UNT > Lokalt

Monday, 10 August, 03:39

UNT - 01 aug 20 kl. 11:31

Han ror till Åland för att rädda hotade artenÖstersjötumlaren – den enda val som finns i vårt hav – är akut hotad. Men få känner till det. Det vill Knivstaäventyraren Sören Kjellkvist ändra på..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Åland, Knivstaäventyraren Sören Kjellkvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han rortill , Ålandför att , rädda, hotade, arten
SmålandsPosten - 30 nov 17 kl. 13:38

Småland: 15-åring hotade bränna ner socialförvaltningen

Pojken var arg och hotade att bränna ner socialförvaltningen i Hultsfred. På torsdagen dömdes 16-åringen till ungdomsvård av Kalmar tingsrätt..

YLE - 17 mar 15 kl. 18:09

Riksdagsval inte lättare på Åland

Ett pensionat på landsbygden från 1970-talet som luktar fräscht, inte fukt eller mögel! Familjärt och personligt. Det är den första reaktionen när man stiger in på hotell Elvira i Eckerö.

SmålandsPosten - 18 maj 18 kl. 19:21

Småland: Anställd hotade klippa av brukares könsdelar

Supermiljöbloggen - 03 jun 15 kl. 15:00

Unesco varnar Australien: Sista chansen att rädda barriärrevet

Australien får uppskov för det hittills misslyckade bevarandet av Stora barriärrevet. Klarar landet inte de nya kraven kommer det mäktiga korallrevet att sättas upp på listan över hotade världsarv. Stora barriärrevet är världens största system av korallrev och utsågs till världsarv 1981.

Skånskan - 04 mar 19 kl. 01:00

Låt Bjuv rädda världen

Köttet är vitt och fast – och gör sig lika bra i su­shi som på grillen. Niltilapian är en tro­pisk fisk, världens näst mest odlade. Det rik­tigt fina är att den kan odlas i slu­tna krets­lopp, där näs­tan allt kan tas till­va­ra, på gårdar runt­om i Sverige.

Kristianstadsbladet - 22 feb 13 kl. 18:24

Öland blir skyddsområde för kräfta


Nu ser framtiden ljusare ut för flodkräftan. Öland blir ett skyddsområde för den akut hotade arten, enligt ett beslut från länsstyrelsen i Kalmar.Arten har funnits i Skandinavien i mer än 10 000 år, men sedan man på 1960-talet började plantera ut signalkräftor som tål kräftpesten bättre, kämpar flodkräftan för sin överlevnad.

HBL - 02 jan 14 kl. 02:33

Nykomlingar ger Åland högt betyg

Marika Willstedt och Stefan Simonsen har flyttat till Mariehamn i vuxen ålder och båda ger staden fyra hjärtan – det högsta betyget av alla orter i Svenskfinland som de bott på. Läsarna som deltog i webbenkäten Mitt livs adresser fick betygsätta sitt livs orter på en skala från ett till fem hjärtan. En eller flera orter med flest hjärtan blev deras "hjärteorter" – de orter som står dem närmast.

SmålandsPosten - 16 maj 14 kl. 06:52

Sverige ska vara ett öppet land

Integrationsfrågan är en av de mest angelägna samhällsutmaningarna och vi måste ta kampen mot utanförskapet. Det gör vi genom att bedriva en bra integrationspolitik med ­fokus på att skapa förutsättningar för att nyanlända invandrare ska få jobb och lära sig svenska, skriver Erik Ullenhag, integrationsminister (FP) och Gunnar Nordmark, riksdagskandidat (FP). Sverige är ett öppet land och generationer av människor som flytt förtryck och krig har fått en chans att börja ett nytt liv här.

Sydsvenskan - 07 jun 15 kl. 12:23

Hotade uttern återhämtar sig

Utterstammen har länge riskerat att försvinna från vår svenska natur. Men nu ser uttern ut att ha börjat återhämta sig, rapporterar SVT Jönköping. Uttern listas sedan en månad tillbaka inte längre som hotad — utan bara som "nära hotad" i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 15 kl. 12:23

Hotade uttern återhämtar sig

Utterstammen har länge riskerat att försvinna från vår svenska natur. Men nu ser uttern ut att ha börjat återhämta sig, rapporterar SVT Jönköping. Uttern listas sedan en månad tillbaka inte längre som hotad — utan bara som "nära hotad" i Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.