Nerikes Allehanda > Nyheter

Saturday, 15 August, 01:15

Nerikes Allehanda - 31 jul 20 kl. 20:26

Superfloppen som egentligen är ett missförstått mästerverk – ”För verkligt”Den erotiska satiren "Showgirls" från 1995 floppade och hånades av kritiker. Dokumentären "You....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Showgirls, You

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Superfloppensom , egentligenär ett , missförstått, mästerverkFör , verkligt
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 saker som bara bajare förstår

1. Gröne Jägaren är en av de bästa krogarna i StockholmBillig öl, bra musik och trevliga människor i hjärtat av Södermalm. Vad mer kan en människa egentligen begära?

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 11:00

Folkhemmets och livets twist

Foto: Peter Åklundh
Det här är Klas Östergrens höst. Nya romanen ”Twist” är just utkommen, filmatiseringen av hans svenska klassiker ”Gentlemen” har biopremiär i december. Och strax före jul tar han plats i Svenska Akademien.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 10:00

Så minns vi Ingmar Bergmans filmer och verk

I dag är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. Vi firar med att låta kultur- och nöjesredaktionens medarbetare bjuda på sina Bergmanfavoriter och minnen. ANNA LINDBLOM
Egentligen är Den goda viljan den juvel jag håller högst i den Bergmanska skattkistan, men när jag såg om Fanny och Alexander i julas, mitt under brinnande #metoo, blev det faktiskt något av en ögonöppnare.

Kristianstadsbladet - 17 aug 13 kl. 11:50

I musikernas rätta miljö

Foto: Brian Blauser
Americanan är här för att stanna. Samtidigt som den flyttar. De långväga singer/songwriter-besöken huserar på Biljardkompaniet i höst.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Cornucopia - 12 jun 15 kl. 13:04

Sommarläsning: Seveneves av Neal Stephenson (SPOILERVARNING)

"The moon blew without warning and for no apparent reason."Neal Stephensons senaste bok, Seveneves, är ett mästerverk och kanske Stephensons bästa bok hittils. Inledningen av denna recension är att anse som ganska spoilerfri, därefter förekommer en del spoilers efter en varning och följs av en allmän diskussion kring frågeställningar som väcks i boken.

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 04:00

Lustmord och färgring stor

En augustidag 1983 stod författaren Hilary Mantel i sitt fönster i Windsor, då hon plötsligt fick se ingen mindre än Margaret Thatcher – obevakad – lämna sjukhuset på andra sidan gatan. Den konservativa premiärministern, som med nyvunnen popularitet efter Falklandskriget precis blivit omvald, hade genomgått en enkel ögonoperation och var nu på väg hem till Downing Street. I en intervju trettio år senare beskriver Hilary Mantel vad hon tänkte när hon såg den kontroversiella järnladyn och insåg att en lönnmördare skulle ha haft perfekt skottläge från just hennes fönster: ”Om jag inte var jag, om jag var någon annan, då skulle hon vara död.

Sydsvenskan - 05 dec 15 kl. 04:00

Tulpaner och människor

När sonen anländer till tågstationen den 8 mars så möter mamman honom. Hon erbjuder sig att bära hans väska, men han svarar att den är för tung för henne. När de kommer hem så byter han om och hon skyndar ut i köket för att se hur pirogerna blivit.

Sydsvenskan - 21 dec 12 kl. 06:30

Bedövande vackert och skimrande tomt

Vid sidan av Ridley Scott (?Prometheus?) och Peter Jackson (?

Kristianstadsbladet - 23 feb 13 kl. 07:00

29 tips inför Bokrean

Foto: Tom Wall
På tisdag infaller en av årets högtider för oss bokälskare. Bokrean. Traditionen har förändrats genom åren, men fortfarande finns här gott om fynd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.