YLE > Svenskfinland

Wednesday, 12 August, 05:31

YLE - 01 aug 20 kl. 14:23

Bästa hemknuten i Svenskfinland: NedervetilHumor, glädje och byaanda förenar Nedervetilborna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenskfinland, Nedervetilborna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bästa hemknuteni , Svenskfinland, Nedervetil
YLE - 17 aug 17 kl. 09:13

I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat. Med 14 omgångar spelade av division ett för damer toppas tabellen av IK Myran.

YLE - 19 sep 14 kl. 04:52

Dödsfall väcker diskussion om ambulans i Nedervetil

I somras dog en 75-årig kvinna i Nedervetil, Kronoby, medan hon väntade på ambulansen. Det tog mer än 40 minuter för ambulansen från Karleby att nå fram. Fallet har lett till en diskussion om ambulansberedskapen i Kronoby kommun.

YLE - 05 mar 16 kl. 19:40

Sjukvården knäckfråga gällande landskapstillhörighet i Nedervetil

På måndag ordnar gruppen Pro Kronoby ett allmänt möte i Nedervetil. Mötet handlar om vården och Kronobys framtid. Och vården verkar vara just den fråga som kan avgöra kommunens framtid.

YLE - 27 okt 14 kl. 14:03

Beslut om ambulans i Nedervetil i november

I november avgörs det om Nedervetil i Kronoby får ambulans dygnet om. Förslaget från förstavården är att ambulanserna i Kaustby och Nedervetil slås ihop och ambulansen placeras dygnet om i Nedervetil. Motiveringen är att ambulansen enligt statistiken inte når fram tillräckligt snabbt i Nedervetil och kring väg 13 från Karleby till Kaustby.

YLE - 05 maj 15 kl. 10:07

Kronoby satsar på Nedervetil

Nedervetil kommer att få en ny hälsocentral, men också ett nytt bostadsområde och nya industritomter. Kronoby kommun satsar en hel del på Nedervetil de närmsta åren. Det anser kommundirektören Michael Djupsjöbacka.

YLE - 26 maj 15 kl. 15:20

Bo i trädkoja i Nedervetil

Vad har italienska turister, brudpar och en indisk ayur-vedadoktor gemensamt? Jo de har alla sökt sig till Nedervetil i Kronoby för att koppla av. Ungefär 20 km från Nedervetil centrum finns Emmes Retreat.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:12

Nedervetil får inte ambulansberedskap dygnet runt

Nedervetil kommer inte att få ambulansberedskap dygnet runt. Förslaget från förstavården var att ambulansen i Nedervetil skulle uppgraderas men politikerna i sjukvårdsdistriktet vill ännu avvakta. Det blir ingen ambulans dygnet runt i Nedervetil i Kronoby.

YLE - 26 maj 14 kl. 17:43

Kiuru har ekonomin i skick - Nedervetil får vänta till hösten

Ekonomin ser bra ut för samkommunen Kiuru. Men beslutet om ambulansen i Nedervetil får vänta till hösten. Fullmäktige för Mellersta Österbottens samkommun för specialsjukvård och grundservice (Kiuru) godkände bokslutet för 2013, som visar ett överskott på 1,7 miljoner euro.

YLE - 08 jul 15 kl. 05:24

Nedervetil redo för SFI-mästerskapen

IF Åsarna står den här gången värld för SFI-mästerskapen och arbetet inför tävlingarna börjar vara på slutrakan. - Vi börjar nog vara redo, visst har vi ännu lite att göra men allt går enligt tidtabellen. Stora saker som läktaren är klar så det är bara lite finslipningar kvar, säger André Forsström som är ordförande i organisationskommittén.

YLE - 05 maj 14 kl. 04:22

Nedervetil kan få ambulans dygnet runt

Det tar för länge för ambulansen att nå vissa delar av Kronoby kommun. En analys av beredskapen visar att det är för långt mellan ambulanserna nattetid. Sjukvårdsdistriktets styrelse tar i maj ställning till ett förslag om att ambulansen i Nedervetil ska ha beredskap alla dygnets timmar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.