covid-19.Nya begravningsregler har införts för att hinna få ner alla döda i jorden.Men det finns också hopp - att man kan leva mycket tätt utan att bli smittad.– Jag är en överlevare, säger Vuyelwa Mayeki, 40, som fick in corona i sin familj.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kapstaden, Vuyelwa Mayeki

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kampeni , kåkstadennär , smittan, spridsi , familjerna
Sydsvenskan - 22 aug 15 kl. 00:10

Kampen om kåkstaden: ”Vi har ingen annanstans att ta vägen”

Människorna som bor i kåkstaden som vuxit fram på Sorgenfri kämpar för att bli kvar.
De styrande politikerna vill tömma den gamla industritomten.
Båda sidor vill mötas och samtala.

HBL - 19 apr 14 kl. 20:39

Finland framgångsrikt i kampen mot aids

I färska boken Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen reder Hanna Nikkanen och Antti Järvi ut varför Finland lyckats bättre i kampen mot viruset än de flesta övriga länderna. Det låga antalet smittade har dock lett till vårdslöshet, enligt skribenterna.Finland var ett modelland i kampen mot hiv och aidsepidemin på 1980-talet.

SR - 13 maj 11 kl. 00:57

Genombrott i kampen mot hiv och aids

Personer som är hiv-smittade, och som börjar ta bromsmediciner innan smittan börjat påverka hälsan, minskar risken att överföra smittan till en sexpartner med 96 procent..

Expressen - 19 feb 20 kl. 03:01

Sjukhusdirektör dog av smittan – kallas ”martyr”

En sjukhusdirektör i Wuhan har dött av coronaviruset enligt CNN. Det är den högst uppsatte person inom vården som hittills dött i kampen mot smittan.Alla läkare och sköterskor som dör när de försöker begränsa smittans omfattning kommer nu officiellt att benämnas som ”martyrer” meddelar statlig kinesisk media.

DN - 24 mar 20 kl. 09:47

Folkhälsoexperten: Kampen mot viruset riskerar skada mer än smittan

Åtgärderna för att bekämpa smittspridningen av det nya coronaviruset riskerar att ställa till med större skada än själva smittan..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Det är hög tid att vi tar den digitala kampen mot rasisterna"Pär Ullrich

Andelen rasism som sprids i digitala medier återspeglar knappast den rasistiska lärans popularitet i samhället.  I en undersökning genomförd av Dagens Media säger medieforskaren Mattias Ekman att högerextrema grupperingar alltid varit bra på att anamma och anpassa sig till nya tekniska lösningar, vilket inte bara är oroväckande utan även ett etablerat faktum. Rasisternas dominans i sociala och andra alternativa medier är påfallande.

Resume - 15 okt 14 kl. 07:00

Zuckerbergs jättedonation till kampen mot ebola

Mark Zuckerberg ger sig in i kampen mot ebola-epidemin.Facebook-grundaren donerar över 180 miljoner kronor till insatser mot den dödliga smittan..

Expressen - 22 mar 20 kl. 22:13

Stjärnparets jättegåva i kampen mot corona

Det polska stjärnparet Robert och Anna Lewandowski bidrar rejält till kampen mot coronaviruset. De skänker en miljon euro (11 miljoner kronor) för att hjälpa de som kämpat mot smittan. .

LV - 16 dec 16 kl. 08:37

Facebook tar upp kampen mot påhittade nyheter

Facebook lanserar nu flera verktyg i kampen mot fejknyheter. Bland annat vill den sociala nätverksjätten samarbeta med organisationer som granskar sanningshalten i det som sprids på nätet..

YLE - 29 maj 14 kl. 08:00

Jubilerande Seta fortsätter kampen mot heteronormer

- Normerna för hur man ska bete sig är fortfarande starka. På hur många arbetsplatser är det okej att en man kommer klädd i kjol? Accepteras det att homosexuella har ett porträtt av partnern på arbetsbordet?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Teorin: Rasistmotiv bakom knivattack

En man överfölls och knivskars i fredags kväll i Bengtsfors.Han höggs i ryggen.Polisen misstänker nu att ett rasistiskt motiv ligger bakom attacken, skriver NWT.

Expressen - 4 timmar sedan

Donald Trumps ord: Du kan inte göra det

Donald Trump menar att USA hanterar pandemin bättre än de flesta andra länder. I en intervju i HBO:s Axios vägrar han svara på frågor om antalet döda sett till befolkningen.– Här ser man att USA har de lägsta talen i flera kategorier, säger presidenten och hänvisar till egna grafer han tagit med sig..

Expressen - 4 timmar sedan

Sarah bär niqab – vågar inte gå ut: ”Är inte okej”

Allt fler muslimska kvinnor isolerar sig efter att övertäckningsförbudet trädde i kraft i Danmark 2018. 32-åriga Sarah Ali, som har burit niqab sedan 18 års ålder, vågar inte gå ut efter den nya lagen.  – Det är så himla korkat att de som står längst från arbetsmarknaden och samhället ska få ta smällen för symbolpolitik, säger S-politikern Veronica Palm..

Expressen - 4 timmar sedan

Professorn: Virusets peak är inte nådd än

Med många nya utbrott i Europa och stadigt ökande fall i världen är coronapandemin långt ifrån över. – Vi måste lära oss att leva med det här viruset, säger Johan von Schreeb, professor i global katastrofmedicin, i SVT:s Aktuellt.Han får medhåll av Anders Tegnell som menar att lärdomen från utbrotten i Europa är att inte ”luta sig tillbaka”..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Nya bränder i Lund under natten

Under tisdagsnatten har det brunnit på nytt i Lund.Polisen meddelar att det rör sig om en fasadbrand och en bilbrand.Båda bränderna kommer utredas inom polisens nya operation Gnista.

Expressen - 2 timmar sedan

Beväpnad man rånade kvinna i Halmstad

En kvinna i 20-årsåldern blev under måndagskvällen rånad av en för henne okänd man, skriver polisen på sin hemsida.Mannen kom över bilnycklar – innan han lämnade platsen springandes..

Expressen - 2 timmar sedan

Här är morgonens nyheter

En 21-årig man har dött efter en frontalkrock i Dalarna.■■■Det kan bli ett bud om löneökningar på noll procent i avtalsrörelsen, uppger Svenskt Näringsliv för Sveriges Radio.■■■President Donald Trump hävdar i en ny intervju med HBO:s Axios att landets dödsstatistik är bland den mest positiva i världen.

Expressen - 2 timmar sedan

Nya köer på Öresundsbron

Intresset för att resa in i Danmark är fortsatt högt efter att gränsen öppnades för boende i alla svenska län.På tisdagsmorgonen är det återigen långa köer vid gränskontrollerna..

Expressen - 2 timmar sedan

Flicka avslöjade forskaren: Våldtagit barn 200 gånger

Mannen forskade och fick ett toppjobb. Men bakom fasaden begick han grova våldtäkter mot barn. Nu döms han för att under sju års tid ha utsatt två flickor för över 200 övergrepp.

Expressen - 7 timmar sedan

Strikt karantän för hovet: ”Ett helvetesuppdrag”

I veckan väntas drottning Elizabeth, 94, och maken prins Philip, 99, lämna karantänen i Windsor för slottet Balmoral i Skottland.Inför besöket har personalen på sommarresidenset fått stå ut med strikta karantänsregler, uppger källor till The Sun..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.