DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 05 August, 18:57

DalaDemokraten - 31 jul 20 kl. 14:00

Insändardikt: Vi och dom-samhälleVi och dom-samhälleDet är bra härligtnär de tekniskaverktygen fungerar.Men hur gör allasom inte....
Läs mer på DalaDemokraten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: InsändardiktVi och , dom-samhälle
DalaDemokraten - 19 dec 19 kl. 13:37

Insändardikt: Vårt samhälle

Bättre ett starkt samhälleför dom svagaän ett svagt samhälle för dom starka. Mats Rönnblad, Hjortnäs.

YLE - 16 okt 16 kl. 07:59

18-åriga "Kristian": Jag har ingenting att göra - därför begår jag brott

Nyfikna, lite misstänksamma ögon tittar fram under skärmmössan. Djupa snabba sug på cigaretten. 18-åriga Kristian (fingerat namn) ger sin första intervju åt svenskspråkiga medier tillsammans med Nordens mest kända brottsling Jan Jalutsi, som blivit hans stödperson.

HBL - 22 sep 13 kl. 06:00

Öppet villebråd för ökad intolerans

På 90-talet handlade rasismen om konkreta händelser. Som då de små invandrarpojkarna i Gårdsbacka på vägen hem från fotbollsplanen blev misshandlade av skinnskallar. I dag är rasismen mer abstrakt, men mer närvarande.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 14:28

50-talet var ingen dans

Foto: TT
Mona drömmer om att dansa sig genom livet, men istället blir det andra steg som präglar huvudpersonens liv i 50-talsskildring. På lördag kommer författaren till Kristianstad och invigningen av Kulturkvarteret. Kulturredaktör Sune Johannesson har pratat med henne om och .

Skånskan - 20 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot-avsnitt 25

Jag övervägde att tala om för Eric vad jag upplevt, men beslöt att låta bli. Han är en kär och nära vän, ställer alltid upp, men det här skulle kanske bli för mycket för honom att ta till sig. Och han är dessutom mycket road av att kunna förmedla sina kunskaper till den som vill lyssna, skvallrig med ett annat ord.

SVT Debatt - 06 feb 14 kl. 13:25

Jag önskar att min hårfärg var ointressant

RASISM Rasismen i Sverige är strukturell, och det finns en rasistisk hierarki. Jag och många med mig möts av den sofistikerade rasismen när vi söker bostad, hyr bil, i dörren på krogen och i politiken. Som antirasist tror och kämpar jag för alla människors lika värde, och ett samhälle där alla människor oavsett hudfärg eller trosuppfattning ska ha lika rättigheter, skyldigheter och tillgång till makt.

HBL - 14 jun 12 kl. 04:30

Vinnare och förlorare

Jussi Halla-aho insåg till slut vad klockan var slagen och meddelade att han lämnar posten som ordförande för riksdagens förvaltningsutskott. Meddelandet kom efter det att alla riksdagsgrupper utom Sannfinländarna hade krävt att Halla-aho ska träda tillbaka. Halla-ahos beslut räddade riksdagen från en unik process, i sista hand hade den blivit tvungen att avskeda förvaltningsutskottet och välja ett nytt.

Helsingborgs Dagblad - 19 apr 15 kl. 08:47

Stränderna ­­i våra liv

En assyrisk bekant från Stockholm ringde igår efter att ha läst min artikel om folkmordet på kristna i Osmanska riket 1915. Även hans förfäder mördades då, för hundra år sedan. Han berättade om sin ånger.

Sydsvenskan - 19 apr 15 kl. 08:47

Stränderna ­­i våra liv

En assyrisk bekant från Stockholm ringde igår efter att ha läst min artikel om folkmordet på kristna i Osmanska riket 1915. Även hans förfäder mördades då, för hundra år sedan. Morden vi ärvde Han berättade om sin ånger.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.