SR > Nyheter

Friday, 14 August, 10:30

SR - 01 aug 20 kl. 16:42

Färre åker fast för rattfylleri: ”Fler riskerar att dö”Riken att rattfulla åker fast har minskat under våren efter att tull, polis och kustbevakning slutat med stickprovskontroller på grund av coronapandemin. Något som är bekymmersamt, enligt Marie Nordén, generalsekreterare på Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF)..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Marie Nordén, Nationalföreningen, NTF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, åker, fastför , rattfylleri, Fler, riskeraratt ,
BT - 15 aug 14 kl. 13:06

Färre åker fast för sexköp

Allt färre åker fast för sexköp. I fjol syntes en kraftig minskning – framförallt i Stockholm där antalet lagförda sexköp nära på halverades. Samtidigt syns inga tecken på att sexhandeln har minskat.

SVT - 15 aug 14 kl. 13:25

Färre åker fast för sexköp

Allt färre åker fast för sexköp. I fjol syntes en kraftig minskning – framförallt i Stockholm där antalet lagförda sexköp nära på halverades. Samtidigt syns inga tecken på att sexhandeln har minskat..

Sydsvenskan - 22 jul 12 kl. 06:30

Färre åker fast för rattfylla

Över tusen färre rattfyllerister togs av polisen under årets första sex månader jämfört med samma tid i fjol. Men polisen är inte säker på att det betyder att färre faktiskt kör berusade..

UT - 07 aug 14 kl. 07:45

Allt färre åker fast på riksväg 40

Allt fler fortkörningar registreras på vägar runt om i Sverige. Men i Ulricehamn är det tvärtom. Fartkamerorna på riksväg 40 registrerade under första halvåret i år ett rekordlågt antal fartsyndare.

Sydsvenskan - 01 mar 16 kl. 23:14

Färre åker fast för rattfylla och fortkörning

Flyktingkrisen har lett till att trafikpoliserna i Skåne blivit färre.
Det gör det mer riskfritt att köra för fort eller att köra rattfull längs de skånska vägarna.
– Trafiken är inte vår huvudinriktning, säger Ann-Louise Kämpe, chef för polisens operativa enhet i Region Syd..

SR - 23 jul 13 kl. 08:40

Färre sjöfyllerister åker fast

Färre personer åker fast för sjöfyllleri, visar nya siffror från Kustbevakningen. Calle Jonsson, chef för sjöpolisen i Stockholm, har märkt av trenden..

SR - 31 jul 16 kl. 17:15

Färre mc-förare åker fast för fortkörning

Allt färre motorcyklister åker fast för fortkörning, uppger TT. Under förra året stoppades och bötfälldes hälften så många motorcyklister som under 2010..

Alliansfritt Sverige - 25 aug 13 kl. 19:11

Lööf åker fast igen i ännu en faktakoll

Annie Lööf slänger sig så många felaktigheter att media inte längre verka bemöda sig att rapportera om dem längre. Men vi på Alliansfritt Sverige kan vi inte få nog av Lööfs klavertramp utan kan gladeligen rapportera om att hon återigen gått ut och sagt en massa felaktigheter. Så vad har hon sagt den här gången då?

YLE - 24 aug 15 kl. 06:46

TS: Allt fler drogpåverkade bilister åker fast

Allt fler drogpåverkade bilister åker fast, skriver Turun Sanomat. Under årets första sju månader fick polisen fast över 3 200 drogpåverkade bilister. Det är mer än en tredjedel fler än under motsvarande period i fjol.

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 20 kl. 10:20

”Sådant man hör från alla som åker fast”

Sabotage, sade Jenny Fransson efter att ha åkt fast för dopning. Tveksamt, säger skidskytten Sebastian Samuelsson om brottarens förklaring. – Det är sådant man hör från alla som åker fast, säger skidskytten.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Nu rullar färre bussar i Skåne – trots larm om trängsel

Skånetrafiken kommer från och med i helgen att dra ner på busstrafiken med nästan tio procent. Men Miljenka Drenski som just hoppat av bussen i Malmö är kritisk och tycker ofta att det är trångt på bussarna..

SR - 1 timme sedan

Tjeckien kräver omval i Belarus

Tjeckiens premiärminister, Andrej Babis, säger nu att valet i Belarus måste göras om..

SR - 2 timmar sedan

Iran sågar Förenade Arabemiraten efter fredsavtalet

Nu kommer de första reaktionerna från Iran på fredsavtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten..

SR - 2 timmar sedan

Förebyggande arbete ska stoppa korruption

Korruption och mutbrott i världen ökar, och svenska företag och banker är inte undantagna. I dag presenterar Institutet mot mutor, IMM, den nya, uppdaterade Näringslivskoden mot korruption som ska hjälpa företag att hålla sig i skinnet, med konkreta råd och praktiska scenarion..

SR - 2 timmar sedan

Träden dör av torka i Tyskland

Extrem torka och värme hotar i Tyskland träden. Den som reser genom landet kan med blotta ögat se stora skogsområden som är döda..

SR - 3 timmar sedan

Psykisk ohälsa på arbetsplatsen ökar

Nu syns en tydlig ökning av psykisk ohälsa på landets arbetsplatser, efter ett halvår med stora omställningar, i huvudsak på grund av pandemin..

SR - 4 timmar sedan

Allt värre situation i Zimbabwe

Den senaste tiden har dussintals oppositionella och aktivister gripits i Zimbabwe, och människorättsorganisationer larmar om att situationen blir allt svårare. Efter att president Emmerson Mnangagwa hotat med att rensa landet från oppositionella och aktivister, har flera av dem gått under jord..

SR - 4 timmar sedan

Afghanistan har börjat släppa talibanska fångar

Under fredagsmorgonen meddelade de Afghanska myndigheterna att det handlar om 400 fångar som ska släppas..

SR - 5 timmar sedan

Demonstranter släpps – men missnöjet växer

Efter flera dagars omfattande protester i Belarus med tusentals gripanden och brutalt polisvåld gick i går sittande makt för första gången de missnöjda till mötes. I går kväll släpptes människor ur de överfyllda häktena i landet men frågan är om det kommer att tysta protesterna efter det fuskkantade valet i söndags..

SR - 6 timmar sedan

Många unga in i fängelse förra året

Antalet unga brottslingar som påbörjade ett fängelsestraff var 2019 det högsta på länge. Totalt 525 personer under 21 år skrevs in på anstalt i fjol, fem år tidigare, 2014, var antalet 400..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.