DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 14 August, 22:12

DalaDemokraten - 31 jul 20 kl. 18:00

Mattias i Hedemora utsatt för bluff-sms – polisen: ”Det finns säker en och annan erfaren polis som också skulle kunna gå på det här”Mattias Fröberg, 40 år, från Hedemora blev i början av veckan utsatt för mycket trovärdiga....
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Hedemora, Fröberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mattiasi , Hedemora, utsattför , bluff-sms, polisenDet finns , säker en och annan erfaren polis som också skulle kunna gå på det här
Dalarnas tidningar - I förrgår: 07:45

Efter artikeln om Mattias som utsattes för bluff-sms – bedrägeriexperten varnar: "Det är ett löpande avtal och kostar 749 kronor i månaden"

Mattias i Hedemora blev utsatt för flera bluff-sms. Bedrägeriexperten Ludvig Isacsson läste....

DalaDemokraten - I förrgår: 07:45

Efter artikeln om Mattias som utsattes för bluff-sms – bedrägeriexperten varnar: "Det är ett löpande avtal och kostar 749 kronor i månaden"

Mattias i Hedemora blev utsatt för flera bluff-sms. Bedrägeriexperten Ludvig Isacsson läste....

News55 - 04 feb 19 kl. 09:53

Här är bluff-sms:et du ska akta dig för

Vill du gå på bio billigt? Det tror bedragarna att du vill och därför cirkulerar det ett sånt bluff-erbjudande just nu, rapporterar Expressen. Genom att locka med att ta med en vän på bio för 49 kronor hoppas bedragarna att du ska fylla i dina personliga uppgifter.

YLE - 19 jun 12 kl. 04:56

SSS: Bluff-sms lovar vinster

Textmeddelanden som utlovar storvinster men som egentligen är en bluff håller på att sprida sig i Finland. Salon Seudun Sanomat skriver i dag att den typ av bluffmeddelanden som tidigare har spridits via e-post nu allt oftare kommer som SMS. I meddelandet utlovas en stor vinstsumma och allt man behöver göra för att få pengarna är att meddela namn, ålder, kontonummer och e-postadress.

Dagens PS - 14 feb 19 kl. 12:01

Varning för bluff-sms: ”Klicka inte”

Tusentals svenskar drabbade av massutskicken. Bedragarna påstår sig vara från Spotify. Syftet med sms:en är förstås att lura mottagarna på pengar genom att röja sina kortuppgifter.

SVT - 10 nov 18 kl. 13:58

Så ser du om du fått ett bluff-sms

I dag har det blivit allt vanligare att vi får falska sms. Sms som ser ut att komma från välkända företag men som i slutändan lurar oss på personuppgifter och pengar. Säkerhetschefen Per Geijer berättar hur du kan känna igen bluff-sms:en..

SN - 28 sep 12 kl. 10:56

Bluff-sms ska lura pensionärer

Bluff-sms från bedragare som vill åt dina pengar blir allt vanligare. ? Ta bort sms:et på en gång, säger konsumentrådgivaren Anita Berglund..

SN - 28 sep 12 kl. 12:57

Bluffsamtal efter bluff-sms

SN:s artikel om bluff-sms har påverkat. Läsare har hört av sig och berättat om bluff i klassisk telefontappning..

Expressen - 01 apr 15 kl. 23:05

Bedragarnas nya knep – skickar bluff-sms

Bluffmejlen som försöker lura dig på pengar har blivit bluff-sms. Men budskapet är detsamma – att lura av kunderna uppgifter om bankkonto. – Bluffmejl får man ju stup i kvarten.

Expressen - 06 sep 16 kl. 19:01

10 000-tals svenskar drabbade av bluff-sms

Mona Vikström, 52, i Arvika fick ett sms: "Anders har skickat 3 780 kronor. Klicka här för att acceptera". – Det är klart att jag inte gjorde, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 17 kl. 13:21

Varnar för bluff-sms från inkassoföretag

Efter att ett tjugotal personer anmält bluff-sms som ser ut att komma från ett inkassoföretag går nu polisen ut och varnar för den nya bluffmetoden. Sms:en skickades ut i förra veckan, och med hjälp av bank-id kommer bluffmakarna över dina pengar, skriv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.