DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 07 August, 05:16

DalaDemokraten - 01 aug 20 kl. 07:17

Bioutspelet upprör pensionärer: ”Vi känner oss helt utfrysta”Kritiken växer mot idén att göra om Folkets hus festsal till två mindre biosalonger. – Våra....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Folkets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bioutspelet, upprör, pensionärerVi , känneross , helt, utfrysta
Dalarnas tidningar - 01 aug 20 kl. 07:17

Bioutspelet upprör pensionärer: ”Vi känner oss helt utfrysta”

Kritiken växer mot idén att göra om Folkets hus festsal till två mindre biosalonger. – Våra....

Trelleborgs Allehanda - 01 jul 14 kl. 09:30

"Vi vill gärna ställa upp som chaufförer"

Foto: Claes Nyberg
Artikeln om de fem pensionärerna på Myrans äldreboende som inte kommer i väg på sin årliga utflykt till Smygehamn på grund av färdtjänstregler har upprört trelleborgaren Emma Persson. Nu har hon samlat ihop fyra vänner och erbjuder skjuts.
- Jag blev så förbannad när jag hörde om pensionärerna som inte kom i väg, säger Emma Persson.

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

Dagens PS - 19 jan 18 kl. 08:56

Stort ”pensionsraseri” tvingar jätte att pudla

”Jag känner mig lurad”, säger en av de drabbade som talat med Expressen. Nu går bolaget ut med en ursäktande förklaring. Som Dagens PS skrev om strax före jul innebär ett tidigare, tekniskt komplicerat tjänstepensionsavtal kallat PA-KL – och en uppgörelse om justering mellan arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och landsting och fackförbunden i början av 00-talet – att tiotusentals pensionärer står inför en ”oväntad inkomstchock” i år.

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 13:46

Forskaren: ?Ödesfråga hur alla ska kunna leva ett drägligt liv?

Arbetslinjen slår igenom i välfärdssystemen. Men forskaren Rickard Ulme­stig menar att politikerna missar den verkliga ödesfrågan inför framtiden – att det inte kommer att finnas behov av alla på arbetsmarknaden. Tendensen i vår undersökning av välfärdssystemens ersättningar är densamma som 2006 och 2010.

YLE - 30 sep 15 kl. 04:27

Tusen fler anställda på Röda Korset

Sen början av augusti har antalet anställda på Röda Korsets enheter runt om i landet ökat explosionsartat. De är nu 1100 när de i början av augusti var 160. Det meddelar Röda Korsets informatör Outi Pärnänen.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 05:00

Prisas för orienteringsboom

ESLÖV Sven-Otto Jönsson får årets ungdomsledarpris av Eslövs kommun. Hans Eslövs Friluftsklubb har sedan 2016 nästan fördubblat antalet medlemmar – mycket tack vare att en flytt till Gyaskogen i Stehag lockat barn, ungdomar och deras föräldrar.
Samtidigt gör Sven-Otto Jönsson och tre andra pensionärer ett stort jobb i att hjälpa kommunens idrottslärare med skolorientering.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 06:00

Stark oro på LSS-boendet

ESLÖV De tio kvarvarande boende på Eslövs kommuns LSS-boende på Bastugatan är mycket oroliga sedan de fått veta att kommunen tänker låta nyanlända flyktingar som fått uppehållstillstånd bo i tio lägenheter som blivit lediga i deras hus. Tidigare har det sagts att det ska bli seniorbostäder.Det blir förvaltningen för arbete och försörjning som tar över hyreskontraktet.

BT - 08 sep 14 kl. 00:50

Ett större ?vi? är nödvändigt

Identitetspolitikens avigsidor förstärker behovet av en gemensam utgångspunkt När simhallspersonalen i Västertorp i Stockholm krävde att fyra kvinnor skulle skyla sina bara bröst, valde en av dem att anmäla badet till Diskrimineringsombudsmannen. Personen ifråga motiverade sin anmälan så här: ”Jag känner mig otroligt kränkt då jag inte fick vistas i simhallen på samma villkor som de som tolkades som män”. För ovana ögon kan en transpersons uppfattning om kön te sig underlig.

HBL - 21 feb 15 kl. 01:13

Egen bank populär personalförmån

Satu Honkasalo har besökt sin bank för att ta ut kontanter. Banken är Helsingfors stads personalkassa med kundbetjäning på Andra linjen. Under sin yrkeskarriär inom stadens barnomsorg har Honkasalo anlitat personalkassan i många år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.