Expressen > Nyheter

Tuesday, 04 August, 10:57

Expressen - I förrgår: 19:28

”HBTQ-fria”städer nekas bidrag av EUEU-kommissionen har nekat sex polska städer ekonomiska bidrag. Anledningen är att städerna infört ”HBTQ-fria zoner”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
HBTQ, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HBTQ-fria, städer, nekas, bidragav EU
SR - 13 jul 19 kl. 12:51

HBTQ-fria städer i Polen

I Polen har ett 30 tal samhällen förklarat sig som fria från det de kallar HBTQ-ideologi. Kampanjer mot homosexualitet har ökat både inför EU-valet och nu inför höstens parlamentsval. En av städerna, som nu säger vara HBTQ-fri är Swidnik i östra Polen..

SVT - 31 jul 20 kl. 17:07

Hbtq-fientliga städer i Polen nekas EU-stöd

EU-kommissionen har beslutat att avslå bidragansökningar från sex polska städer som infört så kallade hbtq-fria zoner. Beslutet möter hård kritik från polskt håll..

Aftonbladet - 07 jul 20 kl. 08:50

Delar av Polen har infört hbtq-fria zoner

▸ Cirka hundra städer och kommuner i Polen har utfärdat deklarationer om hur myndigheter ska hantera hbtq-frågor och….

SmålandsPosten - 11 jun 14 kl. 06:25

In med feministiska frågor i valrörelsen

Vänsterpartiet i Växjö kommun har under senare tid lagt följande förslag, ofta tillsammans med eller med stöd av S och MP: Begränsa springvikarierandet?–? anställ?

Kristianstadsbladet - 29 feb 20 kl. 09:00

Debatt: EU måste agera med kraft mot de polska homofoberna

Mitt i Europa 2020 går utvecklingen i en rasande takt i en riktning som skrämmer och förskräcker. hundra kommuner och städer i vårt grannland Polen, motsvarande en tredjedel av hela landet, har fattat beslut om att utropa sig till hbtq-fria zoner. Platser där helt vanliga människor inte är välkomna, inte får finnas eller synas enbart baserat deras identitet eller läggning, skriver företrädare för Moderaternas och Kristdemokraternas hbtq-förbund..

Skånskan - 07 jan 16 kl. 01:00

Li­be­ra­lis­mens ut­ma­ning­ar

Opinion För­ra året änd­ra­de Folk­par­ti­et li­be­ra­ler­na namn till bara Li­be­ra­ler­na. Det var ett sätt för par­ti­et att muta in be­grep­pet li­be­ra­ler i en tid när många par­ti­er allt tyd­li­ga­re mar­ke­rar att de är li­be­ra­la. I själ­va ver­ket är i stort sett alla riks­dags­par­ti­er­na nu­me­ra, utom SD, li­be­ra­la i or­dets klas­sis­ka me­ning och står för ytt­ran­de- och tryck­fri­het, fria val och re­li­gi­ons­fri­het, ett själv­stän­digt rätts­vä­sen­de och skydd av ägan­de­rät­ten.

YLE - 27 jun 17 kl. 13:49

I en rotlös Priderörelse räknas inte alla kroppar

Pride fick sitt startskott genom att rasifierade transkvinnor revolterade mot polisvåld men trots paradernas popularitet i dag är dessa grupper fortfarande marginaliserade. Det går inte att slåss för jämställd sexualitet utan att samtidigt slåss mot tvåkönsnormen och rasism, säger poeten Alok Vaid-Menon. - Do I have to be a woman to matter?

Skånskan - 05 dec 19 kl. 09:30

Chris Schenlaer till Inkonst

Chris Schenlaer blir ny verksamhetsledare på kulturhuset Inkonst i Malmö. Hon efterträder Jennie Järvå som slutat för en ny tjänst på kulturförvaltningen i Malmö.Chris Schenlaer kommer senast från jobbet som kulturchef för World Pride 2021 i Köpenhamn, men har lång erfarenhet av arbete inom kulturormådet.

Cornucopia - 01 okt 13 kl. 09:32

Tenstafriandet: Juristers, moderaters, sossars, gubbars och scoutledares syn på barns sexualitet

"Man skäms å samhällets vägnar" - den i fallet utredande polisen Martin Många av oss har noterat det sk Tenstafriandet, där sex pojkar i åldern 15+ friades från gruppvåldtäkt mot en 15-årig flicka, de låst in i ett mörkt rum och tvingat på sig sex med trots att hon uttryckligen sade "nej!" De ursprungligen åtta pojkarna (två friades redan i tingsrätten) är nu juridiskt sett oskyldiga, men hovrättens dom speglar alltså värderingar hos hovrättens nämndemän, som är en blandning av jurister, gubbar, scoutledare och politiska kommissarier från moderaterna och socialdemokraterna, värderingar om kvinnors och flickors rätt till sin egen kropp och värderingar om vad som är normal sexualitet hos 15-åriga barn.

Till den 15-åriga flickan: De 6 - 8 pojka

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Teorin: Rasistmotiv bakom knivattack

En man överfölls och knivskars i fredags kväll i Bengtsfors.Han höggs i ryggen.Polisen misstänker nu att ett rasistiskt motiv ligger bakom attacken, skriver NWT.

Expressen - 4 timmar sedan

Donald Trumps ord: Du kan inte göra det

Donald Trump menar att USA hanterar pandemin bättre än de flesta andra länder. I en intervju i HBO:s Axios vägrar han svara på frågor om antalet döda sett till befolkningen.– Här ser man att USA har de lägsta talen i flera kategorier, säger presidenten och hänvisar till egna grafer han tagit med sig..

Expressen - 4 timmar sedan

Sarah bär niqab – vågar inte gå ut: ”Är inte okej”

Allt fler muslimska kvinnor isolerar sig efter att övertäckningsförbudet trädde i kraft i Danmark 2018. 32-åriga Sarah Ali, som har burit niqab sedan 18 års ålder, vågar inte gå ut efter den nya lagen.  – Det är så himla korkat att de som står längst från arbetsmarknaden och samhället ska få ta smällen för symbolpolitik, säger S-politikern Veronica Palm..

Expressen - 4 timmar sedan

Professorn: Virusets peak är inte nådd än

Med många nya utbrott i Europa och stadigt ökande fall i världen är coronapandemin långt ifrån över. – Vi måste lära oss att leva med det här viruset, säger Johan von Schreeb, professor i global katastrofmedicin, i SVT:s Aktuellt.Han får medhåll av Anders Tegnell som menar att lärdomen från utbrotten i Europa är att inte ”luta sig tillbaka”..

Expressen - 3 timmar sedan

JUST NU: Nya bränder i Lund under natten

Under tisdagsnatten har det brunnit på nytt i Lund.Polisen meddelar att det rör sig om en fasadbrand och en bilbrand.Båda bränderna kommer utredas inom polisens nya operation Gnista.

Expressen - 2 timmar sedan

Beväpnad man rånade kvinna i Halmstad

En kvinna i 20-årsåldern blev under måndagskvällen rånad av en för henne okänd man, skriver polisen på sin hemsida.Mannen kom över bilnycklar – innan han lämnade platsen springandes..

Expressen - 2 timmar sedan

Här är morgonens nyheter

En 21-årig man har dött efter en frontalkrock i Dalarna.■■■Det kan bli ett bud om löneökningar på noll procent i avtalsrörelsen, uppger Svenskt Näringsliv för Sveriges Radio.■■■President Donald Trump hävdar i en ny intervju med HBO:s Axios att landets dödsstatistik är bland den mest positiva i världen.

Expressen - 2 timmar sedan

Nya köer på Öresundsbron

Intresset för att resa in i Danmark är fortsatt högt efter att gränsen öppnades för boende i alla svenska län.På tisdagsmorgonen är det återigen långa köer vid gränskontrollerna..

Expressen - 2 timmar sedan

Flicka avslöjade forskaren: Våldtagit barn 200 gånger

Mannen forskade och fick ett toppjobb. Men bakom fasaden begick han grova våldtäkter mot barn. Nu döms han för att under sju års tid ha utsatt två flickor för över 200 övergrepp.

Expressen - 7 timmar sedan

Strikt karantän för hovet: ”Ett helvetesuppdrag”

I veckan väntas drottning Elizabeth, 94, och maken prins Philip, 99, lämna karantänen i Windsor för slottet Balmoral i Skottland.Inför besöket har personalen på sommarresidenset fått stå ut med strikta karantänsregler, uppger källor till The Sun..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.