Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 08 August, 13:26

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 20 kl. 08:00

Varför säljs konstnärerna in som kvinnor?Två aktuella utställningar lyfter fram könet som det viktiga, snarare än konsten..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför säljs, konstnärernain som , kvinnor
Alingsås tidning - 30 aug 18 kl. 07:52

Ny chans titta in hos konstnärerna

Det är inte bara besökarna som blir alltfler under Herrljunga Konst & Hantverksrunda.
I år deltar hela 48 konstnärer och hantverkare.
Arrangörerna hoppas på ny succé när startskottet går imorgon kväll.

SVT Debatt - 17 dec 13 kl. 17:03

Ge konstnärerna skäligt betalt!

GRATISARBETE Politiker och marknadsförare sjunger kulturens lov och samtida konst lockar miljontals besökare. Samtidigt lever konstnärer på svältlöner. Är det rimligt att alla från museichefen och administratören till ljussättaren och vaktmästaren får lön, men inte den som har producerat konstverken?

Magazin24 - 28 mar 13 kl. 19:11

Nu öppnar konstnärerna i Kolbäcksådalen dörrarna

När det är påsk brukar det målas ägg och annat. Men i stället kan ni passa på att åka en konstrunda i Kolbäcksådalen. Det är andra året i rad som konstnärerna i Kolbäcksådalen öppnar sina ateljéer för att visa besökarna sin konst och vem denne är för någon.

Magazin24 - 01 aug 12 kl. 22:01

Konstnärerna presenterades inför fullsatt Asoma

På tisdagskvällen presenterades de 15 konstnärer som deltar i skulptursymposiet för nyfikna Arbogabor. Nu har symposiet kommit halvvägs och på tisdagen så presenterades de 15 konstnärer som huserar i Asoma under skulptursymposiet Peace Monuments of War Material. Men kvällen började inte med skulpturer utan med kramar för kompisarna Jesper Lissmark Hult och Elin Höglund kom och berättade om att de ska cykla genom Europa och hålla inspirationsföreläsningar och gratis kramar.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 04:00

Galleriet i bokhyllan. Med artists' books fick konstnärerna en ny frihet.

I Lunds stadshall pågår under fredag och lördag (23-24/10) Den gamla bokens dagar. Årets tema, artists' books, är allt annat än gammaldags. I dag gör de yngsta konstnärerna böcker i både New York, Berlin, Köpenhamn och Malmö.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 04:00

Artists' books gav konstnärerna ny frihet

I Lunds stadshall pågår under fredag och lördag (23-24/10) Den gamla bokens dagar. Årets tema, artists’ books, är allt annat än gammaldags. I dag gör de yngsta konstnärerna böcker i både New York, Berlin, Köpenhamn och Malmö.

Länstidningen i Jämtland - 19 okt 15 kl. 13:24

Tuffa villkor för konstnärerna i Ragunda

I sin strategi- och effektiviseringsplan för åren 2011-2015 tecknar Ragunda kommun en mörk bild av utvecklingen de senaste åren. Få arbetstillfällen och en urban norm gör att de unga flyttar därifrån. Den negativa befolkningsutvecklingen är så allvarlig att man förutser problem med personal för basbehov inom exempelvis vård och skola.

BT - 03 okt 19 kl. 00:00

Så väljer konstnärerna verk till årets samlingsutställning

Samlingsutställningen innehåller ett verk per medverkande konstnär, och är ett sätt för besökarna att hitta favoritkonstnärer och utifrån det planera sin konstrunda. Vi kollade med några av konstnärerna hur de tänker när de väljer ut vilket verk som ska vara med på utställningen..

Västerbottens Folkblad - 01 dec 12 kl. 06:00

Staffliet stör inte konstnärerna

Staffliet i Stationstunneln har stått kvar hela veckan. Det stör vare sig konstnärerna eller Umeås kulturchef. Folkbladet.

GöteborgsPosten - 19 sep 14 kl. 10:14

Konstnärerna bakom Shoreline-stenen talar ut

Spela Shoreline-stenen i Slottsskogen står fortfarande kvar.- Vi känner att det är jättebra att folket så tydligt visar att de vill ha kvar stenen, säger konstnärerna i en exklusiv intervju..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.