GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 05 August, 13:02

GöteborgsPosten - 01 aug 20 kl. 05:55

Inför krav på sociala ytor i nybyggenDet är helt enkelt dags för en gemensamhetskvot, en standard som kräver att bostadsutvecklare värdesätter de sociala ytorna högre. För att det ska bli möjligt föreslår vi också att byggrättspriset vid markanvisningar är lägre.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inför krav, sociala, ytori , nybyggen
GöteborgsPosten - 21 mar 19 kl. 05:00

Boplats-krav för nybyggen på kommunal mark skrotas

Nybyggda hyresrätter måste inte förmedlas via Boplats • MP: "Ger en gräddfil åt människor som har en bättre ställning"..

Skånskan - 20 maj 16 kl. 14:00

Hamnen investerar i tälthallar och ytor

YSTAD Ystad hamn får 55,7 miljoner kronor i tilläggsanslag för investering av ytor och tälthallar i hamnen.
Det beslöt kommunstyrelsen i torsdags.Investeringen ska finansieras genom ökad upplåning och kostnaden läggs på arrendet som hamnen årligen betalar till kommunen.

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 00:05

"Vi hoppas att fler kommuner vågar göra som Malmö och formulera precisa sociala krav i sina upphandlingar och sedan kontrollera att de följs."

Att lokala fackliga funktionärer i Malmö hjälper till att kontrollera arbetsgivare som utför arbete åt kommunen gynnar hela näringslivet.
Det skriver sex fackliga företrädare för de privata bygg- och tjänstesektorerna. I morgon, tisdagen den 6 mars, informeras politiker, tjänstemän och styrelseledamöter i kommunala bolag om hur Malmö ska utforma sin framtida upphandling av tjänster.

BT - 26 maj 14 kl. 09:11

Fångad av sociala plågor

Sociala plågor. Så kallar Boråstjejen Jennie Öhlund alla de sociala medier som hon känner att hon måste hänga med på för att vara del av samhället. I sin debattartikel frågar hon vart Facebook, Instagram, Snapchat och alla de andra populära sociala medierna tar oss?

Sydsvenskan - 23 mar 11 kl. 00:05

"Ställ krav på sjötransporter"

Få företag ställer sociala krav på sina sjötransporter visar en ny rapport från fackförbundet Seko. Om sjömän världen över skall få anständiga arbetsförhållanden måste transportköparna ta ett större socialt ansvar, skriver Janne Rudén, förbundsordförande i Seko, och Kenny Reinhold, ordförande för Seko sjöfolk.
Sverige importerar och exporterar 200 miljoner ton gods varje år.

Supermiljöbloggen - 14 nov 19 kl. 17:11

Byggbranschen får tuffare miljökrav 2020

Nästa år kan byggindustrins lagstiftning skärpas på flera områden. Det handlar bland om krav på energihushållning, laddinfrastruktur och källsortering av bygg- och rivningsavfall. Flera nya hållbarhetsåtgärder syns i de förändringar som byggbranschen väntas genomgå under 2020, rapporterar Byggindustrin.

HBL - 29 nov 13 kl. 06:38

Skärpta krav på kärnkraftverk

Kärnkraftsolyckan i Fukushima och erfarenheterna av den nya reaktorn i Olkiluoto har inverkat på de nya säkerhetsregler för kärnkraftverk som träder i kraft i början av december. Reglerna garanterar en hög säkerhet, försäkrar Strålsäkerhetscentralen.Det nya regelverk för säkerheten vid kärnkraftverk som Strålsäkerhetscentralen Stuk nu jobbat fram ställer enligt direktör Lasse Reiman också internationellt sett hårda krav på säkerheten vid de nya kärnkraftverk som i framtiden byggs i Finland.

Sydsvenskan - 24 aug 11 kl. 06:30

En klassfråga. Skolan ställer nya och betydligt högre krav - på föräldrar.

Merete Mazzarella författare och litteraturvetare Finlands lärare klagar och nu inte över eleverna u?
Merete Mazzarellaförfattare och litteraturvetareFinlands lärare klagar och nu inte över eleverna utan över elevernas föräldrar. Av en färsk bok ?

Supermiljöbloggen - 03 nov 15 kl. 14:50

Inga miljökrav ställs vid brunkolsförsäljning

Det står klart efter att Vattenfall slängt ut Greenpeace ur försäljningsprocessen. I går meddelade Greenpeace att man inte längre får vara med i processen kring försäljningen av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland. Det var för två veckor sedan som miljöorganisationen gjorde klart att man vill skapa en stiftelse som kan ta över brunkolsverksamheten med målet att fasa ut den till år 2030.

SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 10:02

Olagligt med sociala krav

Nämnden för arbete och välfärd vill att kommunen vid upphandlingar ska kräva att privata entreprenörer förbinder sig att sysselsätta praktikanter eller lärlingar.
Men – detta är olagligt påpekar kommunledningen i en utredning. Arbete och välfärd har föreslagit att kommunen i samband med upphandlingar av tjänster som man vill lägga ut på privata entreprenörer ska tillämpa så kallade ”sociala krav”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.