Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 10 August, 01:38

Sydsvenskan - 01 aug 20 kl. 10:00

Låt barnen upptäcka djuren ute i det vilda, i stället för via en skärmBarndomen begränsas av ett liv inomhus..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, barnen, upptäcka, djuren, utei det , vildai , stället för via en skärm
Helsingborgs Dagblad - 01 aug 20 kl. 10:00

Låt barnen upptäcka djuren ute i det vilda, i stället för via en skärm

Barndomen begränsas av ett liv inomhus..

Nya Wermlands Tidningen - 31 jul 13 kl. 10:15

Låt barnen upptäcka staden

Det finns mycket att se i Karlskoga och nu vill turistbyrån i Karlskoga även locka barnen att upptäcka sitt närområde. Därför arrangeras en vandring i staden där målet är Alfred Nobelsfredspris..

SmålandsPosten - 16 apr 14 kl. 07:29

Ett album att upptäcka

Nyligen visade SVT en dokumentär om Georg ”Jojje” Wadenius. Bland annat spelar han där Kalles klätterträd för en gäng småbarn vars föräldrar med största sannolikhet inte var födda när låten släpptes 1969 på klassikern Goda’ goda’. Och nog är det så att denna världsmusiker i sitt hemland är mest känd för den barnskivan.

YLE - 20 aug 13 kl. 18:22

Förbundspennan: Vi vill upptäcka naturen

I höst ordnar Finlands Svenska Idrott den tredje svenskspråkiga konferensen i utomhuspedagogik i Finland. Detta år arrangeras konferensen den 12-13 september på Norrvalla i Vörå. Då vi kompletterar den normala undervisningen med att ibland också kunna vara ute ger vi en möjlighet till en ny och mångsidig inlärningsstil för barnen.

YLE - 20 jul 12 kl. 04:34

Läkare kan upptäcka människohandel

Alerta läkare kan upptäcka offer för människohandel och erbjuda dem hjälp. Men att tyda tecken kan vara svårt, eftersom fallen är så sällsynta. Essi Thesslund vid Pro-Tukipiste är utvecklingskoordinator för Iris-programmet, vars syfte är att hjälpa offer för människohandel.

Dagensanalys.se - 08 aug 18 kl. 08:45

Mozilla testar min idé om hur man kan upptäcka webben

Under en längre tid har jag haft en idé om att skapa ett superenkelt system som låter oss återigen upptäcka webben. För du vet med Google har webben blivit klart mer effektiv men ack så tråkig. Om du var med i begynnelsen (som jag) var det skoj att bara hamna på knasiga sidor, eller hitta nya guldkorn som du kunde tipsa vännerna om.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 10:50

Tandvårdspersonal ska upptäcka våld i nära relation

Skåne Personalen på Folktandvården Skåne ska utbildas för att kunna upptäcka våld i nära relationer, och slå larm om detta.Sedan tidigare har personalen på Folktandvården Skåne arbetat med att upptäcka barn som far illa, nu ska det arbetet utökas med att de även ska ställa frågor till vuxna som de misstänker har utsatts för våld i nära relation. Om personalen misstänker att ett barn far illa har de en skyldighet att anmäla detta.

Dagens PS - 28 nov 17 kl. 15:27

Facebooks AI ska upptäcka självmordstankar

Artificiell intelligens kan upptäcka självmordstankar baserat på användares inlägg. Det visar Facebooks tester av ett AI-verktyg de senaste månaderna, rapporterar The Verge. Det nya AI-verktyget har bara använts i USA men rullas nu ut till övriga länder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Snart kan blodprov upptäcka cancerGoda resultat

Forskare vid universitetet i Bradford i USA verkar ha funnit ett sätt att upptäcka cancer med hjälp av ett blodprov. Proceduren är förvånansvärt enkel: man mäter skadan som uppstår på vita blodkroppars DNA när de utsätts för olika intensiteter av ultraviolett ljus, vilket är Ju mindre de vita blodkropparnas DNA skadas, desto friskare är patienten. Men o
Anmärkningsvärda resultat– Detta är tidiga resultat gjorda på tre olika typer av cancer och vi accepterar att mer forskning måste göras: men dessa resultat är än så länge anmärkningsvärda, säger professor Diana Anderson, forskningsledare vid universitet i Bradford till biologitidningen FASEB journal, skriver doxcole.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 18 kl. 06:55

Blodprov kan upptäcka tidig Alzheimers

Tidig utveckling av Alzheimers sjukdom kan upptäckas med ett enkelt blodprov, rapporterar Vetenskapsradion. Forskarna bakom studien hoppas att upptäckten kan användas för att upptäcka sjukdomen tidigt hos stora delar av befolkningen. Japanska forskare h.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.