GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 06 August, 15:30

GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 17:01

Spotify-vd: Ny musik vart tredje år räcker ejDen svenska strömningstjänsten Spotify får med jämna mellanrum kritik för att ersättningen som artister får när deras musik spelas är för låg..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Spotify

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spotify-vdNy , musikvart tredje , år, räckerej
YLE - 21 aug 15 kl. 14:48

Spotify vill se dina bilder och var du är

Musikströmningstjänsten Spotify har publicerat en ny sekretesspolicy som väcker stor uppståndelse. Användare som är noga med sin datasäkerhet har valt att sluta använda tjänsten. I Spotifys nya sekretessdokument som togs i bruk på måndagen står det bland annat att företaget vill ha tillgång till användarnas kontakter, foton och mediefiler.

YLE - 21 aug 15 kl. 14:48

Spotify ber om ursäkt för kuslig ny sekretesspolicy

Spotifys vd Daniel Ek lovar att bolaget kommer att ändra sin kritiserade sekretesspolicy. Användare som är noga med sin integritet har denna vecka valt att sluta använda musikströmningstjänsten. Spotifys nya sekretessdokument som togs i bruk på måndagen har väckt stor uppståndelse.

BT - 23 okt 12 kl. 15:50

Uppstickare utmanar Spotify

Spotify gör brakförluster och musiktjänstens affärsmodell sågas i en ny analys. Nu ger sig ytterligare en aktör in i kampen om lyssnarna: Brittiska Rara säger sig ha lärt av föregångarnas misstag.
Rara sjösattes redan förra året.

Cornucopia - 08 jun 17 kl. 17:47

Spotify har inte betalat STIM:s räkningar från 2016 - svenska låtskrivare och artister får ej betalt

Det svenska succébolaget och förlustmaskinen Spotify har fortfarande inte betalat räkningen från STIM för fjärde kvartalet 2016 rapporterar läsare som normalt ska få kaffepengar från Spotify den vägen. Svenska låtskrivare och artister får alltså inte betalt från Spotify via STIM alls just nu. Enligt STIM:s hemsida gäller det även resten av 2016.

BT - 10 mar 14 kl. 17:36

Varnar: "Spotify riskerar gå under"

Spotify måste slå igenom på den tuffa amerikanska marknaden för att kunna överleva, enligt bedömare. Marknaden spekulerar fortsatt om en börsnotering, och därmed kapital för att bemöta den ökande konkurrensen. En notering av bolaget har länge legat i marknadens blickfång, och allt fler signaler pekar på att det närmar sig.

Cornucopia - 14 okt 17 kl. 13:14

Spotify ökar omsättningen med 40% men klarar ändå inte av att minska förlusterna

Spotify går från klarhet till klarhet i att visa att deras affärsmodell saknar skalfördelar. Uppgifter gör nu gällande att omsättningen (försäljningen) ökade med 40% första halvåret 2017, men att bolagets förluster låg i intervallet 1 - 2 miljarder kronor.
IPay.

SmålandsPosten - 04 sep 13 kl. 07:07

Min musik var inte mina föräldrars

Genom högtalarna hörs musik.
Eller. För mig är det mest?

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 17:00

Spotify-vd: Ny musik vart tredje år räcker ej

Den svenska strömningstjänsten Spotify får med jämna mellanrum kritik för att ersättningen som artister får när deras musik spelas är för låg. I en intervju med Music Ally slår nu företagets vd Daniel Ek tillbaka. – Det finns miljoner och åter miljoner.

IDG - 28 mar 14 kl. 06:30

Kan Readly bli ett Spotify för böcker?


Readly vill göra för e-böcker vad Netflix och Spotify gjort för film och musik. Här är en smygtitt..

HBL - 18 jul 14 kl. 18:04

Spotify för böcker

Den amerikanska webbokhandeln Amazon har presenterat en ny e-boktjänst som man kan anlita mot en månadsavgift. För 9,99 dollar per månad får man tillgång till ett bokurval på cirka 600 000 titlar. Principen är ungefär lika som den som Spotify använder för att bjuda ut musik och Netflix tillämpar på filmer och tv-serier.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.