SR > Nyheter

Thursday, 13 August, 19:26

SR - 01 aug 20 kl. 14:41

Tunisier korsar Medelhavet: ”Alla unga drömmer om att lämna”På kort tid har antalet migranter från Tunisien till Europa ökat markant. Italien varnar nu för det man kallar ”coronamigranter” – människor som lämnar sina hem då coronakrisen förvärrat deras livssituation..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Medelhavet, Tunisien, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunisier, korsar, MedelhavetAlla , unga, drömmerom att , lämna
DI - 28 jan 14 kl. 20:35

Fler migranter korsar Medelhavet

Omkring 45 000 personer korsade Medelhavet i hopp om att nå Europa förra året, enligt Internationella organisationen för migration (IOM). De flesta kom från Syrien, Eritrea och Somalia..

SR - 06 mar 17 kl. 13:05

Fler migranter korsar Medelhavet

Antalet migranter som tar sig över centrala Medelhavet för att söka asyl i Europa har ökat kraftigt hittills i år. På måndagen diskuterar EU:s utrikesministrar migrantströmmar från Libyen..

SVT - 10 jul 19 kl. 19:09

Vägen över Medelhavet allt dödligare för migranter

Antalet migranter som korsar Medelhavet till Europa har minskat dramatiskt när EU-länder täpper till vägen över. Men samtidigt blir färden över havet allt dödligare och FN efterlyser hjälp till dem som annars riskerar att dö på havet..

SR - 06 apr 11 kl. 04:15

Italien skickar tillbaka tunisier

Italien och Tunisien tecknade igår ett avtal för att få stopp på vågen av unga tunisier som tar sig över Medelhavet i hopp om ett bättre liv..

Nyheter 24 - 10 apr 11 kl. 20:09

EU vill skicka hem fler tunisier och öka kontrollen


Chefen för Frontex, Europas gränskontrollsmyndighet, vill ha ökade resurser och kontrollbefogenheter för att granska flyktingar och för att identifiera traffickingbrottslingar och terrorister. LAMPEDUSA. Sedan den tunisiske presidenten Zine El Abidine Ben Ali föll från makten i januari har totalt 22 000 papperslösa flyktingar, de flesta av dem tunisier kommit till den italienska ön Lampedusa i Medelhavet.

SR - 2 timmar sedan

Spänningarna växer i konflikten om naturgas i Medelhavet

Frankrike har sänt två stridsflygplan och ett krigsfartyg till östra Medelhavet, där läget blivit allt mer spänt sedan Turkiet skickat ut ett forskningsfartyg för att undersöka naturtillgångar i områden som Grekland ser som sin sina..

Sydsvenskan - 18 jan 11 kl. 00:03

Unga arga avgör

I torsdags, när marken på allvar började bränna under fötterna på den tunisiske presidenten Ben Ali, presenterade Freedom House sin årliga rapport över läget för demokratin i världen.
Bokslutet för 2010 gick i moll. För femte året i rad minskade friheten i världen.

SR - 01 aug 20 kl. 14:42

Fanny Härgestam: Därför lämnar de unga Tunisien

Tunisiens unga är välutbildade och landet har en stor medelklass. Ändå är hälften av alla migranter som kommit till Italien i år tunisier. – Många är djupt besvikna på landets dåliga ekonomi, säger Ekots reporter Fanny Härgestam som följt Tunisien under lång tid..

YLE - 04 okt 13 kl. 16:21

"Unga vill undan misär och arbetslöshet"

Trots enorma risker och dyra kostnader för flyktingarna kommer flyktingströmmen över Medelhavet inte att avta - snarare tvärtom. Det förutspår docenten och migrationsexperten Arno Tanner, som arbetar vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor. Katastrofen utanför ön Lampedusa är bara en i en lång rad av liknande katastrofer.

Expressen - 2 timmar sedan

Våld och övergrepp: Unga riskerar livet

President Aleksandr Lukasjenko räknar med att det brutala våldet ska knäcka demonstrationerna i Belarus.Men bilderna på våldet och övergreppen sprids.Så vreden stiger och än låter de unga belarusierna sig inte skrämmas..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Minskad försäljning för svensk skogsnäring

Resultatet pressades av lägre efterfrågan på papper, medan dock resultatet inom kartong och trävaror ökade..

SR - 2 timmar sedan

Spänningarna växer i konflikten om naturgas i Medelhavet

Frankrike har sänt två stridsflygplan och ett krigsfartyg till östra Medelhavet, där läget blivit allt mer spänt sedan Turkiet skickat ut ett forskningsfartyg för att undersöka naturtillgångar i områden som Grekland ser som sin sina..

SR - 2 timmar sedan

Omfattande demonstrationer mot presidenten

I Elfenbenskusten pågår nu omfattande demonstrationer mot president Alassane Ouattara som beslutat att återigen ställa upp i höstens presidentval. Och i landet finns en oro för att den politiska instabiliteten som ledde till flera tusen människors död för tio år sedan ska blossa upp igen..

SR - 2 timmar sedan

Vill ha ny lag för säkrare bilbärgning

Transportstyrelsen vill nu ändra lagen så att förare måste sänka hastigheten när de kör förbi oplanerade arbeten på vägen, så som bärgningar, säger myndighetens utredaren Christopher Patten till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

Lokala handlare rustar sig mot brott

Butiksrånen har ökat kraftigt under coronapandemin enligt statistik från Brå och enligt branschorganisationen Svensk handel. Samtidigt ökar viljan att samverka kring larm på orter långt från polisstationer. I Kisa i Östergötland blev en knivattack i somras starten på ett sådant arbete..

SR - 4 timmar sedan

Götblad slutar som regionpolischef

Carin Götblad slutar som regionpolischef i Uppsala, rapporterar SVT Nyheter Uppsala..

SR - 5 timmar sedan

Just nu: Pressträff om coronaläget

På dagens pressträff medverkar:.

SR - 5 timmar sedan

SD vill ha asylinvandring på "nettominus"

Sverigedemokraterna är klara med sitt helhetsförslag till migrationskommittén..

SR - 5 timmar sedan

Munskydd i höst: ”Studenternas hälsan kommer först”

Från och med höstterminens start rekommenderar Karolinska institutets rektor Ole Petter Ottersen studenterna att bära munskydd i universitetets lokaler..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.