Dagen > Nyheter

Sunday, 09 August, 13:56

Dagen - 31 jul 20 kl. 13:58

Svenska pastorer: Gåvorna till kyrkan minskar"Viktigt att medlemmar ser sig själva som bärare av församlingen, inte som kunder.".
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska pastorer, Gåvornatill , kyrkan, minskar
Dagen - 31 jul 20 kl. 13:58

Svenska pastorer: Gåvorna till kyrkan minskar

"Viktigt att medlemmar ser sig själva som bärare av församlingen, inte som kunder.".

Dagen - 20 apr 12 kl. 03:00

Präster och pastorer oense om skapelsen

35 procent av Sveriges präster och pastorer tror att Gud använde evolutionen, åtminstone delvis, för att skapa människan. Men undervisning om "skapelse och evolution" förekommer sällan i de svenska predikstolarna. Det visar Dagens stora enkät bland kyrkornas företrädare.

Dagen - 24 nov 11 kl. 03:00

En av tre håller på Joakim Hagerius som ledare för GF-kyrkan

Joakim Hagerius är favorit till att leda Gemensam framtid. I Dagens enkät med ett 90-tal pastorer i de tre bildarsamfunden får pastorn i Saronförsamlingen i Göteborg klart flest röster. På en lika klar andra plats hamnar metodisten Lasse Svensson.

Dagen - 21 apr 11 kl. 03:00

24 pastorer vill ha Hagerius som kyrkoledare

Välj Joakim Hagerius till kyrkoledare i Gemensam Framtid-kyrkan. Det föreslår 24 pastorer inom Svenska missionskyrkan i en insändare i tidningen Sändaren.

"Joakim är en mycket god förkunnare med tydliga ambitioner att forma såväl församlingsgemenskap som ledarskap, ...

Dagen - 15 feb 11 kl. 10:00

"Församlingarna sviker sina pastorer"

I dag går startskottet för avtalsrörelsen som berör 4 400 församlingsanställda. En av de stora frågorna handlar om att kunna skilja mellan arbets- och privatliv. - Det blir den frikyrkliga församlingens död om man inte kommer ur det här, säger Thomas Dahl, ombudsman på SKTF Ekumeniska.

Dagen - 24 feb 11 kl. 03:00

Kristenhetens mål bör vara F-kyrkan

De kyrkor som är med i F-kyrkan har en mycket mer avgörande roll för kristenhetens framtid i Sverige än frågan om vilket samfund de tillhör. Det handlar om att bli relevanta för samhället.

Framtidens kyrka är redan här.

Dagen - 11 feb 11 kl. 03:00

Om prästen inte går i kyrkan varför ska andra göra det?

För ett tag sedan talade jag i en församling, där kyrkoherden före mötet avslöjade att han hade en - som han uttryckte det - "hemlig önskedröm", att "församlingens alla anställda för en gångs skull ska komma till kyrkan för att lyssna och delta." Jag frågade: är det så illa? Han svarade: Ja, man får vara glad om det kommer någon av de anställda till första advent.

Dagen - 04 mar 11 kl. 03:00

Slarvig analys av varför män inte går i kyrkan

Teologi/Fakta"Varför män hatar att gå i kyrkan"David Murrow(Semnos förlag)
Man ser väldigt lite gula kanariefåglar i kyrkan. Detta är inte kanariefåglarnas fel, utan kyrkans. Man vänder sig för lite till just kanariefåglar, man har helt enkelt inte rätt tilltal för dem.

Dagen - 11 maj 11 kl. 10:04

Presbyterianska kyrkan röstade för homosexuella präster

Efter 33 års debatt har Presbyterianska kyrkan i USA beslutat ge öppet homosexuella möjlighet att ha ledarposition i församlingar. Så sent som för två år sedan röstades förslaget ner.

Hittills har homosexuella personer inte kunnat bli pastorer, äldste eller diakoner i de presbyritianska församlingarna.

Dagen - 01 feb 12 kl. 03:00

Han fortbildar pastorer i lovsång

I dag håller musikern och trubaduren Bengt Johansson lovsångsfortbildning för pastorer inom Svenska Alliansmissionen på Mullsjö folkhögskola.

- Jag ska försöka formulera tankar om musiken ur ett bibliskt och brett kyrkoperspektiv. Hur ska vi tänka när det gäller musiken i kyrkan?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.