SR > Nyheter

Saturday, 15 August, 06:59

SR - 01 aug 20 kl. 05:12

BO: Barnkonventionen behöver kompletterasBarnkonventionen har bara varit en del av svensk rätt i ett drygt halvår, men det står redan nu klart att den behöver kompletteras med annan lagstiftning. Det anser Barnombudsmannen, Elisabeth Dahlin..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Barnombudsmannen, Dahlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BO Barnkonventionenbehöver , kompletteras
Politikerbloggen - 20 nov 12 kl. 14:00

Öka barnens rättigheter ? gör barnkonventionen till lag!


DEBATT. Alla människor i Sverige är skyldiga att följa svensk lag. Flytta därför fram barnens rättigheter och gör även barnkonventionen till lag.

SVT Debatt - 20 nov 13 kl. 06:00

Ta efter Norge och gör barnkonventionen till svensk lag

LAGSTIFTNING Barnkonventionen måste få en starkare ställning i Sverige än den har i dag. Precis som Norge gjorde för 10 år sedan, måste vi införliva konventionen i den svenska lagen. En skärpning av lagstiftningen skulle leda till att barns rättigheter och ställning kan stärkas inom bland annat rättsväsendet och i asylprocessen, skriver Caroline Szyber och Désirée Pethrus, båda (kd).

YA - 28 okt 14 kl. 03:50

Nej till barnkonventionen

Barnkonventionen ska göras till lag, fastslog ministrarna Margot Wallström (S), Isabella Lövin (MP) och Åsa Regnér (S) nyligen i Svenska Dagbladet (19/10).
Jag håller inte med. Barnkonventionen bör inte bli svensk lag.

YLE - 13 apr 17 kl. 04:21

Markku Suksi: Barnkonventionen bör följas vid beslut om utvisning av barn

Den här veckan har en eventuell avvisning av en irakisk familj väckt rubriker. I familjen finns sju barn av villka en del är födda utomlands och har aldrig ens varit i Irak.
Markku Suksi, professor i offentlig rätt vid Åbo Akademi, kommenterar för Svenska Yle rättsväsendets syn på liknande fall och hur FN:s barnkonvention förhåller sig till utvisning av barn.

Skånskan - 18 jan 20 kl. 10:00

Alla barns rätt i fokus-Möt klassen som lärt sig om sina rättigheter i Barnkonventionen

KRISTINA DAVIDSON, TEXT CLAES HALL, FOTO Barnkonv Att ha ett hem och ett land. Att vara trygg och leva i fred. Att vuxna måste lyssna.

Regeringen - 28 mar 13 kl. 14:47

Regeringen ska utreda om barnkonventionen bör bli svensk lag

Regeringen vill ta reda på hur tillämpningen av lagar och andra föreskrifter överensstämmer med barnkonventionen och tillsätter därför en utredare, Anita Wickström. Den särskilda utredaren ska även analysera för- och nackdelar med att inkorporera barnkonventionen, det vill säga om den ska gälla som svensk lag. Artikel: Regeringen ska utreda om barnkonventionen bör bli svensk lag Socialdepartementet, 28 mars 2013.

Alliansfritt Sverige - 25 okt 13 kl. 14:52

Moderat kommunalråd struntar i barnkonventionen

I flera månader har en asylsökande vitrysk familj med ett litet barn tvingats bo i en stuga utan el och värme på Åby camping i Mölndal ? samtidigt som campingens stugby revs. Socialtjänsten i Mölndal och Migrationsverket kunde inte enas om vem som skulle ta ansvar för familjen, resultatet blev att ingen gjorde det, rapporterar Metro.

Västerbottens Folkblad - 23 nov 14 kl. 23:00

Barnkonventionen blir svensk lag

Regeringen har gått ut med att barnkonventionen ska bli svensk lag, dock är det mycket kvar att göra skriver företrädare för Unga Örnar. Barnkonventionen har precis fyllt 25 år! Vad kan därför vara bättre än beskedet att göra Barnkonventionen ska göras till svensk lag?

Politikerbloggen - 20 feb 11 kl. 20:38

MIGRATION Sverige följer inte barnkonventionen

SVERIGE FÖLJER INTE BARNKONVENTIONEN. Somaliska föräldrar kan inte längre få hit sina barn till Sverige. En dom i migrations- överdomstolen förra året har skapat ett moment 22, som gör att Sverige idag inte följer barnkonventionen.

Expressen - 15 apr 11 kl. 12:16

"Barnkonventionen ska bli svensk lag"

Nu svänger Socialdemokraterna i frågan huruvida barnkonventionen ska bli svensk lag. Håkan Juholt (S) kom med nyheten i Expressens och Unicefs "Barnens tält" på Sergels torg på fredagen: - Vi har tagit ett beslut att det är väldigt viktigt att barnkonventionen blir svensk lag. Vi står från och med detta nu bakom det förslaget..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Svenskt fiske kan begränsas i skyddade områden

Fiske kan komma att begränsas, eller helt förbjudas, i flera skyddade marina områden. Havs- och vattenmyndigheten har tagit fram förslag och haft kontakt med länsstyrelserna för att kunna göra bedömningar av var det behövs begränsningar..

SR - 45 minuter sedan

Värmen besvärlig för personal på äldreboenden

De höga temperaturerna som råder just nu på flera håll i Sverige kan göra det besvärligt för personal på äldreboenden runt om i landet, då de ofta måste bära skyddsutrustning och inte får använda bordsfläkt för att inte bidra till eventuell coronaspridning på boendet..

SR - 1 timme sedan

Räddningsinsatserna på Medelhavet återupptas

Under coronapandemin har många organisationers räddningsarbete försvårats eller helt hindrats. Samtidigt är situationen för de tiotusentals migranter som finns i Libyen svårare än någonsin..

SR - 3 timmar sedan

Unga sexbrottslingar hinner inte få behandling på anstalt

Enligt Kriminalvården döms många unga sexualbrottslingar till så korta fängelsestraff att de inte hinner ta del av myndighetens behandlingsprogram mot sexualbrott..

SR - 4 timmar sedan

Danmark lättar på vissa restriktioner

Bland annat utvidgas öppettider för restauranger och barer från midnatt till klockan 02..

SR - 6 timmar sedan

USA:s postverk varnar för poströstningskaos

USA:s postverk ser möjliga problem med poströstning vid det amerikanska valet i november..

SR - 9 timmar sedan

Oro bland EU-ministrar kring ökade spänningar i östra Medelhavet

Flera av EU:s utrikesministrar uttryckte under fredagen oro för den eskalerande konflikten i östra Medelhavet, där ett turkiskt forskningsfartyg letar efter olja och gas i ett område som Grekland uppfattar som sitt territorialvatten..

SR - 11 timmar sedan

MSB om hjälpbehovet i Beirut: ”Man pratar om flera miljarder kronor”

I Libanons huvudstad Beirut har åtminstone 220 personer dödades och uppemot 300 000 blivit hemlösa efter explosionen som inträffade förra veckan. Den svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är på plats där för att hjälpa till att samordna FN:s insatser..

SR - 12 timmar sedan

EU:s utrikesministrar förbereder sanktioner mot Belarus

EU:s utrikesministrar har på sitt pågående möte enats om att förbereda sanktioner mot Belarus, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

SR - 12 timmar sedan

Arbetslösheten i eurozonen stiger i spår av pandemin

Nya siffror för sysselsättningen i EU under coronavåren visar en dyster utveckling. Värst drabbade är euroländerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.