DI > Ekonomi

Thursday, 06 August, 21:48

DI - 31 jul 20 kl. 12:46

Nokias styrkebesked drar med sig Ericsson – här är dagens vinnare och förlorareBland vinnarna på Stockholmsbörsen under veckans sista handelsdag återfinns bankjättarna och fastighetsbolagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ericsson, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokias, styrkebeskeddrar med sig , Ericssonhär är , dagens, vinnare och förlorare
Affärsvärlden - 01 mar 12 kl. 11:02

Därför är Ericsson dagens aktiejumbo

Ericsson faller mest av storbolagen. Börsen är som helhet något ned i inledningen..

DI - 18 jul 14 kl. 14:33

Börsen: Ericsson dagens raket

På eftermiddagen under den mycket rapportintensiva fredagen gick Stockholmsbörsen fortsatt starkare än Europa. Ericsson och SCA letade sig högt upp i OMXS30-index medan Boliden och Autoliv tappade något efter sina rapporter..

Dagens PS - 27 feb 18 kl. 08:38

Ericsson under hård press – från finanskändisen

Christer Gardell kopplar greppet om telekomjätten. AKtivistfonden Cevian Capital, som Gardell grundat, har investerat omkring 17 miljarder i Ericsson. Bara under de senaste veckorna har Cevian köpt aktier för 1,1 miljarder kronor och äger nu 9,1 procent av det krisande bolaget, uppger SvD Näringsliv.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 09:52

Börsguide: Dagens aktietips i koncentrat

I tabellen nedan visas ett axplock av dagens rekommendationer. En liten kompass för dig börsplacerare. Aktie Rekommendationer och riktkurser Autoliv Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Autoliv till 80 dollar (90), upprepar minska Avanza Nordea höjer riktkursen för Avanza till 363 kronor (346), upprepar sälj Avanza DNB höjer riktkursen för Avanza till 580 kronor (490), upprepar köp Bulten Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Bulten till 120 kronor (125), upprepar köp Ericsson Goldman Sachs höjer riktkursen för Ericsson till 92 kronor (88), upprepar köp Ericsson Berenberg höjer riktkursen för Ericsson till 75 kronor (65), upprepar behåll Ericsson Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Ericsson till 76 kronor (71), upprepar behåll Ericsson Credit S

Dagens PS - 26 jan 17 kl. 09:52

Ericsson börsrusar – trots rapportfloppen

Att Ericsson gör knappt 1 miljard i förlust före skatt i kontrast till över 10 miljarder i vinst i förra delårsrapporten tycks inte oroa börspekulanter. Tvärt om sticker telekomjättens aktiekurs som en raket. I inledningen av börshandeln i Stockholm – efter rapportsläppet – steg Ericsson-aktien med 6 procent till omkring 55 kronor, berättar sajten Placera.

Dagens PS - 26 sep 19 kl. 07:24

Mångmiljardsmäll för Ericsson i mututredning

Telekomjätten Ericsson gör en avsättning om 12 miljarder kronor som ska täcka förmodade böter i de mututredningar som genomförs i USA. Summan påverkar resultatet i tredje kvartalet, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Ericsson uppskattar sanktionsavgiften till 1 miljard dollar, plus andra relaterade kostnader.

Dagens PS - 30 jan 18 kl. 08:20

Gardell miljardtankar – Cevian störst i Ericsson

Christer Gardells riskkapitalbolag Cevian Capital år återigen största aktieägare i Ericsson. Under de senaste veckorna har Cevian fyllt på med nya Ericsson-aktier för cirka 1,7 miljarder kronor. Det har gjort att bolaget nu kontrollerar 8,2 procent av kapitalet i Ericsson och 6,61 procent av rösterna.

Dagens PS - 24 okt 19 kl. 07:48

Nokias rapport något bättre än väntat

Telekombolaget Nokia redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Det justerade rörelseresultatet var bättre än väntat medan resultatet per aktie i linje med väntat. Omsättningen uppgick till 5 686 miljoner euro (5 458), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 5 633.

Dagens PS - 13 dec 19 kl. 07:09

Nu utreder även Sverige Ericsson för mutbrott

En svensk förundersökning pågår mot telekombolaget Ericsson, med vd Börje Ekholm, avseende misstänkta mutbrott. Det bekräftar Riksenheten mot korruption för Dagens Industri och uppger att myndigheten även hjälpt till i den amerikanska utredningen mot bolaget. I förra veckan presenterades en uppgörelse mellan Ericsson och amerikanska myndigheter.

Dagens PS - 16 mar 17 kl. 08:26

Kalldusch på Ericsson: ”Kan nog inte bli sämre”

När 22.000 ekonomistudenter rankar sina drömarbetsgivare hamnar krisande telekomjätten Ericsson först på 82:a plats. Det kan jämföras med plats 49 bara ett år innan i samma undersökning.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Sverige ger 4,8 miljoner i stöd till Beirut

Sida skickar 4,8 miljoner kronor i stöd till libanesiska Röda Korset för att underlätta arbetet efter explosionen i Beirut. ”Det känns….

DI - 1 timme sedan

New York-börserna handlas upp – Facebook stiger kraftigt på Tiktok-utmanare

Inför den avslutande handelstimmen på Wall Street har samtliga ledande index letat sig uppåt..

DI - 2 timmar sedan

Katastrofhöst väntar hotellen i storstäderna – Stockholm ratas

Den nattsvarta utvecklingen för hotellen i Stockholm fortsätter i augusti och september med ett bokningstapp på 75 procent, enligt en….

DI - 2 timmar sedan

New York stämmer vapenlobbyn NRA – vill upplösa organisationen

New Yorks delstatsåklagare Letitia James har lämnat in en stämningsansökan med målet att upplösa vapenlobbyorganisationen NRA..

DI - 2 timmar sedan

Trumps ego genomsyrar Tiktok-bråk

I takt med att 2020 fortskrider blir den redan påfrestade relationen mellan USA och Kina allt mer skör..

DI - 2 timmar sedan

Trump om borttagna coronainlägg: ”Perfekta”

Både Facebook och Twitter har blockerat inlägg av Donald Trump som de anser innehöll vilseledande information om coronaviruset..

DI - 1 timme sedan

Svenskar skadade i Beirutexplosion

Ett fåtal svenskar har skadats i explosionerna i Beiruts hamn, uppger utrikesdepartementet..

DI - 2 timmar sedan

Ekonomisk kris hotar Mexiko – presidenten vägrar stödåtgärder

Mexiko spås bli det land i Latinamerika som drabbas allra hårdast av corona-pandemin, både ekonomiskt och sett till antalet sjuka..

DI - 2 timmar sedan

Svenska storbolag kippar efter luft: ”Extremt tufft”

Med ”lockdown” och stor smittspridning har näringslivet i Mexiko haft en tuff vår..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Microsoft utökar förvärvsplanerna – vill köpa Tiktoks globala verksamhet

Microsoft har utökat förvärvsplanerna för Bytedance-ägda TikTok och vill nu köpa hela den globala verksamheten, inklusive Indien och Europa….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.