GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 15 August, 07:01

GöteborgsPosten - 01 aug 20 kl. 09:24

Regnig juli höjde grundvattennivåernaPå flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året. De många dagarna med regn har fyllt på de svenska vattenmagasinen..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regnig, juli, höjde, grundvattennivåerna
Sydsvenskan - 01 aug 20 kl. 09:23

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året. De många dagarna med regn har fyllt på de svenska vattenmagasinen. – Om man jämför i år med sommaren 2018 och 2019, framför allt om man jämför med de små magas.

Aftonbladet - 01 aug 20 kl. 09:24

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

▸ På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året..

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 20 kl. 09:23

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året. De många dagarna med regn har fyllt på de svenska vattenmagasinen. – Om man jämför i år med sommaren 2018 och 2019, framför allt om man jämför med de små magas.

SR - 01 aug 20 kl. 05:00

Bättre grundvattennivåer efter regnig juli

Även om semestern för vissa blivit grå och mulen så har regnandet i juli i alla fall resulterat i högre grundvattennivåer på flera håll i landet, jämfört med samma tid förra året. Samtidigt finns också områden där nivåerna ligger under det normala..

SVT - 12 apr 19 kl. 03:19

Experter varnar för låga grundvattennivåer – hoppas på regnig vår

Grundvattennivåerna är just nu mycket låga, lägre än inför förra sommaren. Den snö som föll i vintras tycks inte ha varit tillräcklig för att fylla upp de stora magasinen, som tömdes under fjolårets rekordtorra sommar. – Om man inte vidtar åtgärder nu kan man bli tvungen att strypa kapaciteten så att man ser att man tillgodoser de samhällsviktiga verksamheterna med vatten, säger Karin Ols på Svenskt Vatten..

Barometern - 17 feb 20 kl. 13:37

Grundvattennivåer på uppåtgående

En mild och regnig höst och vinter har resulterat i ökade flöden i vattendragen. – Grundvattennivåerna är goda och på uppåtgående, säger Marie Petersson, va-chef på Emmaboda Energi och Miljö..

Sydöstran - 09 aug 17 kl. 09:09

Vattenbrist i Blekinge - trots regnig sommar

De historiskt låga grundvattennivåerna fortsätter att sänkas. Under sommaren har två kommuner i länet haft bevattningsförbud men värst är det i Ronneby kommun. – I Bräkne-Hoby är nivåerna väldigt, väldigt låga, säger Conny Miketinac, VA-driftchef..

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 14:21

Låga vattennivåer oroar kommuner

Grundvattennivåerna i många svenska kommuner är låga och på VA-avdelningarna bevakar personalen väderprognoserna för de närmaste dagarna. - Fortsätter det så här kan det bli kris, det vet vi av erfarenhet, säger Jonas Aaw på Region Gotlands vattenenhet.
Det rådande varma och torra vädret leder till låga grundvattennivåer i ungefär två tredjedelar av landet, visar julimätningen från Statens geologiska undersökning, SGU.

BT - 24 jul 14 kl. 14:21

Låga vattennivåer oroar kommuner

Grundvattennivåerna i många svenska kommuner är låga och på VA-avdelningarna bevakar personalen väderprognoserna för de närmaste dagarna. - Fortsätter det så här kan det bli kris, det vet vi av erfarenhet, säger Jonas Aaw på Region Gotlands vattenenhet.Det rådande varma och torra vädret leder till låga grundvattennivåer i ungefär två tredjedelar av landet, visar julimätningen från Statens geologiska undersökning, SGU.

Skånskan - 28 jul 18 kl. 14:00

Mobil vattentank till Stockamöllan

Stockamöllan/BILLINGE VA Syd tar nu till ytterligare en försiktighetsåtgärd utöver det rådande bevattningsförbudet i Stockamöllan och i Billinge.
Eftersom vattennivåerna fortsätter sjunka ska man nu placera en mobil vattenreservoar i Stockamöllan.Torkan ledde till att VA Syd den 13 juli införde ett bevattningsförbud i Stockamöllan och Billinge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.