SR > Nyheter

Thursday, 13 August, 07:53

SR - 31 jul 20 kl. 17:38

Sval svensk sommar i kontrast till värme i EuropaDen kraftiga värmen håller sig kvar över stora delar av Europa, och temperaturen väntas i dag överstiga 40 grader i till exempel Frankrike, Spanien och Italien. I Sverige har det däremot varit rätt snålt med sommarsol och värme..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa, Frankrike, Italien, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svalsvensk , sommari , kontrasttill , värmei , Europa
NSD - 15 jul 19 kl. 09:10

Sval sommar ger ny het resetrend

Med förra sommarens värme färskt i minnet är det färre svenskar än tidigare som planerat utlandssemestrar, men: nu skjuter sista minuten-bokningarna i höjden..

Dalarnas tidningar - 25 jun 14 kl. 22:20

Sommar – och "värme"

Strunta i termometern – det ÄR sommar!.

Expressen - 04 jul 16 kl. 18:38

Polisen varnar för ficktjuvar i sommar

Sommar, sol, värme – och ficktjuvar.Med fler människor i rörelse utomhus ökar marknaden för stadens tjuvar.Och under de senaste åren har antalet stölder ökat lavinartat.

Nya Wermlands Tidningen - 10 aug 18 kl. 22:25

Varm sommar i Vänern

Det är inte bara på land det varit varmt i sommar. Årets sommarvärme har även letat sig under vattenytan i Vänern som i år varit varmare än tidigare somrar..

Corren - 17 sep 18 kl. 05:00

Rekordmånga drunkningsolyckor i sommar

En het sommar med rekordvärme har även inneburit ett annat rekord – antalet drunkningsolyckor var i år rekordstort..

NT - 17 sep 18 kl. 05:00

Rekordmånga drunkningsolyckor i sommar

En het sommar med rekordvärme har även inneburit ett annat rekord – antalet drunkningsolyckor var i år rekordstort..

BT - 05 jul 17 kl. 20:54

Sol, sommar och värme i Sjuhärad? Nja...

Regn, sol, åska och hagel. Vädret har bjudit på det mesta under dagen i Sjuhärad..

Expressen - 06 sep 19 kl. 16:56

”Verkar trivas lite bättre med sommar och värme”

Örjan Kihlström och Propulsion är titelförsvarare i UET Trotting Masters final.
Kusken ser framemot att testa stjärnhästen på Vincennes kolstybben under lite varmare förhållandet än vad det franska vintermeetinget erbjuder:
– Det ska bli intressant att prova honom nu med de här förutsättningarna, säger han..

YLE - 04 aug 15 kl. 15:59

Hopp om högsommarvärme i slutet av veckan

Sommaren har överlag varit sval men den här veckan ser vi ut att få den längsta perioden av värme hittills i år, åtminstone i södra Finland. Ställvis kan det till och med bli högsommarvärme. - Det ser ut att bli högre temperaturer än vad vi fått vänja oss vid den senaste tiden, säger Yles meteorolog Joonas Koskela.

Skånskan - 03 nov 15 kl. 14:00

Svalövsborna allra bäst i Sverige – på chiliodling

SVALÖV Allt började med att svärföräldrarna förärade med en anspråkslös planta.
Idag kan Marcus Jönsson och sambon Amelie Wångklev titulera sig svenska mästare i chiliodling.– Ja, det är ju inte riktigt klokt.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Strid om ny chef för utvecklingsbank i Latinamerika

En bitter konflikt har uppstått kring utnämningen av den interamerikanska utvecklingsbankens nye chef. Banken, som förvaltar över 100 miljarder dollar, har traditionellt alltid letts av en latinamerikan. Men USA:s president Donald Trump vill nu utnämna sin rådgivare till chefsposten..

SR - 1 timme sedan

Kritik mot hårda coronarestriktioner i Rwanda

Rwanda är ett av de mest framgångsrika länderna på den afrikanska kontinenten i att bromsa spridningen av coronavirus. Men de hårda restriktionerna som införts får nu kritik från en människorättsorganisation..

SR - 1 timme sedan

Protester i Bolivia mot att nyvalet skjuts upp

I Bolivia hotar regeringen nu att skicka ut militären för att upplösa vägblockaderna som regeringsmotståndare satt upp runt om i landet, med krav på nyval. Bolivia skulle ha hållit val i september i år men det har skjuts upp på grund av coronapandemin..

SR - 2 timmar sedan

Kraftig ökning av rån mot funktionsnedsatta

Under första halvåret 2020 anmäldes nästan sex gånger fler personrån mot funktionsnedsatta än under samma period förra året, visar färsk statistik från brottsförebyggande rådet, BRÅ..

SR - 2 timmar sedan

L kräver obligatorisk förskola för femåringar

För att stärka språkkunskapen i svenska för utrikes födda barn eller barn med utrikes födda föräldrar vill Liberalerna att det införs obligatorisk förskola för femåringar..

SR - 2 timmar sedan

Oppositionen: "Vi tänker inte ge upp"

Trots de senaste dagarnas massarresteringar av de som protesterar i Belarus tänker oppositionen inte ge upp sin kamp för förändring, i första hand vill man se en omräkning av rösterna efter söndagens presidentval..

SR - 2 timmar sedan

Över 125 döda i Sydsudan efter konflikt om vapen

Över 125 personer har dödats i Sydsudan och dussintals har skadats sedan militär försökt avväpna befolkningen i den norra delen av landet..

SR - 3 timmar sedan

Antalet båtskador har ökat dramatiskt i sommar

Ett ökat antal båtolyckor men färre reseskador. Så kan man sammanfatta försäkringsbolagens sommar, där coronapandemin satt sina tydliga spår..

SR - 4 timmar sedan

Svårt för många synskadade att boka coronatest

I många regioner kan de med symptom numera testa sig för coronaviruset, men tekniken för att boka tester fungerar inte alltid för dem som inte kan se eller använda talsyntes, det säger Synskadades Riksförbund till Ekot..

SR - 6 timmar sedan

E4 vid Älandsbro blockerad av vindkraftverktransport

Det är stopp på E4 strax söder om Älandsbro i Västernorrlands län. En transport av vindkraftverk har delvis kört i diket och blockerar vägen i båda riktningarna. Prognos saknas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.