Världen Idag > Nyheter

Thursday, 06 August, 10:04

Världen Idag - 01 aug 20 kl. 00:00

Broderskaparna öppnade för Muslimska brödraskapetMuslimska brödraskapet har etablerat en närvaro i Sverige i olika samhällsfunktioner genom en skickligt genomförd strategi. De kristna socialdemokraterna (broderskapsrörelsen) har varit nyckelorganisationen för att göra detta möjligt, skriver Johan Westerholm..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Muslimska, Sverige, Johan Westerholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Broderskaparna, öppnadeför , Muslimska, brödraskapet
Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 10:38

Muslimska brödraskapet förbjuds igen


Den egyptiska regeringen har beslutat att upplösa Muslimska brödraskapet som registrerad, från regeringen fristående, organisation, uppger en talesman.Fram till i våras fungerade rörelsen utan att ha varit registrerad. Men i samband med ett domstolsförfarande då det hävdades att Brödraskapet saknade juridisk status lät man registrera sig.

BT - 06 sep 13 kl. 10:40

Muslimska brödraskapet förbjuds igen

Den egyptiska regeringen har beslutat att upplösa Muslimska brödraskapet som registrerad, från regeringen fristående, organisation, uppger en talesman. Fram till i våras fungerade rörelsen utan att ha varit registrerad. Men i samband med ett domstolsförfarande då det hävdades att Brödraskapet saknade juridisk status lät man registrera sig.

SR - 15 mar 18 kl. 05:59

Ny rapport ifrågasätter bidrag till Muslimska brödraskapet

Förra året fick en förstudie som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap beställt om Muslimska brödraskapet i Sverige, skarp kritik för att vara ovetenskaplig. Nu har MSB fått en uppföljande rapport om vilka budskap Muslimska brödraskapet sprider i Sverige. I rapporten ifrågasätts om organisationer som kan kopplas till brödraskapet ska få bidrag av skattemedel..

Nyhetskanalen - 20 jul 12 kl. 13:18

Muslimska brödraskapet bildar parti i Syrien

I förberedelse för tiden efter al-Assad kommer Muslimska brödraskapet i Syrien att bilda ett parti, meddelade ledaren för brödraskapets politiska gren Ali Beyanouni.

-Vi är redo för tiden efter al-Assad. Vi har planer för ekonomin, domstolarna, politiken, sade brödraskapets talesperson Mulhem al-Droubi efter att gruppen avslutat en fyra dagar lång konferens i Istanbul.

SR - 08 jul 13 kl. 11:47

Muslimska brödraskapet uppmanar till uppror

Efter morgonen dödliga sammanstötningar i Egypten uppmanar nu det Muslimska brödraskapet sina anhängare till uppror. Essam El-Erian, en av de högsta ledarna inom det Muslimska brödraskapet, manar folket till protester i hela Egypten..

SVT - 03 mar 17 kl. 11:33

MSB: Vi vet väldigt lite om Muslimska brödraskapet

Terroristforskaren Magnus Norells rapport om Muslimska brödraskapet beställdes av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och publicerades på MSB:s hemsida. Rapporten har fått kritik av ledande forskare. MSB vidhåller att Magnus Norell får stå för innehållet i rapporten, men konstaterar att rapporten visar att MSB behöver samla in mer kunskap om Muslimska brödraskapet..

Sydsvenskan - 30 apr 19 kl. 14:47

Trump: Terrorstämpla Muslimska brödraskapet

USA bör officiellt behandla Muslimska brödraskapet som en utländsk terrororganisation, anser president Donald Trump. Beskedet kommer strax efter att Egyptens president Abdel Fattah el-Sisi, som ser Muslimska brödraskapet som sin huvudsakliga politiska m.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 19 kl. 14:47

Trump: Terrorstämpla Muslimska brödraskapet

USA bör officiellt behandla Muslimska brödraskapet som en utländsk terrororganisation, anser president Donald Trump. Beskedet kommer strax efter att Egyptens president Abdel Fattah el-Sisi, som ser Muslimska brödraskapet som sin huvudsakliga politiska m.

SR - 18 jul 13 kl. 21:22

Muslimska brödraskapet öppnar för samtal

Muslimska brödraskapet öppnar nu för första gången sedan Mursi avsattes som president för dialog med Egyptens övergångsregering. Ett "ramverk för diskussioner" kan hållas med hjälp av EU, anser brödraskapet..

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 13 kl. 10:41

Muslimska brödraskapet förbjuds igen

Den egyptiska regeringen har beslutat att upplösa Muslimska brödraskapet som registrerad, från regeringen fristående, organisation, uppger en talesman. Fram till i våras fungerade rörelsen utan att ha varit registrerad. Men i samband med ett domstolsförfarande då det hävdades att Brödraskapet saknade juridisk status lät man registrera sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.