GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 05 August, 18:27

GöteborgsPosten - 01 aug 20 kl. 05:00

Så nedmonterades den svenska skolanI fjol upptäcktes en bortglömd OECD-rapport från tidigt 90-tal som varnade svenska politiker för utvecklingen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
OECD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , nedmonteradesden svenska , skolan
YLE - 20 nov 16 kl. 05:19

Jämställdhetsplanen kommer till skolan: "Vi måste passa oss hela tiden"

Ska man uppmuntra flickor att bli skogsmaskinsförare? Eller pojkar att bli kosmetologer? Hur ska de nya toaletterna för alla elever i skolan skyltas?

YLE - 20 nov 16 kl. 05:19

Jämställdhetsplanen kommer till skolan: "Vi måste passa oss noga"

Ska man uppmuntra flickor att bli skogsmaskinsförare? Eller pojkar att bli kosmetologer? Hur ska de nya toaletterna för alla elever i skolan skyltas?

YLE - 22 aug 17 kl. 12:25

Antalet barn som vägrar gå till skolan håller på att öka

Ett barn som vägrar eller inte kan gå till eller vistas i skolan kan lida av olika problem. Det kan handla om svår ångest eller om annan problematik som resulterar i att man inte klarar av att gå i skolan. Bland andra Mannerheims barnskyddsförbund varnar för den här formen av problematik eftersom skolfrånvaro i ett barns liv betyder en väldigt stor ökad risk för utslagning eller marginalisering.

BT - 15 aug 14 kl. 08:50

Gör skolan statlig igen

Förstatliga skolan. Kommunaliseringen har bidragit till sämre resultat i skolan och lägre status för läraryrket. Att åter göra skolan statlig bör vara nästa steg i arbetet med att återupprätta kunskapsskolan, skriver utbildningsminister Jan Björklund och Anna Svalander, båda (FP).

YLE - 16 dec 16 kl. 08:53

Läkare förbjuder Lukas från att gå i skolan - på grund av mögelsjukdom

Femteklassaren Lukas får på inrådan av läkare inte vistas i Winellska skolan i Kyrkslätt på tre månader. Orsaken är de svåra symptom han får av inomhusluften i skolan. Hans mamma önskar en barack där han kan få undervisning men kommunen lovar inget.

Trelleborgs Allehanda - 09 apr 11 kl. 15:29

Skolan som staten glömde

Min första kontakt som journalist med Skolverket var för ungefär tio år sedan. Jag skulle skriva om en anmälan som en förälder hade gjort mot en skola i Klippans kommun.
Anmälan gällde bristande stöd till en elev som fått underkänt betyg i två kärnämnen.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 07:41

Förstatliga skolan

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Att förstatliga skolan bör vara nästa steg i vårt arbete med att återupprätta kunskapsskolan. Sedan maktskiftet 2006 har Folkpartiet och Alliansen reformerat den svenska skolan och nu pågår den största omläggningen av skolan sedan 1840-talet.Vi vill inte bara vända den negativa utvecklingen i skolan.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Trelleborgs Allehanda - 14 mar 11 kl. 10:06

Samförstånd om skolan

Skolan är ständigt aktuell. Kunskaperna som dagens samhälle bygger på, som att läsa, skriva och räkna, har lärts ut i skolan till tidigare generationer. Samma sak är det med dagens skola, det är där vi kan se framtidens samhälle växa fram.

Sydsvenskan - 01 apr 11 kl. 06:30

"Min uppväxt har absolut präglat min syn på skolan"

Utan lärare som Maj-Lis, som ställde krav på textilarbetarsonen Jan Björklund, hade han aldrig blivit utbildningsminister. Nu står han på tröskeln att genomföra en omvandling av skollagen som är en av de största lagändringarna någonsin i Sverige. -?

Sydsvenskan - 16 maj 11 kl. 06:30

Ett vägval för skolan

Ska skolan vara statens eller kommunernas ansvar? Sven-Eric Liedman pejlar debattläget i tre nyutkomna böcker i ämnet.
?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.