UNT > Lokalt

Thursday, 13 August, 07:07

UNT - 31 jul 20 kl. 16:17

Intresse för närproducerat – Knivsta får Reko-ring



Direkthandel med lokala livsmedelsproducenter har varit en trend länge. Nu får även Knivsta sin egen Reko-ring..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Reko, Knivsta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intresseför , närproducerat, Knivstafår , Reko-ring
YLE - 20 maj 15 kl. 12:24

Österbottnisk reko-ring lockar utländska producenter

I dagarna besöker en utländsk delegation Pedersöre och Jakobstad för att bekanta sig med reko. Att producenterna säljer direkt till kunden har växt explosionsartat och intresserar nu producenter runt om i Europa. Sedan starten med reko-ringar, eller matringar, i Jakobstad och Vasa har var och varannan kommun och by nu en egen reko-ring.

Länstidningen i Jämtland - 03 aug 18 kl. 05:30

Stort intresse för Reko-ring Östersund: "Jag vill stötta bönderna – speciellt nu när det har varit torka"

Reko-ring är ett uppskattat initiativ bland länsborna. På onsdagskvällen skedde den första....

Länstidningen i Jämtland - 08 jan 20 kl. 18:50

Ny Reko-ring i Bergs kommun – stort intresse från konsumenter

En ny Reko-ring har startats i Bergs kommun. Första utlämningen av lokalt producerade produkter....

Kristianstadsbladet - 10 feb 20 kl. 22:00

Klart med datum för ny Reko-ring i nordöstra Skåne – gör redan succé på nätet

Hässleholm, Sölvesborg, Olofström, Älmhult och Kristianstad har det. Nu ska även Östra Göinge få sin Reko-ring, där lokala näringsidkare säljer livsmedel på torget i Broby varannan vecka, efter att folk bokat produkterna via Facebook. Redan nu märks ett stort intresse för verksamheten.

Alingsås tidning - 09 apr 18 kl. 05:30

Stort intresse för närproducerat

REKO-ring Alingsås, där konsumenter och lokala matproducenter kan mötas på ett enkelt sätt. har i dag närmare 3 000 medlemmar.
– Det finns ett väldigt sug efter att köpa lokalproducerat, säger Lena Manea, administratör.

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 19 kl. 10:00

Intresse för närproducerat ökar i Örkelljunga

Örkelljunga Reko-ring har haft sin fjärde utlämning..

Länstidningen i Jämtland - 13 aug 19 kl. 12:00

Stort tryck när Reko-ringen kom till Åre: "Finns ett stort intresse för lokal mat"

Succén med Reko-ring fortsätter. I Åre har 1000 medlemmar anslutit sig på kort tid för att få....

YLE - 11 jul 17 kl. 15:02

Varifrån kommer din hamburgarbiff? – Åtta snabbmatskedjor avslöjar råvarornas ursprung

Finländarna vill att maten ska vara inhemsk, men i praktiken är det ofta andra faktorer som väger tyngre. Yle har frågat åtta snabbmatskedjor varifrån deras nötkött, broiler och sallad härstammar. I en del av snabbmatsrestaurangerna köps samma råvaror från olika underleverantörer beroende på den slutliga produkten.

YLE - 11 jul 17 kl. 15:02

Varifrån kommer din hamburgerbiff? – Åtta snabbmatskedjor avslöjar råvarornas ursprung

Finländarna vill att maten ska vara inhemsk, men i praktiken är det ofta andra faktorer som väger tyngre. Yle har frågat åtta snabbmatskedjor varifrån deras nötkött, broiler och sallad härstammar. I en del av snabbmatsrestaurangerna köps samma råvaror från olika underleverantörer beroende på den slutliga produkten.

Cornucopia - 17 maj 18 kl. 13:12

Gästinlägg: Öppet brev till MSB – Välkommen, kom in och se hur vi har det! Betraktelser från prepperdomänens horisont

Nedanstående text är ett gästinlägg signerat Ann Ottengrim. En mycket bra och viktig text kring preppers och prepping, men också kring tomhetens triumf som samhällsnorm och prepping som dess antites.

I denna text diskuteras ett par aspekter kring prepping och preppers som kan vara av vikt att ljussätta och kritiskt reflektera kring.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.