Cornucopia > Ekonomi

Monday, 10 August, 01:14

Cornucopia - 01 aug 20 kl. 12:15

Gammal OECD-rapport: Göran Perssons (S) kommunalisering och Bildlts (M) friskolereform förstörde svenska skollanHamid Zafar uppmärksammar i en gästkrönika hos GP en gammal bortglömd OECD-rapport, som inte ens fördes in som offentlig handling, som tidigt 90-tal varnade för Göran Perssons kommunalilsering av svenska skolan och regering Bildts friskolereform. Dessa pekades ut som något som skulle förstöra den tidigare världsledande svenska skolan, och så blev även fallet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
OECD, Perssons, Bildlts, Zafar, GP, Göran Perssons, Bildts, LO, Paris, Hamids, Det, Zafars, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammal, OECD-rapport, Göran, PerssonsS , kommunaliseringoch , BildltsM , friskolereform förstörde svenska skollan
BT - 18 feb 14 kl. 08:40

OECD: Låga lärarlöner i Sverige

Länder med goda skolresultat har högre lärarlöner än Sverige, understryker OECD som utvärderat den svenska skolan. Samtidigt kostar varje elev mycket i Sverige. Utbildningsminister Jan Björklund får nu OECD:s första svar om vad Sverige kan lära av de länder som presterade bättre i kunskapsmätningen Pisa 2012.

TA - 18 feb 14 kl. 10:55

OECD: Låga lärarlöner i Sverige

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT
Länder med goda skolresultat har högre lärarlöner än Sverige, understryker OECD som utvärderat den svenska skolan. Samtidigt saknas karriärmöjligheter för svenska lärare.
På regeringens begäran har OECD gjort en snabbanalys efter det rekordlåga svenska resultatet i den senaste Pisamätningen.

BT - 18 feb 14 kl. 11:38

OECD: Sverige bör höja lärarlöner

Länder med goda skolresultat har högre lärarlöner än Sverige, understryker OECD som utvärderat den svenska skolan. Samtidigt saknas karriärmöjligheter för svenska lärare. På regeringens begäran har OECD gjort en snabbanalys efter det rekordlåga svenska resultatet i den senaste Pisamätningen.

Sydsvenskan - 25 jul 13 kl. 06:30

Efteråt, när han låg bredvid och hörde hennes lugna andetag, försökte han intala sig att sprickan mellan dem inte var mycket värre än en krackelering på en gammal vas som kunde lagas. Men han lyckades inte övertyga sig själv och det dröjde innan han kom

Två dagar. Så länge fick de njuta av solen och värmen, men när Palm vaknade på onsdagsmorgonen smattrade regnet mot rutan. Anna sov bredvid honom i utdragssoffan som stod inklämd i ett hörn.

Sydsvenskan - 09 nov 12 kl. 06:30

Gammal är äldst i toppen

Partikongressen skulle vara president Hu Jintaos stora avskedsföreställning. Men ex-ledaren Jiang Zemin stal showen. Risken är att Kina stagnerar när reformer blockeras av konservativa åldringar.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

Klyftorna ökar ? men få har blivit fattigare

Klyftorna har ökat kraftigt sedan Fredrik Reinfeldt kom till makten 2006.Men Sverige har fortfarande lägst andel materiellt fattiga i hela EU ? en dryg procent av befolkningen.

Dagens PS - 29 nov 16 kl. 07:37

Trump eldar på världsekonomin

Dagens PS har tidigare bland annat berättat att Kina varnat Trump för att införa strafftullar, vi har också skrivit om att Trump-segern i USA inte bekymrar exempelvis den tidigare S-statsministern Göran Persson. Nu gör den ekonomiska samorganisationen OECD bedömningen i en ny rapport att tillväxten i världsekonomin tar bättre fart nu när Donald Trump blir USA:s president, rapporterar TT-reuters. Prognosen är att tillväxten stiger från 2,9 procent i år till 3,3 procent nästa år.

YLE - 29 maj 16 kl. 14:36

Statlig myndighet granskar Raseborgs vårdbeslut

Regionförvaltningsverket vill ha en utredning om övergången från långvård till serviceboende i Raseborg. I början av veckan får staden en skriftlig begäran av den statliga myndigheten som övervakar vården. Det var raseborgaren Bo Holmberg som riktade en skrivelse till Eija Hynninen-Joensivu, chef för äldrevården vid Regionförvaltningsverket (Avi från finskans Aluehallintovirasto).

SmålandsPosten - 05 dec 13 kl. 00:30

Läkarnas fria arbetstider skadar vården

I somras höll ett läkarupprop i Kronoberg. I ett brev till landstingspolitikerna skrev 77 distriktsläkare och ST-läkare, verksamma vid de 22 landstingsdrivna vårdcentralerna i länet, att man upplevde en ökad arbetsbelastning och underbemanning inom vården. Men när Smålandsposten granskade primärvården i oktober tonade en annan bild fram.

SmålandsPosten - 11 dec 13 kl. 06:20

Bruksvärdessystemet får underkänt

Den allt bredare och tyngre kritiken som riktas mot vårt hyressättningssystem bör tas på allvar. Med tanke på att hyresmarknadens funktion har stor betydelse för arbetsmarknaden och den ekonomiska tillväxten i Växjö, så är det hittills visade politiska ointresset för problemen svårt att förstå. Det menar Fastighetsägarna Syd
Sverige har på senare tid uppmanats att reformera hyressättningssystemet av EU-kommissionen, OECD, IMF, Finanspolitiska­ rådet och den statliga Hyresbostads­utredningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.