Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 08 August, 23:17

Aftonbladet - 31 jul 20 kl. 16:17

Man fick 6000 kubik gödsel över sig▸ En arbetsplats utanför Jönköping har haft en riktig skitdag. På biogasanläggningen i Sävsjö läckte 6000 kubik gödsel ut. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Jönköping, Sävsjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man fick 6000, kubik, gödselöver sig
DN - 31 jul 20 kl. 17:51

6.000 kubik gödsel sprutar ut efter läcka i Sävsjö

Ett läckage gör att 6.000 kubikmeter gödsel sprutar ut från en cistern på en biogasanläggning i Sävsjö..

YLE - 14 jun 15 kl. 08:12

Hönsgödsel väller över Virmo

Hönsskit blev miljöproblem i Virmo i Egentliga Finland. Jättehönsgården Kanax skaffade dubbelt flera hönor, men byggde inte ut avfallshanteringen. När gödselstaden blev full lades gödseln på åkrar.

Länstidningen i Jämtland - 26 nov 15 kl. 18:30

Silon exploderade – 180 kubik kodynga slungades ut på gården

Lantbrukaren Sven-Erik Eriksson på Frösön, har under många år funderat på att bygga en biogasanläggning på sin gård. Anledningen är att han alltid tyckt att det borde gå att utvinna energi ur de 5 500 kubik gödsel som hans 120 mjölkkor producerar varje år. För två år sedan var det dags att göra allvar av planerna och han satte spaden i gjorden..

Hela Gotland - 17 okt 13 kl. 19:56

15 kubik gödsel välte

På torsdagskvällen kallades räddningstjänsten till en gård strax norr om Hemse..

Aftonbladet - 31 jul 20 kl. 16:17

6 000 kubik gödsel läckte – stor räddningsinsats

▸ Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en arbetsplats i området Bulten, Sävsjö i Jönköpings län, där cirka 6….

YLE - 13 sep 17 kl. 05:10

Boskapens gödsel behövs - men transporten för dyr

Boskapens gödsel borde bättre utnyttjas för att tillgodose behovet av fosfor för växtodlingen i hela Finland. Det visar en utredning från naturresursinstitutet Luke. Viljan hos bönderna finns, men varifrån ska man ta pengarna?

Länstidningen i Jämtland - 10 dec 15 kl. 09:32

Ingen vill ta på sig ansvaret för olyckan hos Sven-Erik Eriksson

En nybyggd silo på Frösöbondens Sven-Erik Erikssons gård exploderade och 180 kubik gödsel spred sig över gårdsplanen och det tog en vecka att sanera bort kodyngan. Nu vill han att någon tar på sig ansvaret för olyckan. Men det visar sig vara svårt och försäkringsbolaget vill inte betala ut några pengar..

YLE - 30 aug 17 kl. 05:01

Skarven - fågeln som skiter ammoniak

Först de dåliga nyheterna: skarvarna skiter ammoniak och dödar allt liv på de öar där de slår sig ner. Sen de goda nyheterna: den dag då skarvarna försvinner omvandlas ammoniaken till nitrat som fungerar som gödsel och öarna återfår snabbt sin växtlighet. Storskarven är tillbaks i vår skärgård efter en lång frånvaro.

Skånskan - 10 jul 18 kl. 14:00

Miljöarbete prisas

KRAGEHOLM Krageholms gård anpassar allt mer driften till miljön.
– Fungerar inte miljön gör inte jordbruket det heller, konstaterar driftsledare Christer Pålsson.Krageholms gårdJordbruket består av cirka 740 hektar ren växtodling.

Sydsvenskan - 05 dec 15 kl. 14:04

Är det inte kallt om fingrarna att köra vespa så här års?

– Jo, det är lite kallt. Men så länge det är en mild vinter och barmark funkar det. Jag kör bara korta sträckor i Malmö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.