UNT > Lokalt

Saturday, 15 August, 03:43

UNT - 31 jul 20 kl. 17:34

Kritik mot skyddsjakten av skarv: "Ville skjuta fler"Älvkarleby sportfiske ville skjuta 420 skarvar i år men det fick de inte för länsstyrelsen i Uppsala län. Nu riktar de skarp kritik mot beslutet..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Uppsala

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , skyddsjaktenav , skarvVille , skjuta, fler
YLE - 18 apr 13 kl. 04:56

Krångligt att få jakttillstånd på skarv

Att få tillstånd att skjuta skarv är betydligt krångligare hos oss än i Sverige. - Hos oss ska den eller de som ansöker om tillstånd för skyddsjakt på skarv kunna uppskatta i euro hur stor ekonomiskt bortfall är då skarven förstör fiskeredskap eller äter upp delar av fångsten, säger specialforskare Hans-Göran Lax på Närings,-trafik och miljöcentralen. Dessutom kan skyddsjakten avbrytas om någon besvärar sig till Högsta förvaltningsdomstolen över centralens beslut.

YLE - 14 mar 17 kl. 09:54

Korsnäs-Malax fiskeområde får skjuta skarv

Korsnäs-Malax fiskeområde får skjuta skarv och olja ägg. Men begränsat. Åtgärderna är inte tillräckliga, anser Marina Nyqvist på Österbottens fiskarförbund.

Norrtelje Tidning - 05 jul 16 kl. 16:56

Skyddsjakten bara en droppe i havet

I maj beslöt länsstyrelsen om skyddsjakt på skarv. Nu vill skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming (C) skjuta av minst hälften av beståndet. – Vill vi ha fisk kvar i skärgården och inte vänta tills skarven svälter ut sig så måste vi vidta åtgärder skyndsamt, säger han..

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 13 kl. 22:18

Hamnen får skjuta skarv

Länsstyrelsen ger Helsingborgs hamn tillstånd att skjuta 50 skarvar under vintern. Problemen med skarv finns främst i oljehamnen där fåglarna bland annat förorenar utrustning och hårdgjorda ytor. Efter att ha misslyckats med att skrämma i väg fåglarna ansökte hamnen om att få skjuta 100 skarvar..

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 17:01

Skyddsjakt på skarv igen


Liksom i fjol har länsstyrelsen beslutat tillåta skyddsjakt på skarv i Stockholms skärgård. Det innebär att ägg får prickas (punkteras) i skarvbon under perioden den 17 april-10 maj för att förhindra kläckning av ungar. Dessutom får vuxna fåglar skjutas vid fiskeredskap, i fiskfredningsområden, vid fiskodlingar och i samband med utsättning av gös och öring.

BT - 11 apr 14 kl. 17:01

Skyddsjakt på skarv igen

Liksom i fjol har länsstyrelsen beslutat tillåta skyddsjakt på skarv i Stockholms skärgård. Det innebär att ägg får prickas (punkteras) i skarvbon under perioden den 17 april-10 maj för att förhindra kläckning av ungar. Dessutom får vuxna fåglar skjutas vid fiskeredskap, i fiskfredningsområden, vid fiskodlingar och i samband med utsättning av gös och öring.

Norrtelje Tidning - 12 maj 14 kl. 20:10

Skyddsjakt på skarv stoppas

Länsstyrelsen gav för ett par veckor sedan tillstånd för prickning av skarvägg i Stockholms skärgård. Nu stoppas skyddsjakten av Naturvårdsverket..

Nyan - 01 aug 14 kl. 10:00

Färre har ansökt om att få jaga skarv

Färre har ansökt om att få jaga skarv i år. Det kan bero på att de är sent ute, eller på att man hittills inte sett så mycket av skarven på Åland.
Sedan jakten tilläts igen 2009 har som mest 735 personer ansökt, och som minst 285.

Norrtelje Tidning - 15 maj 17 kl. 14:02

Kammarätten ger skyddsjakten på skarv klartecken i efterhand

Förra året bedrevs skyddsjakt på skarv i Stockholms skärgård. Trots att jakten redan är avslutad kom en ny dom i ärendet från kammarrätten på måndagen..

Sydöstran - 13 maj 18 kl. 16:00

Öka skyddsjakten på skarv och säl

Det kustnära fisket i Östersjön måste ges en chans att överleva Ökningen av säl och skarv i Östersjön är ett allvarligt hot mot både förekomsten av fisk och våra fiskares överlevnad. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.