Nerikes Allehanda > Nyheter

Tuesday, 11 August, 14:53

Nerikes Allehanda - 01 aug 20 kl. 07:24

För mindre skräp: Inför pant på cigarettpaket och snusdosorAllt för ofta slängs det mycket förpackningsmaterial, burkar, flaskor, tomma snusdosor,....
Läs mer på Nerikes Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: För mindre skräpInför , pant, cigarettpaketoch , snusdosor
Testfakta - 15 aug 12 kl. 09:52

Skräckbilder på cigarettpaket i Australien

Från och med den första december i år kommer alla cigarettpaket i Australien att till största delen täckas av hälsovarningar och otäcka bilder på konsekvensen av rökning..

SVT - 08 okt 13 kl. 14:33

EU-beslut öppnar för skräckbilder på cigarettpaket

Fritt fram för chockbilder på de cigarettpaket - beslut i EU-parlamentet..

Supermiljöbloggen - 05 jun 15 kl. 11:18

Hundratusentals barn i Sverige plockade upp de vuxnas skräp

Rekordstort intresse för Håll Sverige Rents skräpplockardagar. I dag på Världsmiljödagen avslutas Håll Sverige Rents skräpplockardagar, som pågått under våren och som i år slog rekord vad gäller antalet deltagare. Sammanlagt var det 804 570 skräpplockare som gav sig ut på skräpjakt på gator, torg, parker och stränder, allt från privatpersoner till barn på skolor och vuxna på företag.

Sydöstran - 19 apr 16 kl. 06:00

Dags för skräpplockning

I Blekinge gick nästan tio tusen skräpplockare ut förra året för att snygga upp efter andra människor. 80 procent av skräpet bestod av fimpar, cigarettpaket och snusdosor..

Alingsås tidning - 01 apr 17 kl. 06:00

Har tröttnat på skräpet

Carina Lindh har tröttnat på att de boende i Vårgårda slänger sitt skräp där de står och går.
– Ser jag krossat glas så ger jag mig ut och sopar upp det, säger hon.
– Jag cyklar själv och vill inte ha däcken sönderskurna av glaset.

BT - 13 jul 18 kl. 21:34

Skräpplockarens idé: Inför pant på tändare

När Lars Jansson, 88, promenerar i Fristad centrum så gör han det med sin skräpplockartång. Senaste månaden har han plockat upp 26 tändare. – Mitt förslag är att införa pant på tändare.

Supermiljöbloggen - 20 okt 13 kl. 12:37

?Det ska vara kännbara böter för att skräpa ner med fimpar?

Naturskyddsföreningen vill ha skärpta regler för att komma åt problemet med plaster som hamnar i havet. I veckan kom Naturskyddsföreningen med en ny rapport, Raklödder till fiskarna - om skräp i havet (pdf). Här vill man visa på åtgärder som behöver genomföras för att komma åt de enorma mängder med sopor och plast som varje år hamnar i våra hav.

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 07:21

Skräpigt värre i Storbritannien

3298 olika typer av skräp driver i land längs Englands västkust – per kilometer. Tyvärr verkar det vara något som ökar varje år. En ny rapport som Marine Conservation Society har gjort pekar på att skräpet längs de engelska kusterna ökade med så mycket som en tredjedel förra året.

Expressen - 12 nov 14 kl. 22:03

Miljöpartisten: Inför pant på fimpar

Mijöpartisten Jan Lindholm har tröttnat på alla fimpar som ligger och skräpar på gatorna. Därför föreslår han nu pant på fimpar. "Ett första beslut vore att sätta ett mål för fimpfrihet exempelvis till 2020", skriver han i en motion..

UNT - 15 aug 12 kl. 03:20

Alla cigarettpaket lika i Australien

Cigarettpaketen i Australien blir likadana allihop, olivgröna och försedda med skrämmande bilder av tobakens skadeverkningar. Landets högsta domstol har beslutat godkänna de nya tuffa marknadsföringslagarna. (TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.