Vestmanlands Läns Tidning > Nyheter

Saturday, 15 August, 14:59

Vestmanlands Läns Tidning - 31 jul 20 kl. 18:49

Debatt: L: Varje människa har rätt att bli sitt allra bästa jagMyndigheten för delaktighet visar att nästan varannan person med nedsatt funktion skattar sin....
Läs mer på Vestmanlands Läns Tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattL Varje , människahar rätt att bli , sitt, allra bästa jag
Sydsvenskan - 29 dec 12 kl. 06:30

?Palme? för fin för sitt eget bästa

Jag såg Maud Nycanders och Kristina Lindströms film ?Palme? på en pressvisning tidigt i höstas.

SVT Debatt - 12 sep 13 kl. 05:51

Jag röstar på söndag för att jag inte vill ha SD:s kyrka

KYRKOVAL Svenska kyrkan är en av våra viktigaste folkrörelser. Den finns där för människor i kris och ställer upp för sina medmänniskor. Oavsett ursprung, livssituation eller religion.

SVT Debatt - 08 nov 13 kl. 16:25

Jag fick debattera mot mitt eget människovärde

SKOLDEBATTER I veckan rapporterades om en skola i Stockholm som lät eleverna debattera huruvida homosexuella skulle få adoptera eller inte. Jag var med om samma sak när jag gick på gymnasiet. På vilket sätt skulle det utveckla mig till en demokratisk medborgare?

SVT Debatt - 21 mar 14 kl. 09:13

Jag är trött på manlig vänskap i tv

TV-PROGRAM Jag har en känsla av att som killduo är det bara att stappla in på valfri tv-kanal och säga att man vill göra ännu en säsong om vad som helst. Personligen känner jag att jag som tv-tittare är sugen på något nytt. Kanske fler än EN kvinnlig duo?

Dagens PS - 03 feb 17 kl. 11:47

Debatt: ”Skatterna skadligt höga”

Magnus Nilsson, en av grundarna för betalbolaget Izettle, som kämpar med vikande lönsamhet och på senare tid haft en rad tunga chefsavhopp, är missnöjd med regeringens skattepolitik. I en rapport från Tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation Almega, som släpps nästa vecka, intervjuas Magnus Nilsson – som grundat det mobila betalningsföretaget med vd:n Jacob De Geer – om sin syn på Sveriges marginalskatter. ”De är för höga, det är det enkla svaret.

SVT Debatt - 05 feb 14 kl. 14:59

Jag litar på utrikesministern, Ametist Azordegan

IRAN Carl Bildt gör rätt i att besöka Iran. Och att som Ametist Azordegan göra sig till talesperson för alla exiliranier är en bisarr och oförskämd sak att göra.  I måndagens debattartikel av Ametist Azordegan angående utrikesminister Carl Bildts resa till Iran, tar Ametist sig rätten att tala för en grupp människor som att de skulle vara stöpta i hennes form.

SVT Debatt - 27 feb 14 kl. 06:00

Så lärde jag mig ordet blatte

ROSENGÅRD Om vi vill se en positiv utveckling i mitt barndomsområde, Rosengård, måste vi också efterfråga annat än brott och elände. Medierna har en skyldighet att skildra sanningen, men har också en oerhörd makt. Jag öppnade fönstret i vardagsrummet och tittade ut mot världen från åttonde våningen i ett höghus i Rosengård.

BT - 10 sep 14 kl. 08:28

"Vissa tycker nog att jag är tokig"

1958 röstade Ingemar Gabrielsson i sitt första val. Ända sedan dess har han samlat på valsedlar från varje tillfälle. – Då tänkte jag inte att jag skulle fortsätta i hela mitt liv, säger han.

SVT Debatt - 28 dec 13 kl. 13:00

Frihandel bästa vägen ur den ekonomiska tomgången

HANDELSAVTAL USA:s och EU:s förhandlingar om ett nytt frihandelsavtal är både behövligt och välkommet. Europa och USA delar grundläggande värderingar, och ett nytt avtal innebär både ett ökat förtroende och ett politiskt närmande. Dessutom är frihandeln den enda hållbara vägen för att lyfta Europa och USA ur den ekonomiska krisen – i stället för att som i dag låta Indien och Kina ta allt större delar av världsekonomin, skriver Ebba Busch Thor (KD).

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.