PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 03 August, 16:43

PrivataAffärer - 31 jul 20 kl. 11:31

Trading Direkt om senaste bitcoin-rusningenTobbe Rosén gör teknisk analys på: Bitcoin, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), BHG Group, H&M, Index Pharmaceuticals, Millicom, Minesto, NEL, Sdiptech, Securitas, Signatur Fastigheter, Sivers IMA, Storytel, Xbrane, Xintela.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Rosén, Omxs30, &p500, DAX, Usdsek, Eursek, BHG Group, Pharmaceuticals, NEL, Fastigheter, IMA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trading, Direktom senaste , bitcoin-rusningen
PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 13:36

Trading Direkt om rusningen i H&M

I andra halvan av fredagens program fick vi besök av makrochefen Mikael Sandbladh. Han diskuterade framförallt dagens Brexit-omröstning i det brittiska parlamentet, dess påverkan på pundet och svenska kronan. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser:
Nordea, Swedbank, SEB Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, S&P500, DAX Aktier: Nokia, H&M, Sandvik, SHB A, Swedbank Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Guld, koppar, råolja (Brent) Tittarönskemål: Miris Holding, NeuroVive Pharmaceutical, ATRE, Wirecard, Castellum, Nordea, Incoax, Plejd, Seatwirl, BiBBInstruments, Veoneer, Volati, Alphabet Inc (GOOGL), Paxman.

VA - 29 nov 17 kl. 13:09

Finansmannen: Bitcoin-rusningen är värre än dotcom-bubblan

Dotcom-bubblan är ingenting jämfört med Bitcoin, säger norske finansmannen. .

Dagens PS - 15 nov 17 kl. 10:14

Oväntat rally: Här rusar bitcoin till 13.000 dollar

Förra veckans kursrally är ingenting i jämförelse med det här. Efter att ha varit uppe och snuddat vid 8.000-dollar gränsen för en dryg vecka sedan fick bitcoin-kursen sig en rejäl smocka i helgen efter att en planerad uppgradering av valutans protokoll aldrig blev av.

Dagens PS - 05 aug 19 kl. 14:55

Bitcoin går mot aktieströmmen – värderingen rusar

Bitcoin har under måndagen rusat med 9 procent till 11 000 dollar, vilket är kryptovalutans högsta pris på över tre veckor. Det rapporterar CNBC. Rusningen i priset sker i samband med att de globala aktiemarknaderna faller till följd av att Donald Trump tidigare meddelat nya tullar på 10 procent för ett värde av ytterligare 300 miljarder dollar på kinesiska varor.

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 11:45

SHB: Ett trading case med kurspotential

Det brutna räkenskapsåret 2018/2019 redovisades i slutet av maj. Efter rusningen efter rapporten har aktien handlats i ett intervall om 123-128 kr. ”Vi räknar med att aktiens positiva momentum kan hålla i sig och har några potentiella kurstriggers i sikte, utöver kvartalsrapporten den 22 augusti”, skriver banken i trading caset.

DI - 20 dec 17 kl. 10:17

Bitcoin-kaos: Nasdaq-aktie rusade 2.000 procent

Fintech-aktien Longfin rusar 2.000 procent bara dagar efter sin debut på Nasdaq i New York. Rusningen är det senaste exemplet på börsens Bitcoin-feber, rapporterar amerikanska tv-kanalen CNBC.

Nyheter 24 - 10 dec 13 kl. 14:24

Hjälp polisen att fånga vandaler – få ett Xbox One som tackSlog försäljningsrekord direkt

NORCO. Den lokale sheriffen Greg Champagne har tröttnat på ett gäng vandaler som skjutit på fönster, hus och bilar med en luftpistol. Nu väljer han att ta till ett något udda grepp för att kunna plocka in de okända brottslingarna.

DI - 18 feb 15 kl. 14:53

Avanza: Sälj Lexington direkt

Heminrednings- och klädkedjan Lexington fick en flygande start på First North. Men rusningen är för snabb, varnar Avanzas sparekonom. Hans råd: Ta pengarna och stick..

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 10:54

JP Morgan: Rusningen i Getinge inte verklighetsförankrad

Getinges aktie var upp med 8,2 procent på torsdagen och öppnade även upp på fredagen. Ökningen hänvisades av vissa bedömare till att WHO rekommenderat länder att stärka upp sin beredskap i fråga om ventilatorer och respiratorutrustning, som är ett av Getinges ben. Saken belystes även tidigt i uttalanden för Nyhetsbyrån Direkt redan i början av februari.

DI - 21 dec 17 kl. 13:15

Japaner driver bitcoinhysterin

HONGKONG Det är japanska småsparare som ligger bakom mycket av rusningen för bitcoin, enligt ny rapport. Och det handlar inte bara om spekulation. Allt fler affärer och restauranger tar emot kryptovalutan som betalning..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Insplorion: ”Läskigt enkelt för oss att få intresse”

Insplorion är ett svenskt clean tech-bolag som utvecklar avancerade sensorer för att bland annat mäta luftkvalitet och batteriers kemi. Bolaget är en avknoppning från Chalmers där tekniken för det som i dag är bolagets egna sensorplattform, NanoPlasmonic Sensing, började utvecklas redan vid millennieskiftet. I dagsläget har Insplorion tre produktgrenar: luftkvalitetssensorer, batterisensorer och forskningsinstrument.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analytiker: Rekordlåga realräntor gör guld intressant

Amerikansk tioårsränta är nere på 0,55 procent och tioårig realränta är samtidigt rekordlåg om runt -1 procent. Guld kostar däremot inget att hålla medan Feds storskaliga tillgångsköp väntas driva inflation framöver, fortsätter han angående varför guldet lyft 30 procent under 2020 till nya rekordnivåer nära 2.000-strecket.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Beijer Alma rusar tvåsiffrigt efter analys

Nordea förväntar sig visserligen att det andra kvartalet har varit utmanande, men menar samtidigt att det samtidigt utgjort bottenmärket. Det finns indikationer på en v-formad återhämtning vad gäller chassifjädrar, ett segment som tillhör koncernens viktigaste vinstdrivare. Enligt Nordeas beräkningar handlas aktien med en rabatt på 40 procent i förhållande till sektorkollegor, och det menar banken är lika med en ”en attraktiv möjlighet att gå in i ett högkvalitativt bolag”.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Lundin Mining in i Paretos modellportfölj

Utfallet för juli summeras till en klar ”outperform” mot benchmarkindex OMXSGI, +9,3 procent mot +4,2 procent för index. Det framgår av en portföljanalys daterad den 3 augusti. Kinnevik var en av de främsta drivkrafterna under juli med en uppgång på 25 procent.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknaden

”Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Därmed syns så här långt inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, konstaterar han.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Megaaffär i medicintekniksektorn

Siemens kommer att betala motsvarande 177:50 dollar per aktie, och det motsvarar en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Siemens AG:s ägarandel i Siemens Healthineers, som är noterat, kommer att minska från 85 till cirka 72 procent i och med att Siemens Healthineers tar in kapital från andra aktörer i samband med finansiering av affären. Transaktionen väntas slutföras under första halvåret av 2021.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.