GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 06 August, 12:30

GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 08:29

Fortum kan sälja energibolag i StockholmDen finländska energijätten Fortum har beslutat att "genomföra en utvärdering av vilka strategiska alternativ som finns" vad gäller den 50-procentiga ägarandelen i Stockholm Exergi, som samägs med Stockholms stad. Det skriver Fortum i ett pressmeddelande..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Stockholm, Fortum, Stockholm Exergi, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortumkan , sälja, energibolagi , Stockholm
Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 08:28

Fortum kan sälja energibolag i Stockholm

Den finländska energijätten Fortum har beslutat att "genomföra en utvärdering av vilka strategiska alternativ som finns" vad gäller den 50-procentiga ägarandelen i Stockholm Exergi, som samägs med Stockholms stad. Det skriver Fortum i ett pressmeddeland.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

81.000 hushåll utan el i Stockholm

Drygt 81.000 av Fortums kunder är utan el i Stockholms södra förorter. Även tunnelbanans gröna linje har drabbats av avbrottet.

YLE - 03 jan 16 kl. 09:55

Fortum ryktas tävla om tyskt energibolag

Fortum rapporteras vara ett av tre bolag på slutrakan i en auktion om det tyska energibolaget EEW. Fortum behöver nya investerinsgmål efter att man sålde bort elöverföringen i Sverige. Köpesumman kan stiga upp till 1,7 miljarder euro, rapporterar nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till anonyma källor.

YLE - 30 nov 12 kl. 11:37

Hautala: Energibolag det sista staten ska avstå från

Energiförsörjning och flygtrafik är prioriteter då staten ska välja vilka företag som ska ha stort inhemskt ägande. Det är här statens placeringsbolag Solidium ska äga, säger ansvariga ministern Heidi Hautala. Trots att det mesta är till salu i dag, finns det funktioner som staten uppfattar som strategiskt så viktiga, att staten helst ser att de börsbolag som sköter dem förblir i egen ägo.

HBL - 19 okt 12 kl. 08:28

Lägre förbrukning tvingar Fortum till sparprogram

Energibolaget Fortum inleder ett massivt tvåårigt sparprogram. Bolaget ska sälja egendom som inte hör till kärnverksamheten för ett värde på ungefär en halv miljard euro. Energibolaget Fortum tänker sälja egendom för ungefär en halv miljard euro under de kommande två åren.

Länstidningen i Jämtland - 06 apr 19 kl. 07:10

Fortum avvaktar miljöåtgärder vid kraftverk tills den nationella planen är klar

Fortum är ett av de energibolag som äger flest vattenkraftverk i länet. De välkomnar den nya....

Opinionen.se - 31 jan 13 kl. 08:06

Fortum kan sälja elnätsverksamhet

Fortum funderar på att sälja sin elnätsverksamhet. I ett pressmeddelande skriver Fortum, som delårsraporterar i dag, att man "har beslutat att utvärdera framtida alternativ, inklusive en försäljning, för företagets elnätsverksamhet". Bolaget räknar med att utvärderingen blir klar i år.

HBL - 12 dec 13 kl. 20:14

Fortum får bra betalt för sitt elnät

Energijätten Fortum skrattar hela ­vägen till banken, för experter ­betecknar 2,55 miljarder euro för ­företagets finländska elnät som ett mycket högt pris. Kritik mot försäljningen av ­elnätet kommer främst från oppositionspolitiker.På torsdagsmorgonen meddelade Fortum att företaget säjer sitt elnät i Finland till ett nygrundat bolag, Suomi Power Networks.

TA - 06 okt 14 kl. 19:22

Uppgift: Fortum nära sälja svensknät


Finländska Fortum ska senare i oktober offentliggöra en försäljning av energibolagets svenska elnät för cirka 5,8 miljarder euro (motsvarande nära 53 miljarder kronor), uppger tre personer med insyn i processen, enligt nyhetsbyrån Reuters.Enligt källorna, som vill vara anonyma, kan affären vara avslutad i slutet av första kvartalet nästa år. Fortum vägrar kommentera.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 19:22

Uppgift: Fortum nära sälja svensknät


Finländska Fortum ska senare i oktober offentliggöra en försäljning av energibolagets svenska elnät för cirka 5,8 miljarder euro (motsvarande nära 53 miljarder kronor), uppger tre personer med insyn i processen, enligt nyhetsbyrån Reuters.Enligt källorna, som vill vara anonyma, kan affären vara avslutad i slutet av första kvartalet nästa år. Fortum vägrar kommentera.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.