SR > Nyheter

Thursday, 06 August, 14:30

SR - 31 jul 20 kl. 18:48

Experten om BNP-fallet: ”Bör komma en uppgång därifrån”I spåren av coronakrisen levererar nu en rad europeiska länder historiskt usla BNP-siffror för andra kvartalet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expertenom , BNP-fallet, Bör, kommaen , uppgång, därifrån
SVT - 14 aug 19 kl. 14:38

Experten: De behöver inte komma tillbaka till Sverige

ASAP Rocky och de två medåtalade dömdes på onsdagen till villkorlig dom av Stockholms tingsrätt. De tre ska även betala skadestånd till målsägande i fallet. – Det var en av de på förhand tänkbara domarna, säger Dennis Martinsson, doktor i straffrätt, i SVT:s livesändning..

Dagens Medicin - 18 jan 11 kl. 07:44

Snart ska experten ge svar

I början av februari väntas den norske experten Jørg Mørland komma med sitt yttrande i fallet med den dråpanklagade läkaren. Det säger Socialstyrelsens rättsliga råd Robert Grundin till Dagens Medicin..

PrivataAffärer - 08 jun 20 kl. 10:57

Chefsanalytikern: BNP-prognoser kan revideras upp

”Nu är vi i en fas där vi får revidera upp BNP-prognoser i år, från jättedåligt till mindre dåligt. Nu ser det ut som om BNP faller med omkring 4 procent i år, snarare än de 7 procent som varit konsensus om man tittar på Riksbanken och Konjunkturinstitutet. Anledningen är att den inhemska ekonomin visat sig mer motståndskraftig”, säger han.

SVT - 04 apr 19 kl. 17:09

Experten om barn utan ID som vill hem till Sverige från Syrien

Flera anhöriga i Sverige vill hämta hem barn som befinner sig i Syrien. Om barnen kan komma ut ur Syrien och till en svensk utlandsmyndighet så prövas deras fall individuellt, enligt Patric Nilsson som är presschef på UD. – Skulle man ta sig till en utlandsmyndighet så får man titta på varje fall utifrån det konsulära regelverket.

PrivataAffärer - 04 jun 20 kl. 06:52

SBAB: Bopriserna står pall

”Priserna på andrahandsmarknaden har så här långt stått pall för coronakrisen mätt sedan årsskiftet. Detta ligger helt i linje med vad vi bedömde i inledningen av krisen. Vår prognos är att bostadspriserna står stilla eller möjligen ökar svagt under året som helhet.

Ekonomistas - 28 jan 14 kl. 09:39

Tendentiös PM från Riksbanken?

Samverkansrådet för makrotillsyn inrättade i februari 2013 en analysgrupp för att göra ett antal analyser av frågor om hushållens skuldsättning. (Samverkansrådets uppgifter har nu tagits över av det nyligen bildade Stabilitetsrådet.) Fem PM av mycket god kvalitet publicerades av Finansinspektionen i oktober 2013.

Ekonomistas - 11 mar 20 kl. 13:13

Är tillväxt bra för klimatet?

Följande är ett gästinlägg av Daniel Spiro, docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Daniel har bland annat forskat och undervisat om resurs- och miljöfrågor. Inlägget är ganska långt och innehåller många länkar och utgör på så vis en bra start för den som vill hitta relevant bakomliggande forskning.

VA - 17 aug 11 kl. 14:40

Tillväxten kommer dämpas

17 augusti Det skriver Erik Penser Bankaktiebolag i den konjunkturprognos som presenterades på onsdagen. Men trots att tillväxten sjunker påtagligt kommer hushållens köpkraft öka påtagligt 2012, eller med 3 procent. Ökad reallön före skatt och stigande pensioner bidrar till ökad köpkraft.

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 11:06

EU-kommissionen spår svensk återhämtning andra halvåret

”Betydande budget- och finanspolitiskt stöd bör begränsa fallet i ekonomin och på arbetsmarknaden. Inflationen väntas röra sig ytterligare nedåt”, skriver kommissionen. De bedömer att den offentliga sektorns underskott kommer att öka till över 5 procent av BNP under 2020.

YLE - 11 dec 15 kl. 15:13

Har terrorhotet kommit närmare – såhär svarar experterna

Gripandet av misstänkta IS-terrorister väcker många frågor bland allmänheten. I Slaget efter tolv svarade överinspektör Martin Westerlund från Skyddspolisen, juridiska experten Susanna Mehtonen från Amnesty och professorn och terrorismforskaren Mats Fridlund på några centrala frågor. Har terrorhotet kommit närmare oss i och med gripandet?

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Inget högskoleprov i höst

Universitets- och högskolerådet menar att högskoleprovet inte bör genomföras i höst, skriver de på sin hemsida..

SR - 1 timme sedan

Ökning av coronafallen i flera grannländer

Antalet bekräftade fall av coronaviruset ökar nu i flera av de nordiska länderna. Men fortfarande är det klart flest fall per 100 000 invånare som bekräftas i Sverige..

SR - 1 timme sedan

Ansvaret för explosionen i Beirut ska utredas

Regeringen i Libanon har nu gett en särskild kommitté i uppdrag att utreda vilka som bär ansvaret för explosionen i Beirut och hur över 2 700 ton av ett explosivt ämne under flera år kunde förvaras i ett lager i hamnen..

SR - 3 timmar sedan

Förlängd giltighetstid för resultat på högskoleprovet

Giltighetstiden för högskoleprovets resultat förlängs från fem till åtta år, det beslutade regeringen idag..

SR - 4 timmar sedan

Damberg: Vi vill rusta och och bygga ut polisen

Det var i söndags som en 12-åring flicka blev skjuten till döds vid en bensinmack i Norsborg i Stockholm. Händelsen har berört många och inte minst i Norsborg, och inrikesministern Mikael Damberg sa i P1 morgon att han vill se fler poliser..

SR - 5 timmar sedan

”Fantastiskt att se vårt fina land”

Campingsommaren har varierat i framgång denna coronasommar. På vissa håll har svenska turister täckt upp för det utländska turistbortfallet, men på andra ställen gapar gräsplättarna tomma..

SR - 6 timmar sedan

Nu byggs fältsjukhus i Beirut

Efter tisdagens explosion i Libanons huvudstad Beirut pågår nu byggnaden av av flera fältsjukhus för att kunna vårda de många skadade..

SR - 5 timmar sedan

Fauci: Virusutbrottet i USA nu är det värsta i världen

Vita husets hälsoexpert Anthony Fauci kommenterade igår kväll coronaläget i USA och sa bland annat att virusutbrottet i USA nu är det värsta i världen. Med fem procent av världens befolkning har USA 22 procent av dödsfallen i sviterna av coronapandemin, sa Fauci i en intervju i CNN..

SR - 9 timmar sedan

Kraftig minskning av flera typer av vaccinationer

De senaste månaderna har flera typer av vaccinationer minskat dramatiskt, det gäller till exempel resevaccin och mot den fästingburna sjukdomen TBE. Det visar försäljningssiffror som IQVIA Pharmaceutical Channel Split Index till Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Rapport: Evenemangsbranschen i kris

Evenemangsnäringen i Sverige har drabbats hårt av förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer, och under maj och juni beräknas intäkterna för evenemangsnäringen ha fallit med 90 procent, jämfört med samma period förra året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.