Världen Idag > Nyheter

Thursday, 13 August, 19:52

Världen Idag - 01 aug 20 kl. 00:00

Han ger daglig vandring i kristenhetens historiaAtt påminnas om varje dags särskilda betydelse i och konsekvenser för den kristna kyrkans brokiga och inte sällan komplicerade historia, och därmed ge var dag en extra dimension. Det hjälper oss prästen Carl-Erik Sahlberg med i boken Dag för dag – Kyrkohistoriskt kalendarium.  Som teologie doktor i just kyrkohistoria är den tidigare kyrkoherden och erkänt uppskattade förkunnaren i S:ta Clara kyrka i centrala Stockholm osedvanligt väl skickad för uppgiften. Som alltid skriver Carl-Erik Sahlberg lättläst, fyndigt, kort och snärtigt när han skildrar avgörande kyrkohistoriska händelser. Han gör det med datum och årtal, under årets samtliga 366 dagar, och dessutom i ett bokformat lämpat för nattduksbordet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Carl-Erik Sahlberg,  dag, Clara, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han ger daglig, vandringi , kristenhetens, historia
Kristianstadsbladet - 09 sep 11 kl. 17:29

Daglig verksamhet firades med jättekalas

Med ett jättekalas på Stortorget firade den dagliga verksamheten i Hässleholm sin 50-årsdag på fredagen. För ett halvt sekel sedan kläcktes idén om en daglig verksamhet av ett gäng eldsjälar. Men allt var inte bättre förr, om man får tro dagens brukare.

Världen Idag - 10 nov 17 kl. 00:00

Kyrkan som nya Israel – blind fläck i kristenhetens historia

Ofta har pingstdagen beskrivits som den kristna rörelsens födelse, som dagen då kyrkan föds och, rentav, dagen då en religion byts mot en annan. Men hur stämmer detta egentligen med Nya testamentet, frågar sig teol dr Göran Lennartsson?.

TA - 16 mar 11 kl. 13:34

Resa i historia och nutid med oplanerade inslag

Sharm el Sheikh, stenstaden Petra och Neboberget i Jordanien. Det var några platser som Per Ingvar Jönsson från Trelleborg besökte i slutet av förra året under en resa från Egypten till Jordanien. Här är hans reseberättelse från ett bibliskt och än i dag högaktuellt område.

Kristianstadsbladet - 30 jun 11 kl. 10:58

Ytlig historia om fotboll

År 1920 var Dagens Nyheter den första tidning i Sverige som fick en daglig sportsida. Fyra år senare?
År 1920 var Dagens Nyheter den första tidning i Sverige som fick en daglig sportsida.

Kristianstadsbladet - 18 maj 12 kl. 08:45

Historisk vandring i hällregn

Foto: Lasse Ottosson
Trots ösregn samlades i går runt 80 personer vid den gamla brydestuan i Ilnestorp utanför Tollarp för en vandring tillbaka i tiden.
? Det är folk som bor här eller som har bott i bygden som är med, säger Martin Algotsson som bor i Ilnestorp med fru och två barn.?

Nya Wermlands Tidningen - 15 sep 12 kl. 07:30

Vandring genom Grönlands historia

I morgon söndag den 16 september finns det en ny chans att följa med på en guidad vandring genom Grönlands historia..

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 13 kl. 14:43

Vandring genom Båstads historia

På söndag arrangeras en vandring genom Båstads historia. Från födelsen 1450 via bränder och byggnadsprojekt kan den intresserade vandra guidad av Ingrid Persson Skog. Under turen berättar hon också om människorna, som familjen Agardh, Ludvig Nobel, John F Kennedy.

NT - 26 jul 16 kl. 13:00

Historia och arkeologi tas upp på vandring

Ännu en gång kommer det arrangeras en vandring i Söderköping där guidning ges om stadens historia och arkeologiska fynd som gjorts genom åren..

Skånskan - 04 dec 18 kl. 08:00

Wetterberg väl praktisk kring trädens historia

Litteratur/recension BOK
Träd
En vandring i den svenska skogen
Författare: Gunnar Wetterberg
Förlag: Albert BonniersDen som läser Gunnar Wetterbergs nya bok Träd och förväntar sig en kulturlyrisk flygtur genom det svenskaste av ämne, den blir nog besviken. Det här är inte en bok i stil med Kerstin Ekmans essäistiska briljans om skog och kultur utan ett omfattande kompendium över massavedens historia. Den avverkar sina ämnen, stock för stock.

Skånskan - 22 jul 18 kl. 21:15

Historisk vandring: Så skapades Ribersborgsstranden

MALMÖ Redan 1898 byggdes Ribersborgs kallbadhus men inte förrän 1926 anlades den vita stranden som Malmöborna i dag använder till sitt badliv.
Det var en av de historier som Lars-Gunnar Bengtsson berättade när han tog med en grupp historieintresserade på en vandring vid stranden eller tånggång som det kallas i programmet.– Vi är en del av aktiviteterna i sommar på Ribersborg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.