GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 09 August, 04:00

GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 08:07

Frankrikes BNP-ras: 13,8 procentEffekterna av coronapandemin fick Frankrikes BNP att krympa med 13,8 procent under andra kvartalet, enligt landets statistikbyrå..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
BNP, Frankrikes BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frankrikes, BNP-ras, 13,8procent
Helsingborgs Dagblad - 31 jul 20 kl. 08:07

Frankrikes BNP-ras: 13,8 procent

Effekterna av coronapandemin fick Frankrikes BNP att krympa med 13,8 procent under andra kvartalet, enligt landets statistikbyrå. Raset är det största hittills för Frankrike och var betydligt större än vad ekonomer överlag hade räknat med. Statistikbyrå.

Sydsvenskan - 31 jul 20 kl. 08:07

Frankrikes BNP-ras: 13,8 procent

Effekterna av coronapandemin fick Frankrikes BNP att krympa med 13,8 procent under andra kvartalet, enligt landets statistikbyrå. Raset är det största hittills för Frankrike och var betydligt större än vad ekonomer överlag hade räknat med. Statistikbyrå.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 20 kl. 13:24

ECB:s Lagarde varnar för BNP-ras

Christine Lagarde, chefen för Europeiska centralbanken (ECB), har varnat EU-ledare för ett BNP-ras på 5 procent för eurozonen om den nedstängning av ekonomin som nu har gjorts fortsätter i tre månader, rapporterar den tyska tidningen Frankfurter Allgeme.

GöteborgsPosten - 18 mar 20 kl. 13:25

ECB:s Lagarde varnar för BNP-ras

Christine Lagarde, chefen för Europeiska centralbanken (ECB), har varnat EU-ledare för ett BNP-ras på 5 procent för eurozonen om den nedstängning av ekonomin som nu har gjorts fortsätter i tre månader, rapporterar den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine..

SR - 10 jun 20 kl. 17:47

OECD: Pandemin kan leda till globalt BNP-ras

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD varnar för ett globalt BNP-ras i år. Prognosen är ett fall på 7,6 procent..

DI - 30 jul 20 kl. 17:30

BNP-ras och Trumps twittrande sänker Wall Street

Börserna i New York handlades nedåt på torsdagen efter nyheterna om USA:s BNP-ras. .

DI - 31 jul 20 kl. 20:31

Historiska BNP-ras i Europa – men Sverige klarar krisen bättre

Historiska BNP-ras över hela Europa – men prognosen för Sverige är klart ljusare. ”Bilden av att Sverige har klarat sig bättre håller”,.

GöteborgsPosten - 08 apr 20 kl. 08:46

Franskt BNP-ras i första kvartalet

Frankrikes ekonomi krympte med 6 procent under första kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt beräkningar från landets centralbank, som är en del av Europeiska centralbanken (ECB)..

PrivataAffärer - 31 jul 20 kl. 11:07

Historiskt BNP-ras i euroområdet

BNP sjönk 12,1 procent under det andra kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2019 sjönk BNP 15,0 procent. Det visar Eurostats snabberäknade indikator.

PrivataAffärer - 04 aug 20 kl. 08:31

Analytiker: Räkna med historiskt BNP-ras

Enligt Infronts prognosenkät väntas Sveriges BNP ha minskat med 7,6 procent under det andra kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal. Förväntningarna spänner mellan en nedgång på 4,0 och 9,0 procent med en median på -8,0 procent. Riksbanken väntade sig en BNP-nedgång om 8,8 procent i det andra kvartalet, enligt den senaste prognosen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.