Expressen > Kultur

Tuesday, 04 August, 05:04

Expressen - 31 jul 20 kl. 15:00

Pride-festandet är en politisk strategiDet blir ingen Pride-parad genom Stockholm i år. Philip Warkander ser en kortfilm som påminner om festivalens politiska dimensioner..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Pride, Stockholm, Warkander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pride-festandetär en , politisk, strategi
Sydsvenskan - 17 aug 11 kl. 06:30

Mest party men också politik på danska Pride

Fest eller politik? Både och. Med start i kväll blir Köpenhamns bøsser och lesbiske extra synliga när Copenhagen Pride drar igång.

BT - 01 aug 14 kl. 00:30

Åkesson hade mått bra av att konfronteras med Pride

Evenemanget Stockholm Pride växer för varje år, och har många likheter med Almedalsveckan i Visby. Fest och umgänge varvas med politisk diskussion. Men Pride måste också lära sig av Almedalsveckan, speciellt under detta valår.

YLE - 28 jun 13 kl. 15:56

Ohlis: Politiker i Svenskfinland sviker Pride

Finlandssvenska politiker kunde ta ett större ansvar för att tala för sexuella minoriteters rättigheter. Det säger Oscar Ohlis som är nyvald ordförande för Regnbågsankan - föreningen för sexuella minoriteter och könsminoriteter i Svenskfinland. - Politikerna i Svenskfinland är jättedåliga på att lyfta upp den här frågan.

Regeringen - 30 jul 14 kl. 10:33

Regeringskansliet på Pride

För tionde året i rad medverkar Regeringskansliet som utställare under Stockholm Pride. Huvudsyftet med Regeringskansliets medverkan är att informera om arbetet med att utifrån regeringens hbt-strategi motverka diskriminering på grund av sexuell läggning. Sju statsråd kommer att delta under veckan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

SDU-ordföranden: "Under all värdighet att delta i Pride"Kritik 2013

I dag inleds årets upplaga av Stockholm Pride. Flera myndigheter och organisationer förväntas delta och varje år riktas kritik mot somliga. Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för Sverigedemokratisk ungdom, riktar på Twitter och Facebook kritik mot Livgardets deltagande.

BT - 03 aug 12 kl. 00:30

Pride-paraden borde bli mer vardaglig

Pridefestivalen förklarades i år öppnad av radioprataren Annika Lantz. Dagen till ära var hon byxlös och bar en löspenis. Man kan undra vad Lantz ville uppnå?

Regeringen - 25 jul 16 kl. 15:23

Regeringen på Stockholm Pride 2016

För tolfte gången deltar Regeringskansliet i Stockholm Pride. Arbetet för lika rättigheter och möjligheter för hbtq-personer är en viktig fråga för regeringen, och ett sätt att sprida kunskap om regeringens strategi är att medverka i Pride..

Regeringen - 01 aug 17 kl. 15:36

Regeringen på Stockholm Pride 2017

För trettonde gången deltar Regeringskansliet på Stockholm Pride. Arbetet för lika rättigheter och möjligheter för hbtq-personer är en viktig fråga för regeringen, och ett sätt att sprida kunskap om regeringens strategi är att medverka i Pride..

Blekinge Läns tidning - 02 aug 18 kl. 21:01

Pridearrangörer kräver politisk handling

Att bara gå i prideparader räcker inte. De svenska partierna måste börja agera genom politisk handling, anser Britta Davidsohn och Tasso Stafilidis, ordförande för Stockholm Pride respektive West Pride. "Visa att ni bryr er på riktigt.

YA - 02 aug 18 kl. 21:01

Pridearrangörer kräver politisk handling

Att bara gå i prideparader räcker inte. De svenska partierna måste börja agera genom politisk handling, anser Britta Davidsohn och Tasso Stafilidis, ordförande för Stockholm Pride respektive West Pride. "Visa att ni bryr er på riktigt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Vad mer hade mina föräldrar ljugit om?

Är det rimligt att pådyvla barnen berättelser om tomtar, helgon och annat överjordiskt?Författaren och psykologen Jenny Jägerfeld skriver i Ungkulturens sommarserie om barnatro..

Expressen - 22 timmar sedan

Avgå – vi måste få en riktig kulturminister

Teater-och underhållningsbranschen är en jätteindustri som nu är på väg att gå under.
Jonas Gardell kräver kulturminister Amanda Linds avgång – och en förklaring till de inkonsekventa besluten. .

Expressen - Igår: 16:00

Boken om Peter är en gravsten som börjar tala

Förra sommaren mördades Dmitri Plax son Peter. Göran Greider förstummas av det smärtande minnesarbetet i boken ”Peter. Tid”.

Expressen - Igår: 09:00

Det välfungerande Sverige existerar bara i fantasin

Konstnären Makode Linde och trans-porrskådespelaren Billy Vega är ex-pojkvänner och bosatta i Berlin.Tillsammans skriver de ur ett utvandrarperspektiv om svenskhet, svarthet, transhet och bögighet..

Expressen - I förrgår: 16:00

Starka scener via videokonferens

”The art of facing fear” är digital scenkonst om världen under pandemin.Loretto Villalobos ser ett mastodontprojekt på Zoom-appen..

Expressen - I förrgår: 09:00

Det här är hbtq-rörelsens stora skapelseberättelse

Berättelsen om Stonewallupproren handlar om en brokig men generös gemenskap. Hanna Johansson betraktar en mångfacetterad motståndsrörelse..

Expressen - 31 jul 20 kl. 17:00

Instagram svämmar över av svartvita snyggbilder

Hashtaggen under de svartvita bilderna på Instagram har ett allvarligt syfte.Gunilla Brodrej får syn på en aktivism som riskerar att bli helt urvattnad..

Expressen - 31 jul 20 kl. 09:13

De feminina männen utmanade mansrollen

Könsöverskridande uttryck sågs länge som något sjukligt. Aleksa Lundberg utforskar ”damkomikerna” i Polismuseets arkiv för Expressen Kulturs Pride-serie..

Expressen - 30 jul 20 kl. 12:00

Tv-serien om Utøya kan vara årets bästa

”22 juli” handlar om terrorattacken i Oslo och på Utøya 2011.Gunilla Brodrej får syn på någonting storartat och djupt berörande. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.