Dagen > Kultur

Wednesday, 05 August, 07:01

Dagen - 01 aug 20 kl. 14:53

Omöjligt vigselförslag kan ändå leda framåtÅsa Lindhagens krav på vigseltvång för religiösa företrädare är orimligt, skriver Elisabeth Sandlund..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Lindhagens, Elisabeth Sandlund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omöjligt, vigselförslagkan , ändå, leda, framåt
Dagen - 31 jul 20 kl. 15:57

Sandlund: Omöjligt vigselförslag kan ändå leda framåt

Åsa Lindhagens krav på vigseltvång för religiösa företrädare är orimligt. Diskussionen bör handla om att låta staten sköta juridiken för alla par..

Dagen - 31 jul 20 kl. 15:57

Sandlund: Omöjligt vigselförslag kan ändå leda framåt

Åsa Lindhagens krav på vigseltvång för religiösa företrädare är orimligt. Diskussionen bör handla om att låta staten sköta juridiken för alla par..

BT - 04 jul 14 kl. 11:15

V:s förslag om ideell välfärd sågas

Jonas Sjöstedt (V) vill se en ideellt driven välfärd. Han vill ge lärarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna makt över sitt arbete - genom att stimulera dem att själva ta över verksamheten. Vinstdrivande företag skulle då kunna lämna välfärdssektorn och ersättas med ideellt driven välfärd.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

TA - 19 dec 12 kl. 10:00

Förslag på mer marknadsanpassade hyror

Fyra lagändringar gör bostadshyrorna mer marknadsanpassade inom några år, visar ett förslag från regeringens utredare. Enligt utredaren handlar det om ordentliga höjningar. Hyresgästföreningen sågar förslaget.

BT - 16 sep 13 kl. 13:34

Alliansen fortsätter att leda Herrljunga

Herrljunga kommun har sedan valet 2006, då Kommunens väl kom in på den politiska arenan i Herrljunga, inte haft någon politisk majoritet. Kommunens väl ville efter sitt intåg inte ingå i någon politisk samverkan utan angav att man endast skulle vara ett sakfrågeparti, vilket gjorde att ingen politisk majoritet kunde skapas. Sedan valet 2006 har alliansen innehaft alla ordförandeposter och lett det politiska arbetet i Herrljunga kommun.

Nerikes Allehanda - 30 nov 15 kl. 05:15

Oppositionsförslag ger godtycke

Häromkvällen hade vårt fullmäktige ett ärende gällande vår servicegrupp som hjälper pensionärer från 65 år med gräsklippning och snöskottning.Eftersom gruppen och insatserna utökats av okänd anledning behövdes en regelöversyn för att säkerställa hjälpen till äldre. Nya förslaget innebar att pensionärer 75 år och äldre kunde få hjälp med gräset, snön och nån transport till tippen, avsteg från åldern kunde göras till hushåll där personer har hemtjänst.

EU-Parlamentet - 28 okt 15 kl. 15:32

Pressmeddelande - Parlamentet förkastar förslag om nationella GMO-förbud

Plenarsammanträde : Ett lagförslag som skulle gjort det möjligt för EU-länderna att begränsa eller förbjuda försäljning och användning av EU-godkända genmodifierade (GMO-) livsmedel eller foder på sitt eget territorium röstades ner av Europaparlamentet på onsdagen. Ledamöterna var oroliga för att lagen skulle visa sig omöjlig att genomföra i praktiken och leda till ett återinförande av gränskontroller mellan länder som antingen är för eller emot GMO. Nu uppmanar de ledamöterna att lägga fram ett nytt förslag.

YLE - 11 sep 17 kl. 05:53

Förslag: Sommarjobbare håller ungdomsgården öppen i Tenala

Håll ungdomsgårdarna öppna med hjälp av sommarjobbare, föreslår Maria Berg. Det är inte möjligt, personalen måste vara utbildad, svarar stadens fritidschef Reino Kärkkäinen. I början av september skickade Maria Berg ett brev till Raseborgs stad där hon ger förslag på vad som kunde göras i Tenala.

YLE - 10 sep 13 kl. 17:09

"Omöjligt att slopa förbudet mot hets mot folkgrupp"

Samlingspartiets ungdomsförbunds förslag om att slopa förbudet mot hets mot folkgrupp är ogenoförbart, säger Riitta Ollila, professor i juridik. Förslaget strider mot EU-lag och det europeiska människorättsfördraget. - Om Finland skulle godkänna hets mot folkgrupp skulle det leda till reprimander från EU-kommissionen, säger Ollila som är specialiserad på yttrandefrihet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.