SR > Nyheter

Wednesday, 05 August, 20:47

SR - 31 jul 20 kl. 20:02

Professorn: "Det är en form av censur"Professorn i geriatrik Yngve Gustafson anser att han blev censurerad när han skulle göra sitt sommarprogram i Sveriges radio, skriver Aftonbladet i dag. Gustafson var bland annat kritisk mot olika myndigheters agerande under coronapandemin. Enligt Gustafson fick han inte vara så kritisk som han ville i sitt sommarprogram..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Yngve Gustafson, Sveriges, Aftonbladet, Gustafson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ProfessornDet är en , formav , censur
Expressen - 25 mar 14 kl. 12:16

Sparkad professor: De utövar politisk censur

En professor vid ett av Rysslands mest prestigefulla universitet har fått sparken efter att ha jämfört Rysslands intåg i Krim med Nazityskland. Universitetet anklagas nu för politisk censur. – Det här är diskriminering på grund av politiska åsikter, säger sparkade professorn Andrej Zubov till nyhetsbyrån AFP..

SVT Debatt - 28 okt 13 kl. 15:30

Oacceptabelt att FN tar efter Irans censur

KÄRNPROGRAM I samband med de pågående kärnprogramssamtalen mellan Iran och FN i Genève, har FN placerat konstverket ”Människans skapelse” ? föreställande en naken manskropp ? bakom en vit skärm.

YLE - 15 apr 17 kl. 14:25

Karin Widnäs dröm om ett museum tar form i Fiskars

Keramikern Karin Widnäs håller på att skapa ett unikt museum på Bakluravägen i Fiskars. Museet heter Kwum och där samlar Widnäs keramik eftersom hon är oroad för att kunskaperna försvinner i framtiden. Karin Widnäs började bolla med tanken på ett museum för fem till sex år sedan.

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

Nyhetsverket - 05 okt 12 kl. 10:10

Censur är censur och snus är snus om än i gyllne dosor

Som svar på mitt blogginlägg, Är felaktigheterna på Internet ett värre hot mot sanningen än Sydsvenskans censur, Daniel Sandström?, (http://moralrevisorn.wordpress.

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

Trelleborgs Allehanda - 03 feb 14 kl. 08:44

Amerikanskt bokpris bekämpar censur


Den amerikanska författaren Daniel Handler har instiftat ett bokpris för att uppmärksamma censur av barnböcker i USA. Handler har skrivit den framgångsrika barnbokssviten "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" under pseudonymen Lemony Snicket, och säger sig vara trött på att amerikanska bibliotek censurerar barnböcker."Bibliotekarier har lidit av censur länge nog", menar Handler, som tillsammans med den amerikanska biblioteksföreningen från och med nu kommer dela ut ett årligt pris till bibliotekarier som försvarar det fria ordet.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 08:44

Amerikanskt bokpris bekämpar censur


Den amerikanska författaren Daniel Handler har instiftat ett bokpris för att uppmärksamma censur av barnböcker i USA. Handler har skrivit den framgångsrika barnbokssviten "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" under pseudonymen Lemony Snicket, och säger sig vara trött på att amerikanska bibliotek censurerar barnböcker."Bibliotekarier har lidit av censur länge nog", menar Handler, som tillsammans med den amerikanska biblioteksföreningen från och med nu kommer dela ut ett årligt pris till bibliotekarier som försvarar det fria ordet.

YLE - 02 jan 17 kl. 03:49

Företagshälsan står sig stark: "Den enda form av primärvård som funkar"

Företagshälsovården kommer att spela en viktig roll också i fortsättningen. Trots att hela havet stormar inom social- och hälsovården undviker regeringen att göra drastiska förändringar i företagshälsan. Medicinalrådet Kristiina Mukala vid Social- och hälsovårdsministeriet berättar att man inte vill tumma på ett system som erbjuder hälsovårdstjänster åt närmare två miljoner finländare.

Västerbottens Folkblad - 03 feb 14 kl. 08:47

Amerikanskt bokpris bekämpar censur

Den amerikanska författaren Daniel Handler har instiftat ett bokpris för att uppmärksamma censur av barnböcker i USA. Handler har skrivit den framgångsrika barnbokssviten ”Syskonen Baudelaires olycksaliga liv” under pseudonymen Lemony Snicket, och säger sig vara trött på att amerikanska bibliotek censurerar barnböcker. ”Bibliotekarier har lidit av censur länge nog”, menar Handler, som tillsammans med den [...

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hundratals kan ha hepatit C utan att veta det

Svenska forskare har hittat drygt 1 200 fall där personer kan ha fått hepatit C genom blodtransfusion mellan 1960 och 1990, rapporterar Dagens Medicin..

SR - 2 timmar sedan

Colombias ex-president i husarrest

Igår beslutade Colombias högsta domstol att utfärda en arresteringsorder mot den tidigare presidenten och senatorn Alvaro Uribe. Uribe, som anklagas för att ha mutat och manipulerat vittnen i en pågående rättsprocess mot honom. Beskedet har försatt Colombia i en djup politisk kris..

SR - 2 timmar sedan

”Champagnekrig” skuggar fransk vinskörd

Ett "champagnekrig" har brutit ut kring vingårdarna i nordöstra Frankrike..

SR - 2 timmar sedan

Hiba: ”Man får inte andas in luften”

Efter de massiva explosionerna igår i Beiruts hamndistrikt klassas staden idag som en katastrofzon..

SR - 3 timmar sedan

Nynazist erkänner mord på tysk politiker

I rättegången mot en man som står åtalad för att ha skjutit ihjäl en kristdemokratisk politiker i staden Kassel i Tyskland har den åtalade idag erkänt dådet..

SR - 3 timmar sedan

Varnades om faran i Beiruts hamn – agerade inte

Myndigheterna ska sedan flera år ha känt till de stora mängder ammoniumnitrat som låg bakom de väldiga explosionerna i Beirut igår. Det visar officiella dokument från den libanesiska tullen..

SR - 3 timmar sedan

Linde: ”Flera tusen svenskar i Libanon”

Hittills har över 100 personer omkommit efter explosionen i Beirut under gårdagen, och tusentals har skadats. Utrikesministern Ann Linde förklarar att hon i nuläget jobbar med att kartlägga hur många svenskar som är i Beirut och vilken form av hjälp de behöver..

SR - 3 timmar sedan

Miljoner människor tros stå utan bostad

Explosionen i Libanon inträffar samtidigt som landet befinner sig en djup ekonomisk kris, och i landet växer nu oron för att händelsen ytterligare kommer försvåra situationen och leda till ännu mer brist på mat, bränsle och nödvändiga varor..

SR - 4 timmar sedan

Över 20 coronatester spårlöst försvunna

Över 20 covidtester har spårlöst försvunnit från ett provtagningstält vid en vårdcentral i Uppsala, rapporterar SVT..

SR - 7 timmar sedan

Explosionen väckte henne: ”Det finns inget Beirut kvar”

Bara några timmar innan explosionen satt Yasmine Youna från Östersund fast i en bilkö i närheten hamnen i Beirut, där explosionen ägde rum. Hon har tur som lever..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.