GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 13 August, 16:31

GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 22:19

Apple åter på tronen bland börsbolagenIt- och teknikaktierna slog i taket på USA-börserna i fredagens handel efter de urstarka delårsrapporter som Apple, Facebook och Amazon levererade dagen innan..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
USA, Apple, Amazon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apple, åter, tronenbland , börsbolagen
Aftonbladet - 31 jul 20 kl. 22:29

Apple åter på tronen bland börsbolagen

▸ It- och teknikaktierna slog i taket på USA-börserna i fredagens handel efter de urstarka delårsrapporter som….

Resume - 21 aug 14 kl. 11:59

Investerare kräver att Apple öppnar plånboken

De största börsbolagen sitter på enorma berg av pengar efter finanskrisen. Nu vill investerarna att man sätter pengarna i arbete – Apple har störst kassa med 140 miljarder dollar..

YLE - 31 jul 17 kl. 04:17

Börsbolagen nådde inte upp till förväntningarna, ändå mycket gott i ekonomin

De finländska börsbolagens resultat den senaste tiden har varit något av en besvikelse. Ekonomin som helhet är ändå på väg åt rätt håll. De finländska börsbolagen har den senaste tiden bjudit på tudelade resultat.

PrivataAffärer - 19 sep 18 kl. 13:00

Börsbolagen med sämst försäljningsutveckling

Tio år är en lång tid och utvecklingen säger rätt mycket om bolaget och dess förutsättningar. Inga försäljningsmässiga framgångar ens på tio år är en mycket stor varningssignal. Detta främst för vanliga bolag, men även forskningsbolag bör i de flesta fall kunna få igång eller öka försäljningen på så lång tid.

DI - 07 nov 18 kl. 09:28

GDPR-kaos hos börsbolagen – jätteböter hotar

Två av tre börsbolag klarar inte GDPR-kraven och riskerar böter. Samtidigt kräver tre fjärdedelar av bolagen att den nya lagen omarbetas. Majoriteten anser att reglerna är orimliga att tillämpa i praktiken..

DN - 11 jun 13 kl. 07:03

Färre kvinnor i börsbolagen

Kvinnorna i de svenska börsbolagens styrelser minskar för andra året i rad. Andelen kvinnliga styrelse­ledamöter är nu nere på 22,3 procent, nästan samma siffra som 2010..

DI - 07 jun 18 kl. 21:04

Allt fler kvinnliga styrelseordföranden i börsbolagen

Antalet kvinnliga ledamöter i börsnoterade styrelser stiger med endast 1 procentenhet under 2018 från 33 till 34 procent. Samtidigt ökar andelen kvinnliga ordföranden ordentligt från 6 till 9 procent. Di har hela listan..

Dagens PS - 04 dec 19 kl. 12:45

Skanska i mardrömstopp: ”Det är allvarligt”

92 procent av företagen behövde åtgärder i Arbetsmiljöverkets stora undersökning. Skanska toppar bötesligan bland börsbolagen. Arbetsmiljöverket har undersökt 54 bolag i kemi- och processindustrin under en fyraårsperiod.

YLE - 27 jan 16 kl. 03:58

Rekordhöga aktieutdelningar i vår – låga råvarupriser och personalen står för kalaset

Börsbolagen förutspås dela ut rekordhöga dividender till aktieägarna i vår. Företagens omsättning krymper, men de gör stora vinster genom att skära i utgifterna. Det är de låga råvarupriserna och personalnedskärningar som gör att de så kallade marginalerna blir större.

Dagens PS - 07 maj 18 kl. 09:44

Pensionssmäll hotar börsbolagens styrelser

Majoriteten av styrelseledamöter i börsnoterade bolag är födda på 50-talet och föryngringen av styrelserna är svag. På sikt kan det innebära problem för börsbolagen när en stor del av ledamöterna pensioneras de närmaste åren. Det skriver PWC i en analys efter att ha gjort en genomgång av svenska bolagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.