Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 05 August, 20:52

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 19:55

Ukraina begär gripna legosoldater utlämnadeUkraina vill att Belarus utlämnar 28 av de misstänkta legosoldater som greps nära Minsk i onsdags. Kiev misstänker att de 28, varav nio är ukrainska medborgare, har deltagit i strider i östra Ukraina. Belarusiska säkerhetsstyrkor grep mer än 30 misstänk.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Belarus, Minsk, Ukraina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ukraina, begär, gripna, legosoldater, utlämnade
GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 21:47

Ukraina begär gripna legosoldater utlämnade

Ukraina vill att Belarus utlämnar 28 av de misstänkta legosoldater som greps nära Minsk i onsdags. Kiev misstänker att de 28, varav nio är ukrainska medborgare, har deltagit i strider i östra Ukraina..

Aftonbladet - 31 jul 20 kl. 19:55

Ukraina begär gripna legosoldater utlämnade

▸ Ukraina vill att Belarus utlämnar 28 av de misstänkta legosoldater som greps nära Minsk i onsdags..

YLE - 22 jul 14 kl. 06:18

Ryssland kräver utredning om finska legosoldater i Ukraina

Enligt ett pressmeddelande från det ryska utrikesministeriet deltar finländska, svenska, franska och baltiska legosoldater i strider i Ukraina. De utländska personerna strider enligt pressmeddelandet för Ukrainas regering. Pressmeddelandet, som publicerades i måndags, baserar sig på en artikel i den italienska tidningen il Giornale.

YLE - 22 jul 14 kl. 06:18

Ryssland: finska legosoldater strider i Ukraina

Enligt ett pressmeddelande från det ryska utrikesministeriet deltar finländska, svenska, franska och baltiska legosoldater i strider i Ukraina. Ryssland kräver nu att Finland utreder påståendet. De utländska personerna strider enligt pressmeddelandet för Ukrainas regering i den paramilitära gruppen Azov.

BT - 20 jun 14 kl. 22:13

Ensidigt eldupphör i Ukraina

Ukrainas president Petro Porosjenko har utlyst ett ensidigt eldupphör i en veckas tid - för att ge separatisterna en chans att lägga ner vapnen. Mer ultimatum än fredstrevare, tycker Ryssland.- I dag, den 20 juni, borde eldupphöret inledas.

Kristianstadsbladet - 20 jun 14 kl. 11:01

Ukraina återtar gränskontroll

Ukraina har återtagit kontrollen över gränsen mot Ryssland och kan därmed hindra att militär utrustning förs in i landet. Det uppger den tillförordnade försvarsministern Mychajlo Koval enligt Reuters.
- Våra styrkor har slutfört omringningen av problemregionen och återupprättat Ukrainas statsgräns, säger Koval till parlamentet i Kiev.

BT - 20 jun 14 kl. 11:01

Ukraina återtar gränskontroll

Ukraina har återtagit kontrollen över gränsen mot Ryssland och kan därmed hindra att militär utrustning förs in i landet. Det uppger den tillförordnade försvarsministern Mychajlo Koval enligt Reuters. - Våra styrkor har slutfört omringningen av problemregionen och återupprättat Ukrainas statsgräns, säger Koval till parlamentet i Kiev.

BT - 20 jun 14 kl. 12:57

Ukraina föreslår buffertzon

Ukraina vill införa en buffertzon mot gränsen till Ryssland - enligt en kopia av fredsplanen. Samtidigt hävdar regeringen att den återtagit kontrollen över gränsen. Den tio kilometer breda buffertzonen, som än så länge inte har bekräftats av regeringen, återfinns i en kopia av president Petro Porosjenkos så kallade fredsplan som publicerats i ukrainska medier.

Kristianstadsbladet - 20 jun 14 kl. 09:44

Hårda strider i Ukraina


Häftiga strider rasar för andra dagen i rad i östra Ukraina, rapporterar Reuters. I går dödades enligt regeringskällor runt 300 rebeller i striderna.Striderna pågår utanför staden Krasnij Lyman cirka tio mil från den ryska gränsen.

BT - 20 jun 14 kl. 09:44

Hårda strider i Ukraina

Häftiga strider rasar för andra dagen i rad i östra Ukraina, rapporterar Reuters. I går dödades enligt regeringskällor runt 300 rebeller i striderna. Striderna pågår utanför staden Krasnij Lyman cirka tio mil från den ryska gränsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.