Cornucopia > Ekonomi

Monday, 10 August, 00:45

Cornucopia - 01 aug 20 kl. 08:53

Google har fått en lista på svenska skyddsobjektEfter 10+ år där Google fotograferat och publicerat gatubilder på svenska skyddsobjekt med eller utan avbildningsförbud - både civila och militära - gråades dessa nyligen ut. Detta innebär att Google har fått en lista med svenska skyddsobjekt - varav en del inte är uppenbara för allmänheten -  och relaterat till Transportstyrelseskandalen bör man fråga sig hur all personal hos Google Maps/Streetview och systemadministratörer har granskats av svenska myndigheter?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Google, Transportstyrelseskandalen, Google MapsStreetview, Sverige, FRO, Internet, Aeroseum, Högkvarteret, Lidingövägen, Streetview, Göteborg, Googles, Riksbankens, SO, Sveriges, Det, Men, Ärna, Uppsala, Google Maps, FMUndSäkC, UAV, Göteborgs Garnison FöMedC, Apple, Google Streetviews

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Googlehar , fåtten , listapå svenska , skyddsobjekt
IDG - 08 feb 12 kl. 10:59

Google toppar Greenpeace lista

Greenpeace rapport Cool IT listar företag som erbjuder teknik som hjälper andra att bli miljövänligare. Google toppar listan..

SVT - 13 dec 18 kl. 11:30

Sport, politik och giraffer: Detta Google-sökte svenska folket på 2018

Under onsdagen släppte Google sin årliga lista över svenska folkets vanligaste sökningar – en lista som sträcker sig från frågor om bananflugor och giraffers magar, till frågor om vad egentligen Svenska akademien är, och varför det egentligen var så varmt under sommaren 2018. Och julkalendern – förstås..

Computer Sweden - 04 mar 11 kl. 14:27

Apple och Google beundras mest

Apple och Google toppar Fortunes lista över de mest beundrade företagen..

Cornucopia - 21 sep 15 kl. 07:10

Fritt fram för Google att fotografera skyddsobjekt

Värdehanteringsföretaget Nokas har försökt få Google att ta bort företagets skyddsobjekt värdedepåer från Google Streetview, men Google vägrar. Polisen har lagt ner en polisanmälan och meddelar att det är fritt fram för Google att fotografera skyddsobjekt. Detta enligt en debattartikel från Nokas och Säkerhetsbranschen i Svenska Dagbladet.

Cornucopia - 20 jan 20 kl. 13:12

MÖP-måndag: 48-årig Perstorpsbo åtalas för att ha fotograferat skyddsobjekt 2008 - 2009

Dags för MÖP-måndag igen. Riksåklagaren för säkerhetsmål väckte idag åtal för grov obehörig befattning med hemlig uppgift mot en 48-årig Perstorpsbo, som för 11 - 12 år sedan ska ha fotograferat skyddsobjekt. Detta efter en tidigare fått en fällande dom mot en göteborgare i tingsrätten.

Cornucopia - 29 sep 18 kl. 17:52

Norge har publicerat alla sina skyddsobjekt på Internet

"Security by obscurity is no security."Norge har publicerat en interaktiv karta över samtliga sina militära och civila skyddsobjekt på en interaktiv karttjänst på Internet, i regi av Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Detta för att allmänhet och företag tydligt ska veta var de inte får fotografera någonstans och i synnerhet var de inte får flyga med sk drönare.

Cornucopia - 20 aug 17 kl. 19:04

Ritningar på skyddsobjekt kan ha lämnats ut till Kina

Fortifikationsverket kan ha lämnat ut ritningar på skyddsobjekt till ett kinesiskt företag. Det handlar om två miljoner kvadratmeter, eller 2 400 av 6 000 av Fortifikationsverkets byggnader rapporterar Nyheter Idag efter en granskning. Det är dock inte säkert att det handlar om skyddssobjekt.

Blekinge Läns tidning - 02 jan 18 kl. 05:00

Skyddsobjekt syns på Google – utan Marinbasens vetskap

Flera militära skyddsobjekt i Karlskrona visas på Google utan att Marinbasen vet om det. – Det här är något som vi får kolla upp, säger Anders Engqvist, säkerhetschef på Marinbasen..

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 14:22

Pr-expert: Google trampar snett

Ordet "ogooglebar" gillades inte av sökjätten. Nu stryker Språkrådet nyordet ur sin lista. - Jag tror att det är ett stort misstag, säger Niclas Lövkvist på pr-byrån Agency.

Dagensanalys.se - 30 apr 18 kl. 13:40

Google har uppdaterat appen Tasks – vill du dela data med dem?

Google har en smutt app som heter Google Tasks som hjälper dig att ha koll på allt du måste fixa, men samtidigt kommer Google ha koll på allt som alla skall göra så att de kan optimera sina tjänster efter dina behov. Bra eller dåligt att dela data med Google? Välj själv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.