GT > Nyheter

Wednesday, 12 August, 06:22

GT - 01 aug 20 kl. 13:52

Plan har tvingats nödlanda: ”Ropat mayday”Ett ultralätt flygplan med två passagerare har nödlandat i Vara kommun.– De har ropat mayday och sedan nödlandat, säger Lina Buurstra, assisterande flygräddningsledare..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Vara, Lina Buurstra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Planhar , tvingats, nödlanda, Ropat, mayday
Expressen - 03 nov 15 kl. 22:02

Ett plan har tvingats nödlanda efter bråk

Ett plan har tvingats nödlanda på Sturup efter att en passagerare försökt att sparka in dörren till cockpit på 10 000 meters höjd, uppger polisen.På marken greps personen för brott mot luftfarten och framkallande av fara för annan.Planet var på väg från Rumänien till Norge när det tvingades ändra kurs på grund av passageraren..

SR - 24 mar 17 kl. 14:45

SAS-plan tvingades nödlanda i Munchen

Ett SAS-plan på väg till Oslo har tvingats nödlanda i Munchen, rapporterar NRK..

GT - 03 dec 17 kl. 16:45

Finnair-plan tvingades nödlanda i Åbo

Ett plan påväg från Helsingfors till Göteborg har tvingats nödlanda i Åbo, skriver Aftonbladet.Orsaken är oklar.– Alla passagerare evakuerades därpå, säger Päivyt Tallqvist, informationschef på Finnair, till tidningen.

Expressen - 03 dec 17 kl. 16:45

Finnair-plan tvingades nödlanda i Åbo

Ett plan på väg från Helsingfors till Göteborg har tvingats nödlanda i Åbo. Orsaken är oklar men Finnair bekräftar att det har nödlandat. – Alla passagerare evakuerades därpå, säger Päivyt Tallqvist, informationschef på Finnair, till Aftonbladet.

DI - 28 sep 18 kl. 08:34

SAS-plan tvingades nödlanda – motorn brann

Ett SAS-plan har tvingats nödlanda i Luleå efter att en motor fattat eld i luften, rapporterar Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 09:12

Brinnande motor tvingade plan att nödlanda

Ett SAS-plan har tvingats nödlanda i Luleå efter att en motor fattat eld i luften, rapporterar Aftonbladet. SAS kan inte bekräfta att motorn brunnit men genomför en teknisk undersökning av planet..

UNT - 28 sep 18 kl. 09:12

Brinnande motor tvingade plan att nödlanda

Ett SAS-plan har tvingats nödlanda i Luleå efter att en motor fattat eld i luften, rapporterar Aftonbladet..

Expressen - 18 sep 19 kl. 15:25

SAS-plan tvingas nödlanda i Norge

Ett SAS-plan på väg från Billund till Oslo har tvingats nödlanda. Planet ska ha fått tekniska problem i luften, skriver norska Dagbladet.  .

UNT - 22 sep 12 kl. 11:10

Plan tvingades nödlanda i Danmark

Ett flygplan tillhörande Ryanair på väg mellan spanska Alicante och Göteborg har tvingats nödlanda i Billerud i Danmark nu på förmiddagen. Orsaken ska vara tekniska problem, uppger aftonbladet.se.

UNT - 16 maj 14 kl. 14:11

Sas-plan tvingades nödlanda

Ett SAS-flyg som färdades mot Oslo från Milano har tvingats nödlanda i Frankfurt i Tyskland, efter att en spricka upptäckts på ett av fönstren.(TT).

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Coronabråket vid den norska gränsen: ”Många hårda ord”

Norska gränsen till Värmland riskerar återigen att stängas efter rekommendationer från Norges folkhälsoinstitut.Och resor till Sverige pekas ut som tänkbar orsak till smittspridning av covid-19 i Norge.Något som upprör många, bland annat den värmländske riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson (KD).

GT - 45 minuter sedan

Var är engagemanget i Stiftelsen Sjömanskyrkan ?

Att Stiftelsen Sjömanskyrkan tidigare gjort dåliga affärer ska inte lämpas över på skattebetalarna i Göteborg, skriver Peter Örtwall i en replik till Christina Rogestam och Christina Backman..

GT - 3 timmar sedan

Vårdpersonal covidsjuka efter gemensam krogkväll

I slutet av juli tvingades Kungälvs sjukhus stänga nio vårdplatser på en avdelning efter att flera i personalen smittats av coronaviruset under en gemensam utekväll, rapporterar Kungälvs-Posten.– Personalen hade träffats på lokal på sin lediga tid och några dagar senare började de få symtom, säger chefläkare Anders Edebo till tidningen..

GT - 6 timmar sedan

Göteborgskpolitiker greps av säkerhetsstyrkor Belarus

Den moderate Göteborgspolitikern Gustaf Göthberg uppger att han greps av polis i Belarus i helgen.Göthberg var på plats i landets huvudstad Minsk för att hälsa på kamrater inom den belarusiska oppositionen men har nu släppts och befinner sig åter på svensk mark.– Jag ägnade mig åt ”störande av allmän ordning” påstod polismannen, säger Gustaf Göthberg till SVT Nyheter..

GT - 13 timmar sedan

Konstnären Annas jättetack till alla kvinnor

En 16 meter lång hyllning i svart plast och galvaniserat stål.Det är konstnären Anna Lidbergs massiva tack till tidigare generationers kvinnor för deras uppoffringar och insatser.Nu sitter hennes konstverk ”Tack mödrar det gjorde ni bra” monterat på en bro i Värmland.

GT - 17 timmar sedan

Miljöpartiet fäktar vilt om havet, men har få svar

Miljöpartiet gnäller om andra partiers havspolitik medan man själva sitter i regeringsställning, skriver kristdemokraterna Kjell-Arne Ottosson och Magnus Berntsson i en replik till Janine Alm Ericson (MP) och Ulrika Frick (MP)..

GT - 18 timmar sedan

Önnereds lagkapten drabbad av hjärntumör

I våras fann läkarna en elakartad hjärntumör i Önnereds lagkapten Viktor Rhodins huvud.Efter en lyckad operation siktar 26-åringen nu på att ta sig tillbaka till handbollsplanen.– Det här är något jag ska ta mig förbi bara, säger han till Aftonbladet..

GT - 20 timmar sedan

Man begärs häktad för misstänkt dråp i Kortedala

På lördagsmorgonen hittades en person död i ett bostadsområde i norra Kortedala i Göteborg.Händelsen utreds som dråp och på tisdagen har en man i 20-årsåldern begärts häktad som misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.– Jag har gjort den bedömningen att det finns omständigheter som gör att vi inte har kunnat motbevisa att det är ett dråp, säger åklagare Mats Ihlbom..

GT - 20 timmar sedan

Klart med ny vd för Ullared – han ersätter Boris

Varuhuset Gekås i Ullared har letat med ljus och lykta efter Boris Lennerhovs ersättare.Nu är det klart: Patrik Levin värvas från Coop och blir ny vd för varuhuset.– Jag är mycket stolt och hedrad över styrelsens förtroende.

GT - 22 timmar sedan

Håll kvar uppmärksamheten på diktaturen Vitryssland

Att diktaturen Vitryssland begränsat den västsvenska politikern Gustaf Göthbergs rörelsefrihet i Minsk måste leda till kraftiga svenska protester..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.