UNT > Lokalt

Friday, 07 August, 23:46

UNT - 01 aug 20 kl. 06:00

Försenad rondell skylls på kommunenFullerös ägare, Urbanica, anser att Uppsala kommun har försenat utbyggnaden av områdets infrastruktur. Samma kritik har framkommit i andra stora byggprojekt. Men kommunen slår ifrån sig..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försenad, rondell, skylls, kommunen
Nerikes Allehanda - 29 jul 16 kl. 16:12

Kommunen: "För trångt för rondell"

Att lösa trafikläget i Lillån genom att bygga en rondell tror kommunen kan bli svårt. – Det blir nog väldigt trångt, platsen är inte optimal för en rondell, säger Fredrik Kearey, trafikingenjör på Örebro kommun..

Kristianstadsbladet - 23 sep 12 kl. 06:30

Kommunen säger nej till rondell vid Tians väg

Foto: Tommy Svensson
Kaos i trafiken och risk för olyckor. Det är kontentan i den synpunkt som lämnats in till kommunen om korsningen Tians väg och Industrigatan. Men någon rondell finns inte inplanerad.

Barometern - 31 jan 14 kl. 06:25

Kommunen vill betala rondell

Borgholms kommun är ivrig att få till bättre trafiklösningar i Rälla och Stora Rör. Lisbeth Lennartsson vill att kommunen medfinansierar en rondell. I regionförbundets regionala transportplan är 200 miljoner öronmärkta till förbättringar av väg 136 mellan brofästet och Borgholm, det så kallade Ölandsstråket.

Barometern - 20 sep 14 kl. 09:32

Ingen rondell vid ny Ica-butik

Snart invigs den nya Icabutiken i Mönsterås men rondellen som skulle öka trafiksäkerheten i området saknas fortfarande. I mer än tio år har det talats om att det borde byggas en rondell i korsningen mellan Södra vägen och Drakenäsvägen i Mönsterås.
Frågan blev ännu mer angelägen då Ica förra året meddelade att man skulle bygga en ny butik i anslutning till korsningen.

Kristianstadsbladet - 15 sep 12 kl. 11:00

Ny rondell?förhindrar kaos

Foto: Bosse Nilsson
2?370 p-platser. Över 2?

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 09:30

Fallskada skylls på kommunen

Kvinnan snubblade över ett stolpfäste och föll handlöst mot marken på Mickels torg i Knislinge. Nu anser försäkringsbolaget att kommunen ska betala skadestånd.
Olyckan inträffade en sommardag förra året på Mickels torg i Knislinge, och har utretts av kommunens försäkringsbolag.?

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 06:30

Kommunen grävde på annans tomt

Foto: Bosse Nilsson
I samband med byggnationen på Industrigatan har kommunen börjat gräva för en mindre cirkulationsplats vid Korta vägen. Men dessa planer stoppar de nu efter protester från auktionsfirman Mola. Kommunen grävde nämligen på deras tomt utan tillstånd.

YA - 16 dec 13 kl. 07:16

Kommunen medger att rutiner brast

Kommunen medger att de inte lämnat ut begärda handlingar tillräckligt snabbt. Rutinerna sägs inte ha fungerat på grund av förändringar i personalen.
Det var tidigare i höstas som kommunens agerande JO-anmäldes efter att paret som begärt ut handlingarna inte fått några.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Cirkulationsplats vid olycksdrabbad korsning kan bli försenad igen

Just nu pågår flera större väg­arbeten runt om i länet och under sommaren kommer Östersund att få sin 20:e rondell. Däremot är det oklart om sommarens mest efterlängtade rondell hinner byggas i år..

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 12 kl. 11:30

Olyckor i rondell ska hårdgranskas

Foto: Claes Nyberg
De många olyckorna i Maglarpsrondellen har fått trelleborgarna att reagera med ilska och upprördhet. Nu ska Trafikverkets utredare lägga incidenterna under lupp. Något som ska resultera i nya åtgärder och höjd trafiksäkerhet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.