Realtid > Ekonomi

Thursday, 06 August, 09:40

Realtid - 31 jul 20 kl. 11:26

15 procents BNP-nedgång i euroområdetEuroområdets BNP sjönk 12,1 procent under det andra kvartalet, jämfört med kvartalet före..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 15 procents, BNP-nedgångi , euroområdet
PrivataAffärer - 31 jul 20 kl. 11:07

Historiskt BNP-ras i euroområdet

BNP sjönk 12,1 procent under det andra kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2019 sjönk BNP 15,0 procent. Det visar Eurostats snabberäknade indikator.

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 08:45

Swedbank: Nedgången blir värre än finanskrisen

Sveriges BNP väntas minska med 4,2 procent i år och öka med 3,9 procent nästa år. I januariprognosen räknade Swedbank med en tillväxt på 1,4 procent i år och 1,8 procent nästa år. Under 2019 ökade BNP med 1,2 procent.

PrivataAffärer - 14 apr 20 kl. 14:55

IMF: Corona ger BNP-förlust på 9000 miljarder dollar

IMF konstaterar att världen förändrats dramatiskt under de tre månaderna som gått sedan den senaste prognosuppdateringen. Världen ser nu ut att få skåda en klart värre recession än i samband med finanskrisen (-0,1% år 2009). ”Den ekonomiska aktiviteten bedöms hålla sig kvar under den nivå som vi, inför virusutbrottet, hade räknat med för 2021.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:31

Analytiker: Räkna med historiskt BNP-ras

Enligt Infronts prognosenkät väntas Sveriges BNP ha minskat med 7,6 procent under det andra kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal. Förväntningarna spänner mellan en nedgång på 4,0 och 9,0 procent med en median på -8,0 procent. Riksbanken väntade sig en BNP-nedgång om 8,8 procent i det andra kvartalet, enligt den senaste prognosen.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 10:30

Euroområdets avkastningskurvor talar för ekonomisk expansion

En typisk avkastningskurva för ett land visar centralbankens dagslåneränta (som representerar dagliga lån mellan banker) och räntorna på alla statsobligationer, med löptider från en månad till 10, 30, 50 år – eller mer. Vanligtvis anser analytiker att en ”brant” avkastningskurva, som innebär att räntan för lån med lång löptid är högre än lån med kort löptid, är ett gott tecken för ekonomin. Under den senaste tiden har USA:s avkastningskurva blivit plattare eftersom gapet mellan de långsiktiga och kortsiktiga räntorna har blivit mindre.

PrivataAffärer - 31 mar 20 kl. 12:39

Handelsbanken spår största BNP-fallet sedan andra världskriget

Det kan dock både bli mildare och ett än större fall allt beroende på hur länge nedstängningarna pågår och hur snabb återhämtningen sedan blir. Det skriver Handelsbanken i ett marknadsbrev på tisdagen. ”Signalerna från andra länder är att restriktionerna på många håll kommer kvarstå in i maj månad.

DI - 04 jun 14 kl. 19:36

Råvaror: Oljan tappade mark

Råvarupriserna backade överlag på onsdagen. Oljans uppgångar urgröptes under eftermiddagen, trots att oljerapporten visat en oväntat stor nedgång av lagren i USA. Basmetallerna sjönk med inbromsande BNP för euroområdet som tyngande faktor..

HBL - 14 jun 13 kl. 05:30

Inte nu men nästa år

De ekonomiska prognoserna börjar påminna om någon slags absurd dröm där man stretar mot ett mål som hela tiden är lika långt borta.I höstas skulle vändningen till det bättre komma till våren, i vintras skulle nedgången plana ut under sommaren och ekonomin börja växa på hösten.
Men nu har målet igen flyttats framåt, de senaste konjunkturprognoserna talar om fortsatt nedgång under hela det här året, men nästa år kan man börja rita ett plus framför prognossiffrorna, som visserligen är blygsamma, de mest optimistiska vågar tala om en tillväxt på 1,6 procent.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Finansministern: Utvecklingen något bättre än befarat

Enligt SCB:s snabbindikator sjönk BNP med 8,6 procent under andra kvartalet jämfört med första. I bedömningen från den 18 juni spådde regeringen att BNP skulle minska med 6,0 procent i år. Magdalena Andersson konstaterade att läget nu är ovanligt osäkert, såväl för den ekonomiska utvecklingen som i statistiken.

Ekonomistas - 04 dec 14 kl. 07:00

Svårt för Jansson att försvara Riksbanken

I ett nytt tal försöker Per Jansson med gamla och redan bemötta argument försvara Riksbankens penningpolitik och kritisera dess kritiker. Man kan tycka att han borde använda sin tid till att lära sig av Riksbankens misstag istället för att försöka angripa Riksbankens kritiker. En närmare granskning av av fakta och data visar också att Jansson misslyckas i sitt försvar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.