SR > Nyheter

Thursday, 06 August, 12:16

SR - 01 aug 20 kl. 14:09

33 anställda smittade på norskt Hurtigruten-fartygResan till Svalbard med ett Hurtigruten-fartyg stoppades sedan fyra personer i besättningen insjuknat i covid-19. Nu är antalet smittade bland personalen redan uppe i 33, och passagerare får inte lämna Tromsø..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hurtigruten, Svalbard, Tromsø

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 33 anställda, smittade, norskt, Hurtigruten-fartyg
YLE - 17 sep 15 kl. 09:26

Anställda på Åbovarvet deltar i protest

Verksamheten på Åbovarvet tystnar för ett dygn på fredag morgon. Ungefär 850 varvsanställda deltar i löntagarorganisationernas storprotest. Enligt huvudförtroendeman Jari Aalto fattas det officiella beslutet om att delta i dag, torsdag.

Nyan - 19 maj 20 kl. 09:38

Tallink Silja varslar 450 anställda om uppsägning

Det gäller främst varsel av anställda på fartygen, men även ett mindre anställda i land berörs. ”Coronakrisen har slagit hårt mot passagerarfärjetrafiken. Myndighetsbeslut och reserestriktioner har gjort att fartygen tvingats tas ur trafik och intäkterna har i princip försvunnit från en dag till en annan.

Nyan - 15 nov 13 kl. 12:45

Eckerö Shipping säger upp 78 anställda

Nu är det klart: Eckerö Shipping säger upp 78 anställda. Dessutom säljs M/S Transporter och tre fartyg flaggas ut..

Aftonbladet - 31 jul 20 kl. 17:49

Smittutbrott på Hurtigruten – besättning i karantän ombord på båten

▸ Fyra anställda ombord på ett av Hurtigrutens fartyg har bekräftats smittade med covid-19..

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 16:55

BREAKING: Möjligt slut på försvarstwittrande för försvarsmaktsanställda "i säkerhetsklass"

"Security by obscurity is no security."I Försvarsmaktens yttrande kring den tidigare JO-anmälan för brott mot yttrandefrihetsgrundlagarna verkar det som att anställda i försvaret inte längre får vara aktiva på Twitter, ens i icke-arbetsrelaterade frågor än mindre i saker som alls kan tangera försvaret. Det ser därmed ut som Försvarsmaktens öppna inställning för de anställda att vara aktiva i sociala medier som bloggar eller Twitter nått sitt slut.

Kristianstadsbladet - 27 sep 12 kl. 12:10

Hamnanställda är på kollisionskurs med ledningen

Foto: Peter Åklundh
I Åhus hamn är anställda på kollisionskurs med företagsledningen. Arbetsplatsen är en del av konflikten mellan fackförbundet Transport och arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar.
Arbetsmarknadskonflikten i Åhus, och övriga hamnar i landet, gäller arbetstider och löner.

YLE - 19 sep 13 kl. 14:54

Neste Oil säljer sina fartyg

Oljebolaget Neste Oil tänker sälja alla sina fartyg samtidigt som personalen på 320 anställda flyttar över till en annan arbetsgivare. I ett första skede säljs fem oljetankfartyg och tre bogserbåtar till Försörjningsberedskapscentralen och till pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen. Fartygen kommer att fortsätta att segla under finsk flagg.

YLE - 08 jan 14 kl. 14:37

Kristina Cruises säljer fartyg - besättningen får gå

Kotkarederiet Kristina Cruises har sålt fartyget Kristina Katarina och säger upp hela besättningen. Kristina Katarina säljs till en internationell grupp investerare, fartyget har överlämnats till de nya ägarna i Las Palmas på Kanarieöarna. Rederiet godkändes för företagssanering i november och då beslöt man om att permittera 150 anställda.

YLE - 07 okt 14 kl. 15:00

Bore säljer fartyg

Familjeföretaget Rettig säljer ut en del av sin flotta och minskar personalen i dotterbolaget Bore. Samarbetsförhandlingar inleds vid Bore och de omfattar 31 anställda. Organisationen minskas med maximalt 19 tjänster.

Nyan - 08 jun 20 kl. 16:01

Svenskt sjöfartsstöd till fartyg som inte är i trafik

Den svenska regeringen föreslår ett tillfälligt sjöfartsstöd för anställda på fartyg som inte är i trafik, för att lindra rederiernas svåra ekonomiska situation. .

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Förlängd giltighetstid för resultat på högskoleprovet

Giltighetstiden för högskoleprovets resultat förlängs från fem till åtta år, det beslutade regeringen idag..

SR - 2 timmar sedan

Damberg: Vi vill rusta och och bygga ut polisen

Det var i söndags som en 12-åring flicka blev skjuten till döds vid en bensinmack i Norsborg i Stockholm. Händelsen har berört många och inte minst i Norsborg, och inrikesministern Mikael Damberg sa i P1 morgon att han vill se fler poliser..

SR - 3 timmar sedan

”Fantastiskt att se vårt fina land”

Campingsommaren har varierat i framgång denna coronasommar. På vissa håll har svenska turister täckt upp för det utländska turistbortfallet, men på andra ställen gapar gräsplättarna tomma..

SR - 3 timmar sedan

Nu byggs fältsjukhus i Beirut

Efter tisdagens explosion i Libanons huvudstad Beirut pågår nu byggnaden av av flera fältsjukhus för att kunna vårda de många skadade..

SR - 3 timmar sedan

Fauci: Virusutbrottet i USA nu är det värsta i världen

Vita husets hälsoexpert Anthony Fauci kommenterade igår kväll coronaläget i USA och sa bland annat att virusutbrottet i USA nu är det värsta i världen. Med fem procent av världens befolkning har USA 22 procent av dödsfallen i sviterna av coronapandemin, sa Fauci i en intervju i CNN..

SR - 6 timmar sedan

Kraftig minskning av flera typer av vaccinationer

De senaste månaderna har flera typer av vaccinationer minskat dramatiskt, det gäller till exempel resevaccin och mot den fästingburna sjukdomen TBE. Det visar försäljningssiffror som IQVIA Pharmaceutical Channel Split Index till Ekot..

SR - 6 timmar sedan

Rapport: Evenemangsbranschen i kris

Evenemangsnäringen i Sverige har drabbats hårt av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer, och under maj och juni beräknas intäkterna för evenemangsnäringen ha fallit med 90 procent, jämfört med samma period förra året..

SR - 6 timmar sedan

Expert: Låg risk för liknande explosion i Sverige

Ammoniumnitrat – det ämne som exploderade och orsakade förödelse i Beirut i tisdags – både tillverkas och lagerhålls i Sverige. Men Lorens van Dam, kemist på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, och expert på reaktiva kemikalier, ser inte någon egentlig risk för samma typ av explosion här i Sverige..

SR - 6 timmar sedan

Osäker framtid för nedrustning av kärnvapen

I dag är det precis 75 år sedan kärnvapen användes för första gången i krig, när USA anföll den japanska staden Hiroshima. Antalet kärnstridsspetsar i världen är väsentligt mindre nu än vad det var under kalla kriget, men förutsättningarna för fortsatt nedrustning ser mycket osäkra ut.

SR - 5 timmar sedan

Trumpinlägg togs bort efter coronapåståenden

Konflikten mellan Facebook och Twitter och USA:s president Donald Trump, fördjupades igår. Bakgrunden är de båda bolagen stoppat och tagit bort publiceringar som Trump gjort, skriver Washington Post..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.