Expressen > Nyheter

Friday, 14 August, 07:36

Expressen - 31 jul 20 kl. 16:58

Socialstyrelsen: Så mycket remdesivir behöver Sverige3 juli godkände EU-kommissionen användningen av remdesivir för behandling av covid-19-sjuka patienter. Nu vill Socialstyrelsen köpa medicin till 10 000 patienter, uppger Dagens Nyheter. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, EU, Socialstyrelsen, Dagens Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialstyrelsen, mycket , remdesivirbehöver , Sverige
Alliansfritt Sverige - 30 jul 14 kl. 22:16

Om du oroar dig för dina släktingar på äldreboenden svartmålar du Sverige

Igår släppte Socialdemokraterna sin första valfilm. Det handlade om en man som oroade sig över hur hans mamma har det på sitt äldreboende. Moderaternas partisekreterare Kent Persson svarade direkt: Det är tydligt att Socialdemokraterna går till val på att svartmåla Sverige.

Dagens Medicin - 03 aug 20 kl. 12:23

Sverige vill ha 70 000 av EU:s remdesivir-doser

Socialstyrelsen har fått ansvar att delta i det gemensamma inköpet av remdesivir som görs av EU – och har bett om 70 000 doser, som uppskattas räcka till 10 000 patienter. .

DN - 31 jul 20 kl. 16:49

Socialstyrelsen har anmält intresse om remdesivir för 10.000 patienter

Remdesivir kan enligt en studie förkorta sjukhustiden för vissa coronapatienter..

YLE - 27 jun 16 kl. 05:00

Nya språkkrav för sjukskötare som vill arbeta i Sverige

Sverige införde i april nya regler för sjukskötare som fått sin utbildning utanför Sverige. Finländska sjukskötare som ansöker om legitimation för att arbeta i Sverige måste bevisa att de kan svenska, trots att de har svenska som modersmål. Numera kostar det ockå att ansöka om legitimation i Sverige.

SVT Debatt - 23 aug 13 kl. 05:53

Sverige behöver ett starkare rättsskydd för ofödda barn

ABORTRÄTTIGHETER 2010 antog Europarådet en resolution som slår fast att ingen vårdpersonal mot sitt samvete kan tvingas medverka till att utsläcka liv i dess början eller slutskede. I Norge har rätten till samvetsfrihet gällt i mer än 30 år. Att Sverige inte respekterar detta är en av punkterna som tas upp i det officiella klagomål vi lämnat in mot svenska staten.

Nyheter 24 - 11 apr 12 kl. 07:12

Laglös bransch - Sverige saknar regler kring skönhetsingrepp


Sverige är enda landet i Europa som inte har någon lagstiftning över huvud taget kring skönhetsingrepp. Något som Socialstyrelsen nu valt att titta närmre på. Nyheter24 har i flera delar uppmärksammat hur allt fler svenskar väljer att skönhetsoperera sig.

Magazin24 - 23 maj 12 kl. 18:59

Kungsörsläkare JO-anmälde socialstyrelsen

En läkare från Kungsör är en av flera läkare som i Sverige som JO-anmält socialstyrelsen för deras långa handläggningstider vid utfärdande av specialistbevis. JO riktar allvarlig kritik mot Socialstyrelsen efter att ett stort antal läkare från hela Sverige JO-anmält socialstyrelsen för deras långsamma handläggning av utfärdande av specialistbevis till läkare. En av de som JO-anmält är en läkare från Kungsör som fått vänta långt över ett år på sitt utfärdande av specialistbevis.

BT - 15 apr 11 kl. 12:17

Socialstyrelsen: Stoppa läkare som skriver ut narkotika till missbrukare

Läkaren misstänks för att skriva ut stora mängder narkotikaklassade tabletter till missbrukare i Borås. Nu vill Socialstyrelsen omedelbart ta ifrån honom rätten att utfärda sådana recept.
Läkaren har på ett okontrollerat och slentrianmässigt försett patienter med beroendeframkallade narkotikaklassade i stora mängder och ofta har det varit mediciner med den högsta styrkan.

News55 - 16 feb 18 kl. 17:49

Stefan Sauk får ett nytt utbrott: “Socialstyrelsen har gjort det igen”

Stefan Sauk är tillbaka med ett ”Tillfälligt utbrott”-klipp för News55. Den här gången rör utbrottet Socialstyrelsens beslut tidigare i veckan att inte godkänna en allmän testning av prostatacancer. Ett enligt Sauk förvånande beslut som gör honom förbannad.

BT - 11 jul 13 kl. 13:24

Socialstyrelsen: Nej till vaccin

Alla svenska ungdomar bör vaccineras mot epidemisk hjärnhinneinflammation. Det skriver barnläkarna Salomon Schulman och Tomas Sveger i en debattartikel i Sydsvenskan. Socialstyrelsen anser inte att en massvaccination är aktuell.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.