Länstidningen i Södertälje > Nyheter

Thursday, 13 August, 07:16

Länstidningen i Södertälje - 01 aug 20 kl. 11:00

Debatt: Genmodifierade grödor är ogräsRaps och vete är ogräs när de kommer upp året efter att de odlats på ett fält genom att....
Läs mer på Länstidningen i Södertälje

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Genmodifierade, grödorär , ogräs
EU-Parlamentet - 12 jan 15 kl. 11:56

Artikel - Frågor & svar: Medlemsländerna kan få större makt över genmodifierade grödor - Utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet

EU har bland de hårdaste lagstiftningarna i världen för genmodifierade grödor, som bara får odlas efter att en grundlig riskbedömning har gjorts. Nu har ministerrådet, efter tre år av diskussioner, gått med på ett förslag om att ge medlemsländer mer frihet när det gäller att förbjuda genmodifierade grödor på sitt eget territorium. På tisdag förmiddag, den 13 januari, debatterar och röstar parlamentet om förslaget.

SR - 12 sep 19 kl. 06:18

Användningen av genmodifierade grödor ökar

Mängden genmodifierade jordbruksgrödor och andra grödor som är framtagna med modern växtförädlingsteknik fortsätter att öka i världen..

Nyan - 16 nov 14 kl. 09:52

Genmodifierade grödor aktuell fråga för EU

Genmodifierade grödor, utsläppsrätter och kontroll över fartygens koldioxidutsläpp.
Det är några av frågorna som berör Åland som just nu behandlas i EU..

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 14 kl. 21:46

"Regeringen frångick princip i fråga om genmodifierade grödor "

När EU:s ministerråd tidigare i år skulle ta ställning till nya genmodifierade grödor frångick den svenska regeringen principen om vetenskaplighet. Det är allvarligt, skriver EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M)..

SR - 08 jul 15 kl. 06:29

Vill se över regelverket för genmodifierade grödor

Regelverket kring vad som är genmodifierade grödor, och inte, är föråldrat. Det menar både Jordbruksverket och Lantbrukarnas Riksförbund som påpekar att man kan få fram produkter med samma egenskaper som GMO - men med andra tekniker som inte granskas lika hårt..

SR - 23 aug 18 kl. 06:00

Professor: EU-domen om genmodifierade grödor tolkas felaktigt

Forskare i Skåne tolkar sommarens EU-dom om genmodifierade grödor felaktigt. Det menar professorn i miljörätt Charlotta Zetterberg vid Uppsala universitet..

SVT Debatt - 24 apr 14 kl. 14:21

Debatt 24/4: Nazister på 1 maj, GMO-foder och hantverkarmissnöje

KVÄLLENS SVT DEBATT: - Ska nazisterna få demonstrera på 1 maj? Hur tänker polisen i Jönköping som sagt okej till det? Vänsterpartisten Dror Feiler möter länspolismästaren Håkan Sandahl i Debatt ikväll.

SvD - 02 mar 16 kl. 14:50

Billigt ogräsmedel får Monsanto att vinstvarna

Monsanto, världens största producent av utsäde och en omdebatterad tillverkare av genmodifierade grödor och bekämpningsmedel, sänkte på onsdagen sin prognos för räkenskapsåret 2016 till följd av en svagare argentinsk peso och lägre priser på ogräsmedlet glyfosat. Det framgår av ett pressmeddelande..

YLE - 12 okt 13 kl. 09:40

Marsch för märkning av genmodifierade livsmedel

På lördagen anordnas åter igen på över 500 orter runtom världen demonstrationer mot användningen av genomodifierade grödor. I Finland marscherar folk i Vasa, Helsingfors, Åbo och Uleåborg. Rörelsen bakom marcherna kräver märkning av livsmedel som innehåller genmodifierade råvaror, eller då genmodifierade grödor använts som foder för djur i livsmedelskedjan.

Barometern - 10 feb 20 kl. 06:00

GM-grödor är inte farliga

Mat med låg klimatpåverkan, få tillsatser och minimal användning av kemikalier vid tillverkning. Det låter bra i de flestas öron. Men tekniken som är bäst på att ta fram grödor för denna mat används knappt i EU-länder idag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.