DI > Ekonomi

Tuesday, 11 August, 17:56

DI - 31 jul 20 kl. 12:41

Norge öppnar inte för alla svenskar – änNorska myndigheter kommer inte att göra som Danmark och öppna för resor till och från hela Sverige ännu..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Danmark, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norgeöppnar inte för alla , svenskar, än
BT - 18 nov 12 kl. 08:50

Jobben lockar unga till Norge

Låg arbetslöshet, höga löner och arbetsgivarna älskar svenskar. Ungefär den beskrivningen ger många av de Sjuhäradsbor som rest till Norge. ?

Cornucopia - 17 dec 14 kl. 09:59

Spridningeffekter: Norge - Sverige

Norge är inte bara Sveriges största handelspartner med en export på 117 GSEK (miljarder svenska kronor) de senaste tolv månaderna, utan också ett broderland vi delar gräns med. Konsekvenserna av den snabbt fallande norska kronan begränsas därmed knappast till enkel utrikeshandel.
Dagschart NOKSEK
Kopplingarna mellan broderländerna är betydligt fler än bara handel.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 15 kl. 01:06

Svenskar lämnar Norge

Efter tio år med stark svensk invandring kan antalet svenskar som bor och jobbar i Norge minska i år. Från april till september lämnade över 2 000 svenskar Norge, medan 1 800 svenskar under samma period flyttade in.Om utvecklingen fortsätter det sista kvartalet kan 2015 bli det första året sedan millennieskiftet som antalet svenskar i Norge minskar, skriver Aftenposten.

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 03:35

Många svenska fartsyndare i Norge

Att köra för fort vid fartkameror i Norge kan bli dyrköpt för svenskar. Böter på upp till 10 000 norska kronor och fängelse kan utdömas. Och vid vissa kameror är var tredje som fartsyndar en svensk, skriver gp.

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 15 kl. 03:35

Många svenska fartsyndare i Norge

Att köra för fort vid fartkameror i Norge kan bli dyrköpt för svenskar. Böter på upp till 10 000 norska kronor och fängelse kan utdömas. Och vid vissa kameror är var tredje som fartsyndar en svensk, skriver gp.

BT - 01 jan 15 kl. 13:30

Svenskar styr skidresan till Norge

Den svaga norska kronan stärker turistlandet Norge. I vinter kan de norska skidorterna få rekordmånga svenska besök. Prisfallet på råolja har pressat oljelandet Norge, som fått se sin krona försvagas rejält.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 länder där det bor över 10 000 svenskar

12. Belgien och SchweizHela 10 000 svenskar vardera bor i antingen Belgien eller Schweiz.Bild: TT
11.

BT - 26 jan 11 kl. 07:34

Svenskar tvingas bli norrmän

Många svenskar riskerar att bli tvångsnorrmän oavsett om de vill eller ej, sedan norska skatteverket beslutat skärpa rutinerna. Enligt SVT Värmlandsnytt kan det vara så många som 28 000 svenskar som berörs av den ändrade norska attityden. Det handlar om dem som jobbar i Norge men som till exempel veckopendlar hem till Sverige.

PI - 24 feb 11 kl. 23:20

Svenskar greps i Thailand för call center-bedrägerier

BEDRÄGERIER Polisen i Pattaya i Thailand slog till under onsdagen mot Hotel Viking, känt för att ha illegala svenskar som jobbar svart i landet. Målet nu var ett gäng svenskar och norrmän som drivit ett call center där man lurat av hundratals skandinavier på några miljoner kronor. Vid tillslaget hittades bland annat 18 datorlistor med telefonnummer som visar att de drivit call-centret från hotellet under namnet Global Telemarketing Ltd.

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 07:14

Rekordmånga svenskar jobbar i Norge


Norges arbetstillfällen lockar många svenskar och allt fler åker dit för att få ett jobb. Förra året arbetade rekordmånga svenskar i Norge, rapporterar TV4 Nyheterna Blekinge. Under 2011 ansökte 80 728 svenskar om det norska skattekort som krävs för att en person ska få arbeta i landet.

BT - 31 jan 14 kl. 07:16

Rekordmånga svenskar jobbar i Norge

Norges arbetstillfällen lockar många svenskar och allt fler åker dit för att få ett jobb. Förra året arbetade rekordmånga svenskar i Norge, rapporterar TV4 Nyheterna Blekinge. Under 2011 ansökte 80 728 svenskar om det norska skattekort som krävs för att en person ska få arbeta i landet.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Vestas rapportrusade på stigande Nordenbörser

De nordiska börserna hade en klart positiv utveckling under tisdagen. Sentimentet tog stöd av förhoppningar om ytterligare stimulanser i….

DI - 15 minuter sedan

Förvaltaresset välkomnar försening: Rätt väg att gå

Vampyrspelet Bloodlines 2 är en viktig pusselbit för börsraketen Paradox. Att lanseringen skjuts upp slår dessutom mot kassaflöde och….

DI - 30 minuter sedan

Kraftig uppgång på Stockholmsbörsen – men kursrusare föll tillbaka

Stockholmsbörsen lyfte kraftigt under tisdagens handel. Verkstadsjättarna agerade draglok samtidigt som några av årets kursrusare föll….

DI - 1 timme sedan

Risk för vilda kursslag igen – bolagen borde lagt korten på bordet

Rapportskrällarna för andra kvartalet avlöste varandra och tog marknaden på sängen..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Guldet fortsätter att falla

Svenska räntor handlades uppåt under tisdagen och vid svensk stängning var tioårsräntan 3 punkter högre..

DI - 1 timme sedan

Finland inför obligatorisk coronakarantän

Personer som varit i ett ”riskland” ska kunna sättas i obligatorisk karantän när de kommer till Finland, enligt ett nytt beslut från….

DI - 2 timmar sedan

Positiv öppning på Dow Jones – fortsatt nedåtpress på teknikaktier

Den är en blandad börsöppning på Wall Street på tisdagen. Dow Jones storbolagsindex stiger 1 procent medan tekniktunga Nasdaq fortsätter….

DI - 2 timmar sedan

Paradox vd: Magin blir lidande vid hemarbete

Hemarbete kan hämma kreativiteten. Det erfar det svenska spelundret Paradox, som säger att dämpad produktivitet kan försena flera kommande….

DI - 2 timmar sedan

Tillverkare av Nokiatelefoner tar in nytt kapital

Telefontillverkaren HMD Global, som har rätten att nyttja varumärket Nokia på sina produkter, har fått in 230 miljoner dollar i ny….

DI - 2 timmar sedan

Svensk Michelinkrog stänger på grund av corona

Coronakrisen har slagit hårt mot bland annat restaurangnäringen. Nu har ägarna bakom Michelinmärkta krogen Thörnströms kök i Göteborg….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.