SR > Nyheter

Wednesday, 05 August, 09:50

SR - 01 aug 20 kl. 05:00

Bättre grundvattennivåer efter regnig juliÄven om semestern för vissa blivit grå och mulen så har regnandet i juli i alla fall resulterat i högre grundvattennivåer på flera håll i landet, jämfört med samma tid förra året. Samtidigt finns också områden där nivåerna ligger under det normala..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre grundvattennivåerefter , regnig, juli
Sydsvenskan - 01 aug 20 kl. 09:23

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året. De många dagarna med regn har fyllt på de svenska vattenmagasinen. – Om man jämför i år med sommaren 2018 och 2019, framför allt om man jämför med de små magas.

Aftonbladet - 01 aug 20 kl. 09:24

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

▸ På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året..

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 20 kl. 09:23

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året. De många dagarna med regn har fyllt på de svenska vattenmagasinen. – Om man jämför i år med sommaren 2018 och 2019, framför allt om man jämför med de små magas.

GöteborgsPosten - 01 aug 20 kl. 09:24

Regnig juli höjde grundvattennivåerna

På flera i håll i landet är grundvattennivåerna nu högre jämfört med samma period förra året. De många dagarna med regn har fyllt på de svenska vattenmagasinen..

SVT - 12 apr 19 kl. 03:19

Experter varnar för låga grundvattennivåer – hoppas på regnig vår

Grundvattennivåerna är just nu mycket låga, lägre än inför förra sommaren. Den snö som föll i vintras tycks inte ha varit tillräcklig för att fylla upp de stora magasinen, som tömdes under fjolårets rekordtorra sommar. – Om man inte vidtar åtgärder nu kan man bli tvungen att strypa kapaciteten så att man ser att man tillgodoser de samhällsviktiga verksamheterna med vatten, säger Karin Ols på Svenskt Vatten..

Barometern - 17 feb 20 kl. 13:37

Grundvattennivåer på uppåtgående

En mild och regnig höst och vinter har resulterat i ökade flöden i vattendragen. – Grundvattennivåerna är goda och på uppåtgående, säger Marie Petersson, va-chef på Emmaboda Energi och Miljö..

YLE - 08 aug 14 kl. 04:35

Grundvattennivån lägre än normalt

Grundvattennivån ligger för tillfället under medelnivån i nästan hela landet. Läget faller inom ramarna för normala säsongsvariationer, men Finlands miljöcentral (SYKE) rekommenderar ändå återhållsamhet med vattenkonsumtionen. Det torra vädret och värmeböljan har bidragit till mindre grundvatten, i kustområdet 5-30 centimeter lägre än normalt den här tiden på året.

Sydöstran - 09 aug 17 kl. 09:09

Vattenbrist i Blekinge - trots regnig sommar

De historiskt låga grundvattennivåerna fortsätter att sänkas. Under sommaren har två kommuner i länet haft bevattningsförbud men värst är det i Ronneby kommun. – I Bräkne-Hoby är nivåerna väldigt, väldigt låga, säger Conny Miketinac, VA-driftchef..

Nya Wermlands Tidningen - 25 aug 17 kl. 18:04

Delvis bättre grundvattennivå

Tack vare regnig augusti hittills.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 14:21

Låga vattennivåer oroar kommuner

Grundvattennivåerna i många svenska kommuner är låga och på VA-avdelningarna bevakar personalen väderprognoserna för de närmaste dagarna. - Fortsätter det så här kan det bli kris, det vet vi av erfarenhet, säger Jonas Aaw på Region Gotlands vattenenhet.
Det rådande varma och torra vädret leder till låga grundvattennivåer i ungefär två tredjedelar av landet, visar julimätningen från Statens geologiska undersökning, SGU.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken Stockholm-Uppsala

Stopp för all tågtrafik mellan Solna och Häggvik. Påverkar pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg Finns ingen prognos när trafiken kan vara igång..

SR - 15 minuter sedan

Stopp i tågtrafiken Umeå-Stockholm

Stopp i tågtrafiken på grund av en olycka i Sundsvall tidigare under morgonen. Det påverkar tågtrafiken mellan Umeå och Stockholm. För mer information hänvisas resenärerna till sitt tågbolag..

SR - 1 timme sedan

Nationalekonomen: Mycket pekar på att ekonomin inte förändrats radikalt

Inför beskedet i dag om hur Sveriges BNP påverkats av coronapandemin har analytiker spått att det kan handla om ett historiskt ras. Klockan halv 10 idag kommer Statistiska centralbyrån med sin BNP-indikator. Men John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholms Universitet så kommer inte nedgången vara så dramatiskt som tidigare förutspåtts.

SR - 1 timme sedan

Utbrunnen bil undersöks för koppling till dödsskjutningen

Polisen varken bekräftar eller dementerar om den bil som under natten brann i Sollentuna norr om Stockholm är den bil som figurerar i utredningen kring mordet i Botkyrka. Nu ska en teknisk undersökning av bilen göras..

SR - 2 timmar sedan

Rekordfå drunkningstillbud under kalla juli

Nya siffror från Svenska Livräddningssällskapet visar att tio personer drunknade under juli..

SR - 3 timmar sedan

Kryssningsföretagen hårt pressade av corona

Passagerartrafiken på Östersjön har mer än halverats under coronapandemin jämfört med samma period förra året och rederierna är hårt pressade ekonomiskt..

SR - 4 timmar sedan

Undantagstillstånd utlyst i Beirut efter tisdagens explosion

I Libanon har presidenten Michel Aoun utlyst undantagstillstånd i Beirut, efter den kraftiga explosionen som inträffat igår eftermiddag i huvudstadens hamnområde. Antalet döda och skadade fortsätter att stiga– hittills har nära 80 konstaterats döda och 3 700 skadade..

SR - 3 timmar sedan

Trots åtgärder – signalkräftor fortsätter sprida kräftpest

Från den första juli gäller ett nytt regelverk för stoppa den olagliga utsättningen av signalkräftor. Men trots åtgärder genom åren, så fortsätter personer att flytta signalkräftor med kräftpest till den utrotningshotade flodkräftans vatten, enligt Sveriges lantbruksuniversitet, SLU..

SR - 3 timmar sedan

Serbisk företrädare deltar när Kroatien firar självständighetsdag

Idag firar Kroatien 25-årsdagen av segern i självständighetskriget på 1990-talet. Och för första gången kommer en representant för den serbiska minoriteten i Kroatien att delta, vilket hyllas av människorättsgrupper men kritiseras av andra serbiska ledare..

SR - 3 timmar sedan

Mycket på spel när 16 miljoner lankeser går till val

Idag går 16 miljoner röstberättigade till parlamentsval i Sri Lanka. Och frågan är inte vem som ska vinna utan med hur mycket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.