Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 15 August, 15:39

Sydsvenskan - 01 aug 20 kl. 07:08

Nytt bostadsområde för klimatflyktingarSamtidigt som en stor del av Bangladesh är översvämmat, inviger landets sitt största bostadsprojekt för klimatmigranter. Det handlar om ett helt nytt område i landets södra delar. Det nya bostadsområdet, som är beläget i Cox's Bazar i södra Bangladesh,.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Bangladesh, Cox, Bazar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, bostadsområdeför , klimatflyktingar
Helsingborgs Dagblad - 01 aug 20 kl. 07:08

Nytt bostadsområde för klimatflyktingar

Samtidigt som en stor del av Bangladesh är översvämmat, inviger landets sitt största bostadsprojekt för klimatmigranter. Det handlar om ett helt nytt område i landets södra delar. Det nya bostadsområdet, som är beläget i Cox's Bazar i södra Bangladesh,.

GöteborgsPosten - 01 aug 20 kl. 07:08

Nytt bostadsområde för klimatflyktingar

Samtidigt som en stor del av Bangladesh är översvämmat, inviger landets sitt största bostadsprojekt för klimatmigranter. Det handlar om ett helt nytt område i landets södra delar..

Aftonbladet - 01 aug 20 kl. 07:08

Nytt bostadsområde för klimatflyktingar

▸ Samtidigt som en stor del av Bangladesh är översvämmat, inviger landets sitt största bostadsprojekt för klimatmigranter..

Supermiljöbloggen - 21 maj 14 kl. 10:00

EU-kolumn, Soraya Post (Fi): En rosa röst är en röst för ett nytt perspektiv

Med Feministiskt Initiativ i Europaparlamentet skulle miljödebatten tillföras en ny dimension. Jämlikhet är en förutsättning för ett hållbart samhälle. När hänsyn tas till behoven hos alla i samhället förhindras kortsiktiga resursslukande beslut.

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Del 1 : Det är dags att bryta tillväxtberoendet

Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Hannes Anagrius: Dags att bryta tillväxtberoendet

KRÖNIKA DEL 1 AV 2: Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

Supermiljöbloggen - 18 nov 13 kl. 14:30

COP19 SPECIAL: Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna: Vi demonstrerar för klimaträttvisa

I måndags inledningstalade Filippinerna på FN:s klimattoppmöte i Warszawa. Det var många som grät i salen och tre tysta minuter hölls för de drabbade av tyfonen. Därefter fortsatte COP19 i samma upplöjda spår av skev maktbalans som vanligt; Filippinerna och civilsamhället hungerstrejkade, västvärlden med ett blockerande Australien i spetsen fortsatte bereda vägen för fler katastrofer, fler klimatflyktingar och en djup klimatorättvisa.

Supermiljöbloggen - 22 nov 14 kl. 10:05

Klimatförändringar i Bangladesh tvingar tusentals människor på flykt

GÄSTINLÄGG: Merry Huang är som gästforskare på the International Centre for Climate Change and Development (ICCCAD) i Bangladesh. Här beskriver hon klimatförändringarnas konsekvenser på lokalbefolkningen. Bangladesh förknippas ofta med fattigdom och naturkatastrofer och är idag ett av de länder som drabbas värst av de globala klimatförändringarna.

Supermiljöbloggen - 21 mar 15 kl. 13:28

Centerkvinnorna vill se större satsningar på klimatbistånd

Ser det som en viktig åtgärd för att intensifiera jämställdhetsarbetet i världen. I en debattartikel i UNT uppmanar Gunilla Hjelm, Ulrika Axelsson och Helena Vilhelmsson från Centerkvinnorna den svenska regeringen att ”fylla orden ´feministisk regering´ med innehåll”. Ett av fem förslag som presenteras i artikeln av Centerkvinnorna, som alltså är Centerpartiets kvinnoförbund, handlar om att Sverige borde satsa mer resurser på klimatbistånd.

Kristianstadsbladet - 23 okt 19 kl. 16:00

Föreningar kräver besked om klimatet

I framtiden kan även vi i Kristianstad bli klimatflyktingar, var ett av budskapen när tre föreningar möttes för att på nytt få politikerna att agera. Men än så länge har de inte ens fått ett svar från dem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.