Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 04 August, 04:07

Nyan - 31 jul 20 kl. 15:42

Självstyrande fartyg möjligt på längre siktMer eller mindre autonoma, det vill säga självstyrande, fartyg kommer att bli vanligare i sjöfarten, men utvecklingen sker långsamt. .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Självstyrande, fartyg, möjligtpå längre , sikt
YLE - 08 jul 16 kl. 07:37

Ett autonomt Österbotten möjligt i teorin

I serien Mina hemknutar undrade en lyssnare om Österbotten kunde få samma självbestämmanderätt som Åland. Markku Suksi, professor i offentlig rätt vid Åbo Akademi, reder ut vilka hypotetiska möjligheter som finns. Ålands självstyre erkänns i två paragrafer i grundlagen.

YLE - 24 nov 16 kl. 05:00

Sjöfartsexpert: Kinesiskt varvssamarbete kan bli en risk på lång sikt

Viking Lines besked om att man ingått ett intentionsavtal om att bygga ett nytt fartyg vid ett kinesiskt varv kan på kort sikt vara en god nyhet för finländska underleverantörer. - Visst finns det möjligheter för både stora och små aktörer att få mer jobb, säger Tapio Karvonen som är specialforskare vid forsknings- och skolningscentralen för sjöfart vid Åbo universitet. Enligt Karvonen har de kinesiska varven har inte så mycket erfarenhet av den här sortens projekt sedan tidigare så de kommer att behöva all den hjälp de kan få.

YLE - 11 okt 12 kl. 09:30

Nytt fartyg tryggar Kvarkentrafik

Ett nytt fartyg ska börja trafikera mellan Vasa och Umeå, föreslår en arbetsgrupp vid Kommunaktionsministeriet. Fartyget ska vara miljövänligt och klara sig vid svåra isförhållanden. Arbetsgruppen tillsattes i början av året för att komma med förslag på hur man på lång sikt ska trygga både person- och godstrafik över Kvarken året om.

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 17:44

Fartyg ska skickas till Gazaremsan

Enligt turkiska hjälporganisationen IHH ska ytterligare en grupp fartyg skickas för att bryta Israels blockad av Gazaremsan.En av dem som står bakom är svenske aktivisten Dror Feiler.
- Vi har ingen bestämd tidtabell som vi går ut med, men vi jobbar på det och försöker få med så många båtar som möjligt, säger Feiler till TT via telefon från Istanbul.

BT - 11 aug 14 kl. 17:44

Fartyg ska skickas till Gazaremsan

Enligt turkiska hjälporganisationen IHH ska ytterligare en grupp fartyg skickas för att bryta Israels blockad av Gazaremsan. En av dem som står bakom är svenske aktivisten Dror Feiler.- Vi har ingen bestämd tidtabell som vi går ut med, men vi jobbar på det och försöker få med så många båtar som möjligt, säger Feiler till TT via telefon från Istanbul.

YLE - 11 okt 12 kl. 14:50

Nytt fartyg skall trygga Kvarkentrafiken

Trafikminister Merja Kyllönen (VF) stöder planerna på att bygga ett nytt fartyg som börjar trafikera mellan Vasa och Umeå. Fartyget ska vara miljövänligt och klara sig i svåra isförhållanden. Fartyget beräknas kosta 85 miljoner euro.

YLE - 11 okt 12 kl. 19:19

Nytt fartyg ska trygga Kvarkentrafiken

Trafikminister Merja Kyllönen (VF) stöder planerna på att bygga ett nytt fartyg som börjar trafikera mellan Vasa och Umeå. Fartyget ska vara miljövänligt och klara sig i svåra isförhållanden. Fartyget beräknas kosta 85 miljoner euro.

Dagensanalys.se - 16 mar 18 kl. 11:55

Huawei gör det möjligt att styra bilen via telefonen

Huawei har som första mobiltillverkare i världen använt en AI-driven smartphone för att köra en bil Man testar inlärningsförmåga, hastighet och prestanda hos för Huawei AI-drivna enheter. Huawei har i RoadReader-projektet utvecklat en Porsche Panamera till ett förarlöst fordon som inte bara ser men också förstår sin omgivning. Tillsammans med Porsche har Huawei utvecklat det så kallade RoadReader-projektet som tänjer på gränserna för objektigenkänningsteknik.

YLE - 06 okt 17 kl. 10:42

Sjömans-Unionen sågar planer på obemannade fartyg – ett fartyg är inte en drönare

Fartygsindustrin och sakkunniga inom branschen tror att fjärrstyrda fartyg kommer att trafikera på havet inom en snar framtid. Omöjligt, säger Sjömans-Unionen..

YLE - 06 okt 17 kl. 10:42

Sjömansunionen sågar planer på obemannade fartyg – ett fartyg är inte en drönare

Fartygsindustrin och sakkunniga inom branschen tror att fjärrstyrda fartyg kommer att tar sig fram på havet inom en snar framtid. Omöjligt, säger Sjömansunionen..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Dags att ta på dig folkdräkten igen

Folkdräkt på och picknickkorg med. .

Nyan - 14 timmar sedan

Se dagens presskonferens om coronaläget här

Landskapsregeringen håller idag, den 3 augusti, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - 14 timmar sedan

Vem tar upp hästbajset?

Vem ska ta bort hästbajs från vägarna och gatorna i Mariehamn? Håkan Lindén vid tekniska verket i staden ger ett klart svar på den frågan. .

Nyan - 16 timmar sedan

De skapar ett skrivande rum för unga

Under veckoslutet höll Norah Lång och Jorunn Lavonius skrivarkursen Ordsmidarna för ungdomar. De vill hjälpa unga hitta andra att skriva med.
Alexandra Trizna, projektledare på Nipå, är glad att Nipå kunde förverkliga deras idé.

Nyan - 16 timmar sedan

Över 30 000 invånare på Åland

Antalet invånare på Åland ökade med 117 personer under det andra kvartalet av 2020, enligt den senaste statistiken från Ålands statistik- och utredningsbyrå. Det betyder att folkmängden på Åland nu är över 30 000 personer för första gången någonsin. Den preliminära siffran den 30 juni är 30 028 invånare.

Nyan - 17 timmar sedan

Skidåkare vann naturskönt motionslopp

LÖPNING. Det blev ännu ett lyckat år för Bomarsund trailrun, som ordnades i helgen. .

Nyan - 17 timmar sedan

Tallink Silja slutar sälja Åbo-kryssningar från Sverige

Från och med den 7 augusti kommer Tallink Silja sluta sälja kryssningar från Stockholm till Åbo. Orsaken är coronoaläget. Det kommer alltså inte vara möjligt att åka med Baltic Princess på kryssning från Stockholm efter denna vecka.

Nyan - 18 timmar sedan

Nya rutiner för coronatester i Helsingfors

Ankommande resenärer till Helsingfors som uppvisar symtom på coronavirus eller som misstänker att de smittats under resan ska testas direkt efter ankomst, uppger Yle. .

Nyan - 18 timmar sedan

Beslut om munskydd väntas i veckan

En tydlig rekommendation om att använda munskydd på offentliga platser och i kollektivtrafiken väntas i början av veckan, uppger Yle. .

Nyan - 22 timmar sedan

”Jag var van med krishantering”

Joakim Blom redde upp en kris i jobbet, bytte arbetsgivare och fick nya oväntade utmaningar. På ett år har sortimentet bantats kraftigt och organisationen krympt inom mejeri och bageri. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.