Nerikes Allehanda > Nyheter

Tuesday, 11 August, 23:41

Nerikes Allehanda - 01 aug 20 kl. 07:04

Sofia Gustafsson: Det är inte bara butiksdöden som förändrar stadsbilden – har kulturstaden Örebro övergett Järntorget?”Mäklarna tar över stan” löd en rubrik i NA 29 juli. Mäklarhusets vd, Andreas Olofsson, berättar....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Gustafsson, Örebro, Järntorget, NA, Olofsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sofia, GustafssonDet är inte , bara, butiksdödensom , förändrar, stadsbilden har kulturstaden Örebro övergett Järntorget
Cornucopia - 26 jun 19 kl. 11:31

Ordförande Fastighetsägarna: Bara början på butiksdöden

Fastighetsägarnas ordförande och fastighetsbolags-VD:n Lennart Stehn säger i en lång intervju hos Dagens Industri att butiksdöden i centrala lägen bara har börjat. Lyxbutiker som på Biblioteksgatan i Stockholm, lågpriskedjor och köplador utanför centrum ser ut att kunna överleva. En nedvärdering av högt värderade butiksfastigheter väntas och det går inte att bygga om alla vakanser till restauranger eller caféer.

Cornucopia - 26 mar 19 kl. 09:20

Läsarfoton: Butiksdöden, Täby Centrum lönemåndag

Nedan följer lite foton från Stor-Stockholms Lerum eller Lund, den nya medelklassens Täby. I köpcentret Täby Centrum sprider butiksdöden ut sig och i övrigt gapar det i stort sett folktomt trots att det är lönemåndag. Alla foton tagna av en läsare.

Cornucopia - 15 jan 20 kl. 15:51

Butiksdöden: Teknikmagasinet begärs i konkurs - julhandelns räkningar knackar på dörren?

Efter ytterligare rekonstruktionsförsök begärdes idag Teknikmagasinet i konkurs. 2018 hade man 306 anställda. Är fler konkurser att vänta nu när leverantörsfakturorna från julhandeln ska vara betalda?

Skånskan - 22 maj 18 kl. 14:00

Butiksdöden ett allt större problem

Butiker i skånska stadskärnor får allt svårare att hävda sig. Det är dels köpcentra, men framför allt e-handeln som gör konventionella butikers ställning osäker. Malmö har haft problemet länge, men även Lund märker av butiksdöden.

Dagens PS - 18 jun 19 kl. 11:38

Butiksdöden: 30.000 jobb borta inom tio år

Handeln genomgår just nu stora förändringar, och med dessa kommer arbetstillfällena självklart att påverkas. Nu visar en ny rapport att tiotusentals jobb kan vara borta inom bara tio års tid. Det rapporterar TT.

Dagens PS - 13 nov 19 kl. 16:03

Lågprisbutiker trotsar butiksdöden

Fysiska butiker har länge fått stå tillbaka till förmån för online-handeln. Men ett analysbolag hittar nu flera anledningar till att just lågprisbranschen bryter trenden. Företag som Rusta, Dollarstore och ÖB kan alltså se fram emot en fortsatt expansion.

Cornucopia - 22 aug 19 kl. 17:18

Butiksdöden avblåst - ny butik öppnad i Kungsmässan

Mitt lokalaste köpcentrum, Kungsmässan i Kungsbacka, har lyckats boka upp ytterligare en av de minst tre tomma lokalerna redan innan den aktuella utbyggnaden av köpcentret med 8900 m2 till. Butiksdöden kan alltså ses som avblåst.Ny fräsch trendriktig butik öppnad.

SR - 22 aug 13 kl. 07:46

Landskrona Fotofestival utmanar butiksdöden

Imorgon startar den första Landskrona Fotofestival. Utställningarna blir på 7 olika platser och det här är ytterligare ett steg i Landskronas satsning på att profilera sig som fotostad. Och lite paradoxalt har butiksdöden i centrum blivit en fördel för festivalen..

Expressen - 06 nov 13 kl. 06:10

Butiksdöden flyttar vidare till städerna

Var fjärde livsmedelsbutik i Sverige har försvunnit sedan 1996. Mest på landet. Och nu flyttar butiksdöden vidare, till städerna.

Cornucopia - 05 jan 19 kl. 16:47

Butiksdöden i Sydsverige - inte ett ord om konjunkturen

Expressen har en artikel om hur butiksdöden sprider sig snabbt i Sydsverige. Läsvärt, i synnerhet för alla bortförklaringar till det hela. Ingenstans nämns att konjunkturen är på väg att tvärnita.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.