DI > Ekonomi

Monday, 10 August, 00:50

DI - 01 aug 20 kl. 11:32

Arbetsgivaren ansvarar för hemmakontoret – expertens bästa råd till chefenPandemi eller inte. Arbetsgivare är ansvariga för arbetsmiljön, oavsett om arbetet utförs på arbetsplatsen eller i den anställdes bostad,.
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsgivaren, ansvararför , hemmakontoret, expertensbästa , rådtill , chefen
YLE - 14 feb 16 kl. 10:55

Nollavtal – kryphål för arbetsgivaren eller flexibel anställningsform?

Inom vårdbranschen finns företag där alla personliga assistenter har nollavtal. Näringslivet anser att nollavtalen behövs och ger flexibilitet på arbetsmarknaden, medan facket tycker att företagen undviker att ge personalen anställningstrygghet. Nina Kokkinen jobbar för ett stort företag inom vårdbranschen.

Nyteknik - 12 maj 11 kl. 13:25

Vem ansvarar för festandet?

Vilket ansvar har arbetsgivaren för en olycka som inträffar under en företagsfest på fritiden? Arbetarskydds experter ger sina åsikter om ansvarsfrågan..

YLE - 13 feb 17 kl. 13:33

Fackavdelning vid Boliden i Karleby polisanmäler arbetsgivaren

En fackavdelning vid Bolidens zinkfabrik i Karleby har polisanmält sin arbetsgivare för diskriminering på arbetsplatsen. Det misstänkta brottet ägde rum den 1 februari då ett tjugotal anställda på Bolidens elektrolysavdelning ordnade en utmarsch för att fästa uppmärksamhet vid dålig stämning på arbetsplatsen. Arbetsgivaren svarade med att dela ut varningar till dem som hade marscherat ut.

Dagens PS - 08 jul 19 kl. 15:01

Förlorade miljarder och expertens krislarm

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Statligt slukhål – 35 miljoner förlorade
Staten går miste om stora pengar varje år i preskriberade skulder – pengar som egentligen skulle betalas in. Expertens krismodell på rött – varnar för dipp
Indikatorn som baseras på avkastningen på de amerikanska statsobligationerna är ökänd för att ha förutspått varje kris de senaste sex decennierna – och nu visar siffrorna att en ny lågkonjunktur kan vara i görningen.

SmålandsPosten - 21 nov 13 kl. 06:09

Kommunanställd lät arbetsgivaren betala

En anställd inom Ljungby kommun lät arbetsgivaren betala kläder och bensin som användes privat. Under polisförhöret erkände mannen allt. Åklagaren skrev på onsdagen ut ett strafföreläggande för behörighetsmissbruk och två fall av bedrägligt beteende.

Sydsvenskan - 04 feb 14 kl. 05:30

Väljare måste inte rösta som arbetsgivaren vill

Svenskar gillar inte att pracka på andra sina politiska åsikter. I årets valrörelse kommer bara var sjätte väljare att försöka övertyga en kompis eller arbetskamrat att rösta på ett visst parti.Kanske var det därför många reagerade så starkt när Richard Bergfors, chef för hamburgerkedjan Max, i ett brev varnade sin anställda för att rösta på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet.

BT - 28 nov 14 kl. 11:07

Arbetsgivaren frias i ambulansmål

Ambulanssjuksköterskan hade jobbat i nästan 23 timmar. Då somnade han och körde in med ambulansen i en bergvägg. I dag meddelade Göteborgs tingsrätt att åtalet mot arbetsgivaren Västra Götalandsregionen ogillas.

Cornucopia - 22 dec 14 kl. 11:59

Vad fick du i julgåva av arbetsgivaren?

Så här i juletider händer det att arbetsgivare av någon outgrundlig anledning ger sina anställda julgåvor, vilket visar att de anställda har för låga löner eftersom arbetsgivaren anser att lönen inte räcker för att kompensera för att anställda gör sina arbetsuppgifter. Vad fick du i julgåva av arbetsgivaren?

Julgåvor är begränsade till 450:- SEK inklusive moms, men fraktkostnader får tillkomma ovanpå detta.

Cornucopia - 04 okt 18 kl. 13:46

Mensanpassad arbetsplats konkurrensfördel för arbetsgivaren

Jämställdhetsmyndighetens finansiering av ett projekt om menscertifiering av arbetsplatser upprör på sina håll. Men i ett Sverige där kvinnor successivt kommer överträffa männen på arbetsmarknaden pga högre utbildningsnivå är det absolut en fördel för arbetsgivaren i konkurrensen om att anställa de bästa att kunna erbjuda en arbetsplats som uppfattas som positiv även för menstruerande kvinnor (kallade "kvinnor" i detta inlägg). Arbetsmarknadens parter borde dock kunna komma fram till detta utan att det ska behöva till skattepengar.

P3 - 19 jan 11 kl. 15:08

Hon fick rätt mot arbetsgivaren

Emma i Skåne planerade att skaffa barn. Då sa arbetsgivaren stopp och Emma fick inte den anställning som hon blivit lovad. I dag kom domen från Arbetsdomstolen och enligt den gjorde arbetsgivaren fel.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Kursraketens segertåg – ”vi ligger väldigt rätt”

Medicinteknikbolaget Addlife har sett efterfrågan skjuta i höjden på flera av sina produkter under pandemin..

DI - 4 timmar sedan

Halloumibråk skakar handelsavtal med Kanada

Halloumin har hamnat i centrum för ett politiskt bråk som får det att gnissla kring EU:s handelsavtal med Kanada..

DI - 3 timmar sedan

Karriärcoachen: Knip drömjobbet under permitteringen

Mer än en halv miljon svenskar har fått arbetstiden kapad genom korttidsstödet. För den som vill byta jobb är arbetsbefrielse rena….

DI - 3 timmar sedan

Analytikern: Läge för ”monsterrally” i coronaförlorare nästa vecka

Det råder smashläge på USA–börserna för flera corona-pressade värdeaktier nästa vecka..

DI - 4 timmar sedan

Lukasjenko vinner presidentvalet i Belarus – igen

Alexandr Lukasjenko vann återigen presidentvalet i Belarus och säkrade därmed sin sjätte mandatperiod sedan han kom till makten 1994..

DI - 4 timmar sedan

First North-bolag gör företrädesemission – vd:n får kapad lön

Pressade First North-bolaget Aino Health gör en företrädesemission på nästan 16 miljoner kronor, meddelar bolaget i ett pressmeddelande på….

DI - 5 timmar sedan

Nya våldsamma protester i Beirut: ”Krossa regeringen”

Två ministrar har avgått – men i Libanon kokar vreden fortfarande. Utanför parlamentet i Beirut har demonstranter drabbat samman med….

DI - 7 timmar sedan

”Ordentlig uppsida” – analyschefen ser mäktig potential i dubblaren

Svenska teknikbolaget har rusat 130 procent på 12 månader. Ändå tror Paretos analyschef Stefan Wård att aktien har betydligt mer att ge.  ”.

DI - 8 timmar sedan

Högsta siffran sedan år 1834 – nytt rekord för svenska gruvor

Under förra året blev den svenska malmproduktionen den högsta hittills. Men även guldproduktionen i Sverige var nära en ny högstanivå..

DI - 9 timmar sedan

Uppgifter: Twitter ger sig in i Tiktok-striden

Nu ger sig även Twitter in i den intensiva Tiktok-matchen. Enligt Wall Street Journal och Reuters har källor uppgett att mikrobloggen är….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.